Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Jiri Pippolalle yhden ottelun juoksujen lyöntiennätys 1+7 juoksua ja KiPalle tärkeä 3 pisteen voitto Ankkureista. KiPa-AA 2-0 (6-1, 8-1)

Kiteen Pallo upotti 1+7 juoksua lyöneen Jiri Pippolan (1+7 lyötyä, 1 tuotu, 9/12 KL)  johdolla Alajärven Ankkurit JoMaakin selvemmin (JoMa-AA 2-0 (3-1, 6-0)) luvuin KiPa-AA 2-0 (6-1, 8-1).

Katso myös kuvat ottelusta

Jiri Pippola, ei hymyn karettakaan vaikka 8 lytyä juoksua

– Ehjä peli meiltä, ulkona oltiin tosi hyviä, sisällä paria vuoroa lukuunottamatta pelattiin omilla vahvuuksilla, arvioi Pippola. Pippolalla on nyt 2+21 = 23 lyötyä juoksua ja hän nousi lyöjätilastossa huimasti kymmenkunta pykälää sijalle kuusi, ohi mm. Juha Niemestä, Juho Toivolasta ja Elmeri Liedosta.

– Kauden paras, ehjä peli. Kaikilla 12 pelaajalla pystyttiin pelaamaan. Saatiin hyvä alku otteluun ja korkeista syötöistä saatiin linjasta ja pusseista juoksuja. Toisen jakson alku oli vähän heikki, mutta Otto Kauppisen (1+0 lyöytyä, 2 tuotua, 5/9 K) kunnari tyhjään kenttään sai pellit auki, kertoi KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko.

– Pettynyt olen omaan suorituskseen. Oltiin huono vastus Kiteelle, ei hyvä fiilis, ihan sanaton olo, sai Ankkureiden pettynyt, hiljainen pelinjohtaja Juha-Matti Jaatinen todettua. Hän kehui lehdistötilaisuuden jälkeen vielä KiPan erinomasta kaaripelaamista.

Ankkureiden I-palkittu, molemmat juoksut lyönyt jokeri Juho Ihamäki (2 lyötyä, 4/10 KL) tiivisti tunteensa kahdella sanalla: – Paska reissu! Kaksi juoksua ei lämmitä yhtään. Voittamaan lähdettiin, mutta ei oltu lähelläkään. Eilen oltiin vähän parempia, mutta ei saumaa silloinkaan.

Ankkurit aloittivat sisällä hyvin tehden kärjestään palottomat ajot. Ruutu-Tähtipelaaja Samu Vainikainen poltti kuitenkin Tuukka Etulan ja Riku Utasen lyönneistä etenijän kotiin ja kolmas ajolähtö kuivui koppilyöntiin.

Tasoittavalla KiPan sankari Jiri Pippola kotiutti ensin korkeasta tolppasyötöstä keskipussista Otto Kauppisen 1-0 ja heti perään keskipompulla Matias Litmasen 2-0.

Jiri Pippolan keskipompusta huono heitto ja Matias Litmanen toi 2-0

Toisessa vuoroparissa Ankkurit saivat jakson ainoan juoksunsa 2-1:een kun Juho Ihamäki löi Ville Keltikankaan kotiin keskisaumalyönnillään.

Loput jakson KiPan kuudesta juoksusta tulivat kolmannessa vuoroparissa. Jiri Pippola löi kahdella lyönnillä Samu Vainikaisen tuomana 3-1 ja Kasperi Kaksosen tuomana 4-1. Ottelun hienoimpia hetkiä oli viimeisen lyöjän Joni Lehikoisen työskentely ykkös-kolmostilanteessa. Ensin hän otti näpyllä Samu Vainikaisen kotiin 5-1, sitten toisella näpyllä Kasperi Kaksonen kakkoselle ja kolmannella pallo kakkoskopparin eteen. Kopparin korkatessa pallon räpylästään Kasperi kipaisi kakkoselta kotiin saakka tuoden jakson päätysnumeroiksi 6-1.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 10 – 6 KiPalle ja kärkilyönnit yhden sisävuoron enemmän pelanneelle Ankkureille 25 – 32 (68% – 50%).

KiPa ei saanut toisen jakson avaussisävuorossaan kolmostilannetta aikaan, mutta huomattavasti kehnomi oli Ankkureiden sisävuoro kun lyöjä jäi numeroon 4. Toisessakaan vuoroparissa ei nähty juoksuja vaikka KiPa sai yhden palon ajot Pippolalle.

Otto Kauppisen kunnarikumarrus

Mutta kolmannen vuoroparin ensimmäisenä lyöjänä Otto Kauppinen iski pallon kakkospesämn päältä rantapusikkoon ja kiersi kunnarin vieden KiPan 1-0 johtoon. Paavo Pellolle oli yllätysmerkki päällä, mutta välilyöntiyritys kantoi kopiksi haavoittaen Oton kotitaipaleelle. KiPa sai vielä kolme ajolähtöä ja kaikista niistä juoksutili karttui. Samu Vainikainen löi kakkkospussiin ja Matias Ltimanen toi 2-0, Jiri Pippola sivalsi kakkossaumasta Paavo Pellon kotiin 3-0 ja Kasperi Kaksosen ykkösrajanäpyllä Samu Vainikainen 4-0.

Tasoittavalla Ankkurit saivat sisäpeliään sen verran toimimaan että jakson ainoa kolmostilanne syntyi. Siitä vieraiden lohdutusjuoksun löi Juho Ihamäki kotiutti Nestori Yli-Sissalan 4-1.

KiPalle toisella jaksolla kertyi 11 kolmostilannetta joista 5 tuli viimeisessä vuoroparissa. Niistä 5-1 juoksun toi Aku Kettunen kakkospesän ohi menneen harhaheiton turvin. Samu-Kalle Varonen vaihtoi pesät täyteen Jiri Pippolalle. Ensimmäisellä haavat Litmaselle kotiin, mutta sitten etutilenteessa pallo läpi kakkosluukusta ja Jiri Pippolan 1+2 juoksun arvoisen kunnarin edellä kotiin tulivat Aku Kettunen, Paavo Pelto ja Samu-Kalle Varonen.

Ankkurit oli näin upotettu tosi syvälle, sillä viimeisen tasoittavalla joukkueesta vain neljä lyöjää pääsi mailan varteen ennen ottelun loppuvihellystä.

Toisen jakson kärkilyönnit selvästi 29-10 KiPalle ja kolmostilanteet vielä selvemmin 11-1.

KiPan seuraavat ottelut ovat vierasturneella keskiviikkona 14.6. Seinäjoella ja torstaina 15.6. Alajärvellä. Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 18.6. klo 17 Pattijoen Urheilijoita vastaan. Sitä seuraakin 10 päivän juhannustauko.