Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Kauden makoisin kolmen pisteen voitto. Samu Vainikaisen 1+3 juoksun läpilyönti ratkaisi ensimmäisen jakson ja toisen lopussa Matias Litmasen 1+1 takasi kolmannenkin sarjapisteen KiPalle.  IPV-KiPa 0-2 (2-8, 4-6)

Katso kuvat ottelusta

Kuukausi sitten IPV pystyi ottamaan yhden jakson KiPalta, mutta nyt KiPa sai puhtaan kolmen pisteen voiton yleisöön menevässä pesäpallo-ottelussa. Raja- ja merivartiokoulun väen voimin katsomossa toista tuhatta henkeä, 1003 silmäparia. Ratkaisu tuli viimeisen tasoittavalla KiPan sisävuorolla kun jo kolmantena lyöjänä Matias Litmanen löi kolmosluukusta 1+1 juoksua ja KiPa sai toisenkin jakson voiton.

KiPan voitonjuhlat alkamassa

– Tämän kauden makoisin voitto. Pomppu oli ruudussa. Yksinkertaista ja tyhmää pesistä, tiivisti KiPan ykköspalkinnon saanut vaihtaja Aku Kettunen (1 tuotu, 8/9 KL 89%:n tehoilla.

Aku Kettunen 89 prosentin varmuudella mailan varressa

Kipan kakkospalkinnon sai ensimmäisellä jaksolla viimeisen vuoroparin alkavalla 2-3 tilanteessa pajatson tyhjentänyt Samu Vainikainen (1+4 lyötyä, 2 tuotua ja 8/9 KL). IPV:n kakkoskoppari Veeti Lankinen haki syöksykoppia mutta ei saanut ja pallo meni kauas kentän taakse.

Samu Vainikaisen välilyönti Veeti Lankisen mahan ali tyhjensi pajatson ja ratkaisi 1. jakson

– Kauden ehjin suoritus, vieraissa kun kolme pistettä saa, pitää olla tyytyväinen. Tiukka peli oli tänään, läpärien keli. Onnistuimme omaa sisäpeliämme parantamaan. Tänään tuli reipas määrä onnistumisia useallekin pelaajalle ja jaksettiin jauhaa ykköskärjestä tilannetta. Ulkopeli oli hyvää, takatilanne piti vaikka IPV sai 18 kolmostilannetta, kertasi KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko.

KiPan sisäpelissä 10 miestä pääsi tehotilastoon. Vain Joni Lehikoinen ja Joona Lehtinen jäivät ilman tehomerkintöjä. Vaihtolyönnit onnistuivat hyvin kun kärkilyönnit 34-43 KiPalle tehoin 45 % – 64 %. Kolmostilanteet yllättävän tasaisesti 18-20 KiPalle. Kotiutusprosenteissa oli joukkueiden tilastojen suurin ero: IPV 33 % (6/18) ja KiPa 67 % (14/21).

IPV:n pelinjohtaja Vesa Toikka oli luonnollisesti pettynyt mies.

– Pettyneitä ollaan. Eka jaksolla oltiin täysin pelissä mutta läpäri sen kaatoi. Meidän räpylät ei kestäneet takatilanteessa. Sisäpelissä tuli muutamia merkkivirheitä jotka sotkivat peliä. Kaikki yritettään että kurssi kääntyy. Sisäpeli pitää saada railakkaammaksi, tiivisti Toikka.

Avausjakson KiPa aloitti sisällä tehden heti kärjestään palottomat ajot. Samu Vainikainen kotiutti keskisaumasta Otto Kauppisen 0-1. Jiri Pippolan keskinäpyllä risti Kauppisesta ja Lassi Vasaraisen viimeinen pomppuyritys laittomaksi. Mutta Kasperi Kaksonen (2 lyötyä, 1 tuotu, 3/6 KL) löi kovaa kolmosrajaan ja kun pallo ei pysynyt räpylässä, toi Samu-Kalle Varonen 0-2.

Samu Vainikainen aloitti KiPan juoksujen teon kotiuttamalla Otto Kauppisen 0-1

Tasoittavalla myös IPV sai palotomat ajot aikaan. Ville-Veikko Olli (1 lyöty, 3/7 KL) kotiutti Miitri Pesosen (1 tuotu, 4/10 KL) ja heti perään pallo väliin, mutta Varosen käsi riitti polttamaan välilyönnistä Sasu Toikan kotiin.

Toisen alkavalla KiPa sai viidellä lyöjällä aikaa kolme takapaloa ja tämä oli KiPan heikoin sisävuoro.

IPV puolestaan rakensi jälleen palottomat ajot kärjestään. Mikko Kosonen (2 lyötyä, 6/10 KL) tasoitti jakson 2-2 kotiuttamalla välilyönnillä Matias Kauppisen (2 tuotua, 4/8 KL). Ollin välilyönnistä Varonen poltti jälleen etenijän kotiin ja Tommi Piiraisen (1 lyöty, 1/6 KL) kopilla neljät haavat ja painostus tyrehtyi siihen.

Kolmannen alkavalla KiPa joutui pelaamaan kakkoskärjestään kun lyömään jäi numero viisi. Kaksonen, Juuso Lattu (2 tuotua, 2/4 KL) sekä Lehikoinen rakensivat tilanteen. Jiri Pippola (3 lyötyä, 4/7 KL) alkoi saada jälleen lyntiään kohdalleen kun välilyönnillä Kasperi Kaksonen toi KiPan 2-3 johtoon. Joona Lehtinen pääsi ainoan kerran mailan varteen purkamaan jatkoajoja. Veto kakkossaumaan, mutta Kosonen poltti Lehikoisen kotiin.

Jiri Pippolan ensimmäinen juoksu kolmesta kotiutti Kasperi Kaksosen ja KiPa uudelleen johtoon 2-3

Tasoittava sisävuoro oli puolestaan IPV:n heikoin tilastoihin jäi vain kaksi kärkilyöntiä ykköselle.

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPa ratkaisi jakson Samu Vainikaisen 1+3 juoksun arvoisella läpilyönnillä. Kunnarin edellä kotiin tulivat Matias Litmanen, Juuso Lattu ja Samu-Kalle Varonen. KiPa täytti pesät uudelleen ajolähdöksi. Pippolan ja Lehikoisen epäonistuttua Paavo Pelto löi pallon väliin kolmoskopparin eteen ja Lassi Vasarainen toi jakson loppunumeroiksi 2-8.

Samu Vainikaisen kanssa koko KiPan joukkue juhlimassa

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet KiPalle 8-12 ja kärkilyönnit 17-21 (44%-64%).

Toisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa ei kumpikaan saanut oikein mitään aikaan.

Toisen alkavalla IPV meni 2-0 johtoon KiPan ulkokentän avustuksella. Etutilanteessa Mikko Kosonen löi pallon läpi kakkosluukusta ja Vasarainen heki sen nopeasti. Taittoheitossa pallo putosi ja Matias Kauppinen ehti kotiin 1-0. Ajolähdöstä Tommi Piirainen löi kakkospuolelle linjaan ja räpylävirheen myötä Sasu Toikka toi 2-0.

Tasoittavalla KiPan kolme kärkimiestä haavoittuivat Varosen kopilla mutta Litmanen, Lattu ja Vainikainen täyttivät pesät Jiri Pippolalle. Ensimmäisellä näytti jo tulevan haavat kotiin, mutta IPV:n kakkoskoppari pudotti pallon ja Matias Litmanen toi 2-1. Viimeisellä Pippolan keskipompulla Juuso Lattu toi tasoituksen 2-2. Kaksoselle myös pesät täyteen, mutta lyönti kopiksi eikä lisäjuoksuja saatu.

Kolmannen alkavalla IPV sai kahdet ajot, mutta kotiuttajajokerit eivät lisäjuoksuja tehneet ja vuoro loppui Lehtisen nappaamaan kärpäseen Kososesta kolmospesältä.

KiPa jatkoi sisällä samaa tahtia kuin edellisessä vuoroparissa. Lassi Vasarainen kotiutti kakkosrajanäpyllä Aku Kettusen 2-3 ja Kasperi Kaksonen löi väliin kakkosjatkeelle ja Samu Vainikainen toi jo 2-4 KiPalle.

KiPa menetti toisen jakson 2-4 johdon viimeisen vuoroparin alkavalla IPV:n Atte Brandtin ja Roope Seppäsen välilyönneillä iskemillä juoksuilla. Tuojina Nino Muuruvirta ja Rasmus Surakka.

Mutta kiteeläiset näyttivät henkisen vahvuutensa viimeisssä sisävuorossa. Neljä lyöjää jätettiin väliin ja kärki Otto Kauppinen meni pystärillään kentälle. Aku Kettunen vaihtoi keskinäpyllä hänet kakkoselle takapalon hinnalla. Kolmantena lyöjänä etenijäjokeri Matias Litmasen ensimmäinen lyönti olikin kova veto kolmosluukkuun ja pallo pyöriessä tunneliin miehet hölkkäsivät ja tuulettivat ensin Otto Kauppisen tuomaa voittojuoksua 4-5 ja mansikkana kakun päälle Matias Litmaselle kunnari 4-6.

Lassi Vasarainen ja kapteeni Juuso Lattu ensimmäisenä onnittelemassa kolmannen pisteen lyönyttä Matias Litmasta

KiPan seuraava kotiottelu on ensi viikon torstaina 6.7. kun se kohtaa Vimpelin Vedon, joka käy edellisenä iltana IPV:n vieraana. Sitä ennen KiPalla on sunnuntaina 2.7. Mehtimäellä kauden III Pohjois-Karjalan Derby Joensuun Mailan vieraana.