Nihkeän nahkea II Pohjois-Karjalan Derby kosteassa kesäillassa niukasti JoMalle 0-2 (1-2, 0-2)

Katso myös kuvat ottelusta

– Nihkeän nahkea peli. Paikkoja oli, hirveän monesti kariutui viimeisen lyönnin laittomaan. Toisen jakson molemmat juoksut annettiin räpylästä, tiivisti KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko.

KiPalta puuttui vakiokokoonpanosta Paavo Pelto. Etenijäjokeria ei KiPalla ollut kun Matias Litmanen sekä Kasperi Kaksonen pelasivat pesävahteina linjassa. Jiri Pippolan ja Juuso Latun lisäksi kauden ensimmäisen miesten Superpesisottelunsa pääsi pelaamaan jokerina Jonne Matikainen.

Ottelun tasaisuus näkyy tilastoissakin: kolmostilanteet 9-10 ja kärkilyönnit 25-26 nekin vain yhden erolla JoMalle. Ilahduttavaa oli myös kesän ennätysyleisö, 1604 katsojaa ukkoskuurosta huolimatta.

– Ulkopelissämme oli hyvä fiilis. Ei kaveri juhlinut. Mutta sisällä olimme vähän huonompia, tiivisti KiPan ykköspalkinnon saanut Aku Kettunen (4/7 KL).

Sisäpelin nihkeyttä kuvastaa sekin, että KiPan viisi ensimmäistä lyöjää vaihtajajokeri Juuso Lattu mukaan lukien jäi kärkilyönneissä keskimäärin 40 prosentin onnistumisiin. Kakkoskärjestä numerot 6, Matias Litmanen ja 7, kakkospalkinnon ansainnut Joni Lehikoinen onnistuivat 100-prosenttisesti. Lisäksi numero 5, Kasperi Kaksonen toi KiPan ainoan juoksun (1 tuotu, 3/5 KL).

JoMan ykköspalkinnon ja Ommin energisimmän pelaajan palkinnon sai kärkietenijä Konsta Kettunen (2 tuotua, 6/7 KL ykköselle).

– Juhannuksena rauhoituttiin ja nyt jaksoi taas pelata. Oli todellakin nihkeää sisäpelin osalta. En tiedä johtuiko kelistä vai mistä. Koko aika oli ulkopeli hallinnassa, kertoi Kettunen.

Otto Kauppinen tuulettaa Konsta Piirosen paloa ottelun alussa

Avausjaksolla KiPa aloitti ottelun hyvin. JoMa ei saanut kärkeään edes kakkospesälle ja KiPa meni ensimmäisen tasoittavalla 1-0 johtoon, kun Kasperi Kaksonen karkasi harhaheiton turvin kotiin.

Kasperi Kaksonen toi KiPan 1-0 johtoon ensimmäisessä vuoroparissa harhaheiton turvin

Toinen vuoropari oli juoksuton ja siinä jäi harmittamaan Jonne Matikaisen väliin pudonnut lyönti, jolla Kaksonen ei lähtenyt kolmoselta kotiin.

Jonne Matikainen oli lähellä lyödä kauden ensimmäisessä ottelussaan juoksun, mutta Kaksonen nukkui kolmospesällä

Kolmannessa JoMan Henri Litmasen ykkösrajalyönti meni läpi verkkoihin ja Konsta Piironen kirmaisi kotiin.

Viimeisessä vuoroparissa Juho Toivola löi jakson voittojuoksun Konsta Kettusen tuomana myös ykkösrajasta, kun harmittavasti pallo ei pysynyt ulkopelaajan näpeissä.

Toisella jaksolla KiPa sai aloittavalla sisävuorollaan aikaiseksi kaksi kolmostilannetta. Mutta Vainikaisen näpystä risti kotiin ja Matikaisen viimenen takalaittomaksi.

Ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla Konsta Kettunen toi harhaheiton turvin JoMan johtoon 0-1.

Toisessa Juho Toivola iski keskikentästä KiPan ulkokentän avustuksella Juho Hacklinin kotiin 0-2.

– Molemmat joukkueet tuntevat toisensa hyvin, siksi sisäpeli on nihkeää, kertoi Juho Hacklin mennessään ulkovuorossa verryttelemään.

KiPa paikallispelit jatkuvat jo torstaina 29.6. kun Etelä-Karjalan Derbyssä Ukonniemen pesäpallostadionilla IPV saa vieraakseen KiPan. Ja kolmas Pohjois-Karjalan Derby pelataan jo sunnuntaina 2.7. Bolt-stadionilla JoMan vieraana.