Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Toisen jakson perinteisestä ulospuhalluksesta huolimatta KiPa nappasi supervuoroparissa makean voiton IPV:stä. IPV-KiPa 1-2s (2-5, 3-2, 0-1s)

Katso myös kuvat ottelusta

– Ottelun lähtökohdat eivät olleet helpot, oli aika järkyttävä esitys maanantaina. Eka jakso pelattiin tosi hyvin. Tultiin peliin niin kuin puhuttiinkin. Mutta toisella jaksolla vähän kävi taas meidän perinteinen ulospuhallus ja oli vähän hankala jakso. Tietysti Nino [Muuruvirta 1+2 kolmosluukusta] löi hienosti siinä läpi ja pääsivät eteen, mutta jakso jäi meiltä vähän vajaaksi, kertoi KiPan ykköspalkittu lyöjäjokeri Jiri Pippola (4 lyötyä, 5/10 KL).

– Nyt oli aika peruspeli kun saa noin paljon paikkoja. Omassa suorituksessa on vielä varaa parantaakin, jatkoi Pippola onnistuttuaan kotiutuksissa 57-prosenttisesti 4/7 kertaa.

Jiri Pippola iski neljä juoksua saaden KiPan ykköspalkinnon

Kasperi Kaksonen pelasi toisen loistavan ulkopelin ja olisi ansainnut kutsun lehdistötilaisuuteen, kertoi KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko pressiin kävellessään. Kaksonen (1 tuotu, 2/5 KL) palkittiin toki Ruutu Tähtipelaajan palkinnolla. Hänen räpylästään tuli toisen vuoroparin kaikki kolme ristiä ja yhteensä puolen tusinaa paloa. KiPan kakkospalkinnon sai Samu Vainikainen (1 lyöty, 1 tuotu, 5/7 KL).

Ensimmäisellä jaksolla KiPa teki jokaisella kolmella sisävuorollaan vähintään yhden juoksun vieden jakson selvästi 2-5.

KiPa aloitti ottelun ulkona väkevästi ja IPV:n lyöntivuoro jäi pahimpaan mahdolliseen kohtaan eli nuneroon 5. Kun kärkietenijä Joona Mäkelä loukkaantui edellisessä ottelussa ja Joona Sikiön jalka on leikattu, puuttui joukkueesta nopeimmat jalat.

Myös KiPan avaussisävuoro oli hyvä kun yhden palon ajolähdöstä Jiri Pippola löi vastustamattomasti pallon väliin kolmosjatkeelle ja Matias Litmanen (2 tuotua, 2/4 KL) toi KiPan 0-1 johtoon. Jatkoajoista Samu Vainikaisen (1 lyöty, 1 tuotu, 5/7 KL) tappikumuralla Paavo Pelto (2 tuotua, 6/9 KL) toi 0-2.

Toisessa vuoroparissa IPV:n kaksi ajolähtöä eivät tulosta tuottaneet Kaksosen napsiessa kaikki kolme paloa. Tasoittavalla KiPan Samu-Kalle Varonen (2 lyötyä, 1 tuotu, 4/6 KL) kotiutti välilyönnillään Otto Kauppisen (1 tuotu, 4/8 KL) ja taululle 0-3.

Kolmannessa vuoroparissa IPV sai jälleen kaksi ajolähtöä. Kun kakkospuolella Kaksonen oli estänyt edellisessä vuoroparissa juoksujen saamisen, oli kohteena nyt kolmospuoli. Siellä puolestaan Pelto ja Kettunen hoitivat ristit kotiin.

Aku Kettonen polttaa Matias Kauppisen kotiin kolmannessa vuoroparissa
Matias Kauppinen palaa, Aku Kettusen heittämä pallo jo Joona Lehtisen räpylässä

Tasoittavalla KiPa teki kaksi juoksua lisää. Jiri Pippolan keskipompulla Aku Kettunen (1 tuotu, 5/8 KL) toi 0-4 ja ykkös-kolmostilanteessa Kasperi Kaksosen loistava kierrenäpy riitti helposti Samu Vainikaiselle tuomaan jo 0-5.

Viimeisen vuoroparin alkavalla IPV sai Tommi Piiraisen välilyönnillä Miitri Pesosen tuomana 1-5. KiPan lukkari Joona Lehtinen unohti nostaneensa jo väärän Atte Brandtille ja nosti selvän kenttäväärän. Näin Ville-Veikko Olli sai kävellen tuoda jakson loppunumerot 2-5.

KiPan pelattua ensimmäisellä jaksolla vain kolme sisävuoroa, menivät kolmostilanteet IPV:lle 10-8, kärkilyönnit KiPalle 16-20.

Toisella jaksolla IPV sai yhteensä vain kolme kolmostilannetta, kaikki ensimmäisen tasoittavalla sisävuorolla Nino Muuruvirran ykköstilantessa iskemällä 1+1 juoksun arvoisella kunnarilla. Kunnarin edellä kotiin kipitti Mikko Kosonen. Kun Atte Brandt löi tappikumuralla Nino Muuruvirralle tuplajuoksuna, oli taululla 3-0 isännille ja jakson kaikki IPV:n kolmostilanteetkin oli jo nähty.

KiPa sai toi toisessa vuoroparissa kaksi kolmostilannetta. Paavo Pelto oli Juuso Latun kopilla irti kolmoselta ja Kasperi Kaksonen ei ehtinyt kotiin kun viimeisen lyöjän Pippolan keskipompusta Miitri Pesonen nappasi ristin kotiin.

Toisen jakson viimeisen alkavalla KiPa sai uudelleen etenijän kolmoselle ja juoksuhanat auki. Kahden palon ajolähdöstä Jiri Pippola kotiutti ensin pitkällä ykkösrajanäpyllä Paavo Pellon 3-1 ja heti perään kolmospussista Samu-Kalle Varosen 3-2. KiPAn jakson viides kolmostilanne tuli vielä Lassi Vasaraisen kovalla laakalyönnillä. Lattu pääsi yrittämään kotiutusta, mutta V-V Olli poltti Vainikaisen kotiin.

Supervuoroparin aloitti KiPa sisällä ja Kauppisen haavoittumisen jälkeen heti pesät täyteen Samu-Kalle Varoselle, jonka heti ensimmäisellä kakkosrajanäpyllä Matias Litmanen toi ottelun voittojuoksun 0-1 KiPalle. Palottomista jatkoajoista Pippola ei onnistunut lisäjuoksuja tekemään ja painostus loppui siihen.

Samu-Kalle Varosen illan toinen juoksu tärkeään paikkaan, Matias Litmanen syöksyy voittojuoksun 0-1 supervuoroparissa

Tasoittavalla IPV sai yhden palon ajot, mutta KiPan linja torjui Ollin ja Brandtin lyönnit ja KiPalle makea voitto jaksoin 1-2s (2-5, 3-2, 0-1s).

KiPan seuraavissa ottelissa jatkuu kevään kärkijoukkueiden kohtaamiset. Tiistaina 6.6. Rantakentälle saapuu aina yleisöä kiinnostava Manse PP ja perjantaina 9.6. KiPa matkustaa Saarikentälle Vimpelin Vedon vieraaksi.