Ei se ehkä kaunista ollut, mutta kyllähän kolme pinnaa maistuu Kauppisen 2 kunnarin myötä. SJJ-KiPa 0-2 (2-6, 3-4)

Kolmen pisteen voiton jälkeen on mukava mennä huomenna Alajärvelle KiPan vierasturneen toiseen otteluun.

KiPan kärkipelaaja Otto Kauppisella oli hieno ilta kahden tyhjään kenttään isketyn kunnarin myötä. Kunnareilla KiPa pääsi kummallakin jaksolla takaa-ajoon JymyJussien johtaessa 1. jaksoa 1-0 ja toista jo 3-0. Miehen tilastot olivat komeat 2+0 lyötyä, 4 tuotua ja 12/14 kärkilyöntiä. Kunnaritilastossa Otto on nyt kolmella kunnarillaan jakamassa kärkisijaa yhdessä Tahkon Juha Korhosen kanssa. KiPan kakkospalkinnon sai lähinnä ulkopelistään Samu Vainikainen (3/3 KL).

PKKS:n ottelun sähköisin sisäpelaaja Otto Kauppinen

Ottelussa kaksi kipalaista rikkoi satasia ottelumäärissään kun Aku Kettuselle (4/6 KL) tuli Superpesiksessä täyteen kaksisataa ja Lassi Vasaraiselle (3 lyötyä, 3/7 KL) sata peliä.

Ensimmäisellä jaksolla KiPalle riitti toisen vuoroparin kuusi juoksua, kun muissa ei edes kolmostilannetta tullut. Ensimmäisessä vuoroparissa isännät menivät 1-0 johtoon kun Markus Hallasuon hidastetulla kakkospuolelle Atte Kontio toi 1-0.

Toisen alkavalla KiPan Otto Kauppisen pystäri kakkosjatkeelta meni läpi ja Otto tasoitti pelin kunnarillaan 1-1.  Ykkös-kolmostilanteessa Paavo Pellon (2 lyötyä, 2 tuotua, 6/9 KL) kakkospuo­len lyönti sirvahti ulkopelaajan räpylästä sivuun ja Otto Kauppisen tuplajuoksulla KiPa 1-2 johtoon. Samu-Kalle Varosen etenemispesän puoleisella lyönnillä paloton ajolähtö Jiri Pippolalle (3 lyötyä, 1 tuotu, 4/7 KL). Ensimmäinen kopiksi linjaan ja risti kotiin, mutta toinen läpi kakkospuolelta ja kakkoselta lähtenyt Paavo Pelto toi 1-3. Yhden palon ajolähdöstä Lassi Vasarainen löi viimeisellään läpi takaa keskeltä ja kotiin juoksivat Samu-Kalle Varonen (1 tuotu, 3/6 KL) , Jiri Pippola sekä Samu Vainikainen (1 tuotu, 4/7 KL). Lassin etenemisestä kolmoselle ei kuitenkaan kunnaria hyväksytty, sillä hän pysähtyi hieman kakkoselle ja lähti vasta kun taittoheitto tulkittiin harhaheitoksi. Taululle jokatapauksessa komeasti 1-6 KiPalle.

Tasoittavalla JymyJussien viimeisenä lyöjänä jokeri Aapo Hiltunen kotiutti kuitenkin välilyönnillä Aleksanteri Haukan kaventaen 2-6:een, mikä jäikin jakson lopputulokseksi.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet tasan 7-7, mutta kotiutukset 2/6-6/8 KiPalle eli KiPan kotiutusteho peräti 75 %! Kärkilyönnit 19-22 (53%-59%) KiPalle.

JymyJussit aloitti 2. jakson tehokkaasti. Markus Hallasuo (3 lyötyä, 4/9 KL) kotiutti kahdella eri lyönnillä Justus Tepon ja Oskari Salmelan 2-0. Jälkimmäisessä pallo ei pysynyt lukkari Joona Lehtisen räpylässä. Kolmannen alkavalla Aapo Hiltunen löi kumuran keskelle ja Toni Marjamäki toi isännät jo reilumpaan johtoon 3-0.

KiPa ei tästä hätkähtänyt. Tasoittavalla Otto Kauppinen iski illan toisen kunnarinsa tyhjään kentää pamauttamalla pallon läpi kakkoskulmasta 3-1 kakkosvahdin kauhottua ohi pallon. Pesät täyteen, mutta Samu-Kallen laiton näpy ja ensimmäinen palo. Seuraavana Jiri Pippolan kova keskelle ja linjan räpeltäessä Otto Kauppinen toi tuplajuoksulla kavennuksen 3-2. Jipi nousi illan kahdella lyödyllään lyöjätilastossa viidenneksi ohi mm. Roope Korhosen.

Viimeisen vuoroparin tasoittavalla KiPa sai yhden palon kolmostilanteen ja pallon sirvahdellessa linjassa Paavo Pelto iski Matias Litmasen (1 tuotu, 1/4 KL) kotiin tasoittaen  jakson 3-3. Näin oli jo kaksi sarjapistettä varmistettu KiPalle. Juuso Lattu (4/5 KL) ja Samu-Kalle Varonen vaihtoivat vielä pesät täyteen. Yhden palon ajolähdöstä Jiri Pipppolan kakkosrajanäpyllä Paavo Pelto toi KiPalle kolmannenkin sarjapisteen tuomalla jakson lopputulokseksi 3-4.

Toisen jakson kolmostilanteet JymyJusseille 9-6, mutta kotiutukset 3/9-4/7 KiPalle. 16-20 (50%-65%) KiPalle.