Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

KiPa antoi 1. jakson räpylävirheillä ja toisella yksi arviointivirhe tyhjensi pajatson Pattijoelle. KiPa-PattU 0-2 (2-3, 2-6)

Positiivisinta kesäillan tappio-ottelussa oli nelinumeroinen määrä kotiyleisöä, jonka tukea tarvitaan entistä enemmän kun juhannuksen jälkeen 27.6. Rantakentällä on II Pohjois-Karjalan Derby.

PattU nousi KiPan kanssa samaan pistemäärään 16 kamppailtaessa pudotuspelipaikoista.

Pattijoki oli niskan päällä kuten Mikael Mäkelä Aku Kettusen päällä

Katso myös kuvat ottelusta

KiPan ykköspalkinnon sai 5/5 kärkilyönnillä Paavo Pelto, joka pelasi entistä joukkuettaan vastaan. Kakkospalkinto meni Kasperi Kaksoselle, joka torjui muutaman kovan tällin kakkospuolelta ja meni 80-prosenttisesti 4/5 kertaa kentälle kakkoskärjestä.

– Tämä oli itselleni henkilökohtaisesti isompi peli. Harmittaa, mutta parempi voitti, ei puolihuolimattimalla suorituksilla voi saada enempää, harmitteli Pelto.

– Hirveä määrä virheitä tehtiin. Ensimmäisellä jaksolla räpylästä annettiin kaikki juoksut ja paljon jäi hampaan koloon. Raskaat pari viikkoa on ollut, mutta se on huono selitys. Vastustaja pelasi hyvää ulkopeliä, myönsi KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko.

Pattijoen urheilijoiden pelinjohtaja Perttu Westersund oli silminnähden iloinen kolmen pisteen voitosta Rantakentällä.

– Harvoin täältä saa mittään muuta kuin pitkän kotimatkan. Lyöjäjokerit sia hyvin osumaa ja kärki kulki hyvin vaikka oli kolme peliä alla. Hyvä että tuuri oli näinkin päin, viittasi Westersund Pippolan läpilyöntiin, joka pomppasi mainoksista koppareille ja 1+3 juoksun sijaan tulikin vain 1 juoksu.

– Siinä viiden juoksun johtoasemassa kestäisimme yhden pajatson tyhjennyksenkin, jatkoi Westersund hymyillen.

Pattijoen ykköspalkittu oli toisen jakson ratkaissut jokeri Martti Viitasalo (1+3 lyötyä, 2 tuotua, 5/8 KL). Kakkospalkinnon sai Viiatasalon kunnarin perään myös kunnarin iskenyt Oskari Lukkari (1+1 lyötyä, 1 tuotu, 5/6 KL).

Myös molmemat erikoispalkinnot ansaitusti vieraille: Oomin energisin pelaaja oli joka kerran kärkeen mennyt Oskari Mäkelä (2 tuotua, 4/4 KL ja 3 vapaataivalta ykköselle). Ruutu Tähti-pelaaja oli loistavasti pelannut nuori, kovakätinen lukkari Topi Still (2/4 KL).

Ensimmäisen jakson toisen alkavalla sisävuorolla PattU meni 0-2 johtoon. Ensin kahden palon ajolähdöstä Juuso Keski-Koukkari löi syöksyvän Otto Kauppisen räpylän alta ja ilmeisesti vähän Oton takana maskissa olleen Kaksosen längistä pallon rantapusikkoon. Onneksi heitto kolmoselle poltti lyöjän ennen kuin Ville Veittikoksi ehti kotiin. Näin 1+3 juoksua kuivui ”vain” Mikael Mäkelän ja Tuukka Sarkkkisen tuomiin juokuihin 0-2. [Pöytäkirjassa kolmas palo oli merkitty Veittikoksesta kotipesään.]

Juuso Keski-Koukkarista kolmas palo ennen kolmatta juoksua kotipesään

KiPa ei sisällä pystynyt vielä vastaamaan vaan toisenkaan sisävuoron jälkeen ei kolmostilannetta oltu saatu aikaan.

Kolmannen alkavalla Tuukka Sarkkinen kotiutti Mikael Mäkelän 0-3 kun Mäkelä oli ykkös-kakkostilanteessa karannut ilmaiseksi kolmoselle. Joni Lehikoinen poltti jatkoajoista Antti Kiiskisen kotiin ja Joona Lehtinen haki kolmannesta ajolähdöstä nopeasti Keski-Koukkarin näpyn ja ehti polttamaan Antti Karjaluodon kotiin.

Joona Lehtinen kotipesässä ennen vähän ohi syöksyvää Antti Karjaluotoa

KiPan sisäpeli ja Rantakentän 1106-päinen yleisö heräsivät kolmannen tasoittavalla sisävuorolla kun Matias Litmanen, Juuso Lattu ja Samu Vainikainen täyttivät heti pesät palottomaksi ajolähdöksi Jiri Pippolalle. Pattijoen linjan räpeltäessä Matias Litmanen toi 1-3.

Matias Litmanen toi Jiri Pippolan lyönnillä kavennuksen 1-3

Jatkoajoista Lassi Vasaraisen keskipomppu riitti Juuso Latulle, joka toi välipalon hinnalla 2-3. Kopin jälkeen ykkös-kakkostilanteessa Kasperi Kaksonen sai vapaataipaleen kolmoselle lukkarin heiteltyä kun pelituomarin käsi oli jo pystyssä. Joona Lehtiselle oli yllätysmerkki päällä, mutta Pattijoen linja teki toisen ristin kotiin. Joni Lehikoinen eteni samalla kolmoselle, mutta Kauppisen lyönnillä hänestä haavat kotiin.

Lassi Vasarainen iskee Juuso Latun kotiin 2-3

Viimeisen tasoittavalla KiPa sai vielä mahdollisuutensa kun yhden palon tilanteessa Samu-Kalle Varonen vaihtoi ensin takapesät täyteen. Toisella merkki päälle, mutta koppi ja haavat kotiin sekä ykköselle. Tasoitukseen oli kuitenkin mahdollisuus kun viimeisenä lyöjänä Pippola näpytti ensin Paavo Pellon kolmoselle, mutta toisella kakkosrajanäpy liian pitkäksi ja Paavosta kolmas palo kotiin.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 6-9 Pattijoelle ja kärkilyönnit 18-20 (49 %-57 %).

KiPa aloitti toisen jakson sisällä kehnosti: Kauppisen kopin jälkeen Litmanen paloi kakkoselle ja Kettunen poltti itsensä heti perään ykköselle. Tosin vieraidenkin alku oli yhtä heikko.

Toisen alkavalla KiPa sai heti kärjestä pesät täyteen. Väärä oli alla mutta Varosen ensimmäinen etumiehelle kopiksi ja Kauppinen kärkkyi palaen saman tien. Vaihto kovalla onnistui, mutta Pattijoen lukkkar Topi Stillin linkkuväärä Pipppolalle tehosi, lyönti ohi ja Kettusesta toinen risti kotiin.

Tasoittavalla KiPa oli jo saanut kaksi ristiä taululle kun Keski-Koukkarin jälkeen ajolähtöä tuli purkamaan toinen lyöjäjokeri Martti Viitasalo. Ensimmäinen laittomaksi kolmostakanurkasta ja toinen samaan osoiteeseen. Varonen tuli liikaa vastaan eikä ehtinyt takanurkkaan osuneen lyönnin eteen. Näin 1+3 juoksua ja tilanne 0-4 kun kunnarin edellä kotiin Tuukka Sarkkinen, Ville Veittikoski ja Juuso Keski-Koukkarikin.

Martti Viitasalon kumura yllätti Samu-Kalle Varosen ja hiljensi Rantakentän yleisön

Eikä tässä vielä kaikki! Seuraava lyöjä Oskari Lukkari pamautti komeasti kolmosluukusta tuplajuoksun Martti Viitasalolle kiertäen itse kunnarin. Näin kahdella palolla oli tehty kuusi juoksua 0-6:een.

Kolmas vuoropari oli jälleen KiPalla sisällä kehno päättyen kopinnostopaloon. Ulkovuoro sen sijaan hyvä kun Pattijoen jatkuva ajolähtö kestettiin kolme kertaa.

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPa pelasi tasa hyvän sisävuoron. Ensi Samu-Kalle Varonen kotiutti palottomasta ajolähdöstä Otto Kauppisen kaventaen 1-6. Jatkoajoista Jiri Pippola kohahdutti yleisä iskemällä pallon takaa keskeltä kolmoskopparin yli ja läpi. Mutta kun onnikaan ei olut myötä, pallo pomppasi mainoksista koppareille ja 5-6 kavennuksen sijaan taululle vain 2-6 Aku Kettusen tuomana. Ei paloja, ajot jatkuivat, mutta Vainikaisen kääntö kolmossaumaan haetaankin kopiksi, yksi risti, pesät tyhjiksi. Kärkeä kehiin, mutta kentällemeno tökki eikä uutta tilannetta enää saatu.

Toisen jakson kolmostilanteet kuten ensimmäiselläkin jaksolla 6-9 Pattijoelle. Kärkilyönnit 16-14 (52 %-54 %) Pattijoen pelattua vain kolme sisävuoroa.

Juhannustauon jälkeen on kahden paikallispelin viikko: Pohjois-Karjalan II Derby tiistaina 27.6. klo 18 Joensuun Mailan saapuessa Rantakentälle ja torstaina 29.6. KiPan matkustaa Imatralle.