Osallistu Hankifutis 2024 -turnaukseen!

KiPalle vahvalla ulkopelillä ja Samu-Kalle Varosen sekä Lassi Vasaraisen kunnareilla ansaittu 3 pisteen voitto Mansesta. KiPa-Manse PP 2-0 (5-2, 5-2)

Katso myös kuvat ottelusta

– Kesän ensimmäiset kolme pinnaa ja mikä parasta, ne tulivat kotiyleisön edessä, KiPan ykköspalkittu, 1+5 juoksua lyönyt, kunnarin tuonut ja 8/10 kärkilyöntiä iskenyt kolmoskoppari Samu-Kalle Varonen totesi tyytyväisenä. Samu-Kalle myös haki kolmannessa vuoroparissa lyöjätilaston kärkimiehen Perttu Ruuskan vastustamattoman kolmosjatkelyönnin niin nopeasti, että Manse sai vain yhden kavennusjuoksun 5-2:een kolmen juoksun sijaan.

– Vaihtotilanteissa lyötiin hyvin, parhaiten tällä kaudella. Ansaittu voitto, tiivisti Varonen.

KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko oli sangen iloinen voitoista:

– Aina, kun on olemme saaneet ennen ottelua karjalanpiirakoita koppiin, niin emme ole peliä hävinneet. Tämä viesti käskettiin sanoa, hauskuutti Kaikko lehdistötilaisuudessa.

– Oli tasapainoinen esitys, pelattiin kummallakin jaksolla kaksi vuoroparia sisällä hyvin, sitten kaksi vähän heikommin. Vähän oli onnenkantamoisia, mutta oli myös laadukkaita lyöntejä. Ulkona räpylä piti hyvin ja Myllyniemen ykköstilanteeseen sekä takatilanteisiin keskityttiin ja onnistuttiin hyvin, analysoi Kaikko.

Ottelun kolmostilanteet tasaisesti 15-14, kärkilyönnit 36-33 (61%-54%). Vaihtolyöntien onnistuminen oli KiPan kauden parasta, ensimmäisen kerran yli 60 prosentin.

Juuso Myllyniemen saldo tänään vain 3/7 kärkilyöntiä

Voitollaan KiPa nousi mitalipeleihin veikatun Manse PP:n ohi sarjataulukossa sijalle 8. Manse on hävinnyt seitsemästä ensimmäisestä ottelustaan peräti viisi! Mansen pelinjohtajaksi pikakomennolla keväällä tullutta Jani Komulaista harmitti joukkueen terveystilanne.

– Joukkueen rutiinitaso ei riitä kestämään jatkuvia muutoksia kokoonpanossa. Kun oli 8 annettua juoksua, niin ei voi voittaa. Kymmenestä juoksusta kuusi tuli räpylästä ja kaksi löi Vasarainen siitä ainoasta paikasta mistä voi lyödä, harmitteli Komulainen.

KiPan kakkospalkinnon sai kunnarillaan toisen jakson voiton varmistanut Lassi Vasarainen (1+1 lyötyä, 1 tuotu, 4/8 KL). Ruutu-tähtipelaaja oli komeita tappoheittoja erilaisista asennoista esittänyt Joni Lehikoinen (2/2 KL). Energisin Oomipelaaja oli sieppari, kärkietenijä Otto Kauppinen (3 tuotua, 4/5 KL).

Joni Lehikoisen syöksy ja heitto riittivät tässäkin polttamaan etenijän ykköselle

Manse voitti hutunkeiton ja aloitti ottelun ulkona. KiPa sai sisävuorossaan yhden palon ajot Jiri Pippolalle, jonka viimeinen kuitenkin kopiksi ja kenttä tyhjäksi. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Joni Lehikoinen vaihtoi Kasperi Kaksosta kaksi pesäväliä kolmoselle. Näin Joona Lehtinen pääsi myös yrittämään etenijää kotiin. Mansen kakkospuoli kuitenkin piti eikä juoksua tullut.

Manse sai tasoittavallaan yhden palon ajot Henri Puputille, jonka lyönnillä Otto Kauppinen poltti ensin kärjen kotiin, sitten lukkari Lehtinen otti takapalon kolmoselta. Näin Mansen lyöntivuoro katkesi huonoimpaan mahdolliseen kohtaan viitoseen.

Toisessa vuoroparissa KiPan kärki pääsi Puhtimäen väärällä kärkeen. Putte antoikin 1. jaksolla peräti neljä vapaataivalta etenijöille. Neljäntenä lyömään tullut Samu-Kalle Varonen löi kumuran kakkospuolelle ja pallo pomppi Mansen Severi Piispasen sekä Topias Liljan yli ja ohi mainosten ali ja hetkessä taululle 4-0. Samu-Kallen kunnarin edellä juoksut toivat Otto Kauppinen, Aku Kettunen ja Paavo Pelto.

Lassi Vasarainen ja Kasperi Kaksonen ekana onnittelemassa pajatson tyhjentänyttä Samu-Kalle Varosta

KiPa täytti pesät ajolähdöksi. Pippola ja Vasarainen eivät onnituneet, mutta Kasperi Kaksonen löi kakkossaumasta Matias Litmasen kotiin ja taululle jo turvalliset 5-0.

Tasoittavalla KiPan ulkokenttä vähän nukkui kun heti ensimmäinen lyöjä Severi Tikkakoski iski pallon kuuluisan lepän ohi Pääätyeenlahden rantaan ja kiersi kunnarin 5-1. KiPan ulkokenttä kesti kolme ajolähtöä hyvin eikä lisäjuoksua vieraat saaneet.

Lyöjätilaston kärkimies Perttu Ruuska meinasi vähän säikäyttää Rantakentän vajaat tuhatpäistä yleisöä. Etupesät olivat täynna kun Ruuska iski kovan niitin läpi kolmospuolelta. Nousu jo juoksun päähän KiPasta näytti varmalta, mutta Samu-Kalle haki pallon nopeasti pitkästä ruohikoista ja vain Lauri Kivinen ehti tuomaan jakson päätösnumeroiksi jääneet 5-2.

Kuudessa edelllisessä ottelussa jo 2+21 juoksua tällä kaudella iskenyt Perttu Ruuska löi nyt vain yhden juoksun kummallakin jaksolla

KiPan takatilannepelaaminen kesti avausjaksolla mahtavasti kun kolmostilanteet olivat sangen tasaisesti 9-8 KiPalle. Kärkilyönnitkin tasaisesti 17-16.

Rantakentän yleisö odotti jännityneenä miten KiPa kestää toisen jakson alussa Mansen mahdollisen rynnistyksen. Ja hyvinhän KiPa kesti kun Samu Vainikainen ja Aku Kettunen napsivat ajolähdöistä palot kotiin. Ja jälleen lyöntivuoro jäi huonoon kohtaan, kuutoseen.

Myös sisävuoro oli KiPalta tehokas. Heti kärjestä paloton ajolähtö ja viiden lyöjän jälkeen taululle 2-0. Ensin Samu-Kalle Varonen löi komealla kolmospuolen kumuralla Otto Kauppisen kotiin 1-0 ja jatkoajoista Jiri Pippola keskikumuralla Aku Kettusen 2-0.

Toisen vuoroparin alkava oli ulkona Samu Vainikaisen näytöstä hänen napatessaan peräjälkeen kaksi paloa Mansen kakkoskärjestä kolmospesältä. Ruuska tuli jo etitilanteessa mailan varteen ja vaihtoi ensin näpyllä Leevi lehdon kolmoselle. Kotiutusyritys Aku Kettuselle jo nopeasti kolmas palo kotiin.

Samu Vainikainen napsi peräjälkeen Lauri Kivisen kahdesta lyönnistä Topias Liljasta ja Severi Tikkakoskesta palot kolmospesältä

KiPa lisäsi tasoittavallaan johtoaan 3-0:aan kun ajolähdöstä Samu-Kalle Varosen hermopallo poltteli ensin kiinniottajan räpylässä ja sitten lukkari Puhtamäki laski pallon räpylänsä alta läpi. Näin Otto Kauppinen ehti helposti kotiin. Jatkoajoista ei lisäjuoksuja tullut. Vainikainen ja Lattu olivat etupesillä kun Vasaraisen lyöntivuorella Puhtimäki irrotti ensin väärällä Vainikaisen ja toinen risti taululle. Kakkospuoli jäi Manselta sepposen selälleen auki ja Lassi Vasarainen iski pallon kakkospesästä rantapusikkoon kunnarin ja Juuso Latun tuoman juoksun arvoisesti. Taululle 5-0 ja kansa riemuitsi!

Oomin energisin pelaaja Otto Kauppinen syöksyi liukkaasti pesille ja kiersi koko kentän kolme kertaa

Kolmannen alkavalla Manse sai harhaheiton turvin palottomat ajot. Juha Puhtimäen varrrella Severi Piispanen toi kavennuksen 5-1. Välipalo kuitenkin kolmoselta ja Perttu Ruuskan välilyönnillä Kalle-Tapio Huuusko toi 5-2, samoin välipalon hinnalla. Kakkoskärjestä myös pesät täyteen ja Samu-Kallen kahdella kopin haulla pesät tyhjiksi. Toisen lyöntikierroksen alussa Otto Kauppinen napsi kolmannen palon Mäntyniemen näpystä.

Loppu olikin jo selvää pässinlihaa eikä kumpikaan joukkue saanut enää tilannetta aikaan.

Toisen jakson kolmostilanteet tasan 3-3, kun KiPa pelasi vain kolme sisävuoroa, kärkilyönnit 19-17.

KiPan kelpasi tanssahdella kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa kunniaksi

Ensi perjantaina 9.6.2023 KiPa matkustaa Vimpelin Saarikentälle. Viime kesänä viimeisellä KiPan vierailulla Veto jäi toisella jaksolla vain tasatulokseen: Veto-KiPa 1-0 (6-4, 2-2). KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko oli luottavaisella mielellä:

– Saarikentällä Vimpeli Veto on voittanut putkeen 25 ottelua. Me pelattiin viime kesänä pudotuspeleissä siellä hyvin, totesi Kaikko.

KiPan seuraava kotiottelu on sunnuntaina 11.6.2023 Alajärven Ankkureita vastaan. Siihen otteluun luulisi tämän illan esityksen ja säiden lämpenemisen perusteella kiteeläisiä tulevan kesän ennätysyleisön verran.