Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Saarikentällä ennen taukoa unohdettiin pelata, toisella jaksolla hyvää vääntöä, mutta Veto korjasi lopulta voiton puhtaasti. ViVe-KiPa 2-0 (14-0, 4-3)

KiPan ykköspalkinnon sai lukkari Joona Lehtinen, joka Vedon 12 juoksun tyrmäyssisävuoron jälkeen sai numerot pysymään kohtuullisina. Kakkospalkint ojennettiin sieppari Otto Kauppiselle (3/5 KL). KiPalla oli vaikeuksia etenkin ykköstilanteen purkamisessa ja vaihtajokeri Juuso Lattu (1/3 KL) jäi Ruutu-tähtipelaajan palkinnon saaneen lukkari Teemu Kinnusen pihteihin. KiPan vakiorosterista puuttui Paavo Pelto, Matias Litmanen oli yhdeksikössä ja Kasperi Kaksonen etenijäjokerina.

KiPa aloitti sisällä ja harmittavasti ykkös-kakkostilanteesta tuli kaksi ristiä taululle. Matias Litmanen kakkoskärjestä pääsi kolmoselle kun heitto meni kakkospesän ohi terassille. Jos Matias ei olisi syöksynyt kakkoselle vaan päässyt suoraan etenemään, olisi juoksukin ollut lähellä.

Vedon kotiutuslyönnit olivat etenkin ensimmäisellä jasolla tehokkaat: kotiutustehot olivat peräti 87,5%! Lyojäjokerit Jukka-Pekka Vainionpää (1+4 lyötyä, 3 tuotua, 6/10 KL) ja Janne Mäkelä (6 lyötyä, 8/10 KL) iskivat heti ensimmäisen tasoittavalla isännät 2-0 johtoon KiPan koppariparin avustuksella.

Myös toisessa vuoroparissa KiPa sai tilannetta hyvin kun Samu Vainikaiselle rakennettiin palottomayt ajot. Riskiveto ykkösrajaan tuotti kuitenkin ristit kotiin sekä ykköselle. Kopin pudotuksella toiset ajot Jiri Pippolalle, mutta Mikko Kanalalta hyvä torjunta ja heitto hankalasta asennostakin estivät juoksun syntymisen.

Toisen tasoittavalla Veto teki KiPan ulkokentästä reikäjuustoa: JP Vainionpää tyhjensi pajatson, 6-0, Janne Mäkelä iski 0+3 juoksua 9-0 ja Severi Lassila pari, 11-0, Teemu Kinnunen 12-0 ja Olli Heikkala vielä kaksi 14-0.

Toisen jakson Veto aloitti sisällä. Paloton ajolähtö Vainonpäälle, risti kotiin Kauppisen heitolla. Jatkoajot Matias Rinta-aholle, näpy ja lukkari ei saanut räpyläänsä Kauppisen heiton eteen, 1-0. Kolmas ajolähtö Janne Mäkelälle, pallo väliin ja 2-0. Olli Heikkala iski kakkosjatkeelta viimeisellään kunnarin 3-0 kun ykköspesältä lähtenyt Saukko paloi kotitaipaleella.

Toisen tasoittavalla KiPa sai sisäpeliään vihdoin rullaamaan hyvillä lyönneillä ja onnellakin. Ensin yhden palon ajot Jiri Pippolalle, jonka kova veto kakkospuolelle ei pysynyt Rinta-ahon räpylässä ja Aku Kettunen toi KiPalle kavennuksen 3-1. Otso Mäkelän hidastettu kakkospussiin ja Samu-Kalle Varonen toi 3-2. Lassi Vasarainen iski vielä Matias Litmasen kotiin ja tilanne tasan 3-3.

Kolmannen alkavalla Vedon kolmannesta ajolähdöstä Janne Mäkelän lyönti pomppasi Lehikoisen räpylästä ja Mikko Kanala toi 4-3.

KiPalla oli vielä kaksi sisävuoroa Vedon yhtä vastaan, mutta edellisen sisävuoron lyöntivirettä ei enää saatu aikaan ja toinen jakso vain niukasti Vedolle 4-3.

Tilastot ottelusta

KiPan seuraava kotiottelu on sunnuntaina 11.6.2023 klo 17 kun vastaan tulee toinen pohjanmaalaisjoukkue, Alajärven Ankkurit. Viikon puolivälissä KiPa tekee tuplaottelureissun ja kohtaa Seinäjoen JymyJussit ja Ankkurit toisen kerran. Seuraava sunnuntaina saapuu Pattijoen Urheijat Rantakentälle. NÄistä otteluista pitääkin pisteitä ropista.