Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Huomenna piti olla lepopäivä, mutta treenata pitää! Tilastolappu yhtä karmea kuin pelikin, tiivisti Kaikko KiPan vuosiin heikoimman esityksen. KiPa-SoJy 0-2 (0-2, 0-3)

Katso myös kuvat ottelusta

KiPan joukkueessa kärkeen oli nostettu Kasperi Kaksonen, joka menikin kentälle 3/5 kertaa paremmilla tehoilla kuin Jymyn ex-kipalainen Elmeri Purmonen (3/7 KL ykköselle). Kasperi palkittiinkin KiPan II palkinnolla. Myös etenijäjokerina pelannut Paavo Pelto meni hyvin 3/4 kertaa kentälle. Ykköspalkintoa ei ehkä olisi tarvinnut jakaakaan, mutta sen sain lukkari Joona Lehtinen.

KiPan lukkari Joona Lehtinen kantaa kultaista kypärää keskiviikkon Imatralla

– Joskus se vaan on vaikeaa. Tämä vaatii työntekoa, pitäää olla sitkeä, niin kyllä se onnikin kääntyy ja onnistumiset sitten ruokkiin onnistumisia. Ja kyllähän tänään oli vastassa hyvä ulkopelijoukkuekin, viittasi Lehtinen Jymyn vain seitsemään annettuun juoksuun ennen tätä ottelua.

KiPan ykköspalkittu Kasperi Kaksonen meni 3/5 kertaa kentälle ja napsi myös ulkona muutaman palon

Otto Kauppinen pelasi kakkoskärjessä kuutosena ja seiskana etenijäjokerin roolista myös ulkopeliin päässyt Matias Litmanen. Otso Mäkelä puuttui vakiorosterista.

Tämä maanantaipeli oli vuosiin heikoin KiPan esitys: vain ja ainoastaan kaksi kolmostilannetta 1. jaksolla ja toisella ei yhtään! Kärkilyöntejä 1. jaksolla 14 ja toisella vain 6 ja kärki pääsi edes kakkospesälle vain kaksi kertaa. 

Ei Sotkamon Jymykään ihmeitä esittänyt, mutta teki sen mikä riitti ja vei täydet kolme sarjapistettä Kainuuseen. Tutusti lyöjäjokeri Roope Korhonen iski kolme juoksua (3 lyötyä, 7/8 KL) ja Niilo Piiponniemi yhden (1 lyöty, 1 tuotu, 6/7 KL).

Avausjaksolla Jymy meni 0-1 johtoon kun ajolähdöstä Roope Korhosen kumura lensi tuulenpuuskassa yli Samu-Kalle Varosen ja Niko Korhonen toi 0-1. Jos pallo ei olisi pompannut mainokseen, olisi taululla nähty rumemmatkin lukemat.

Roope Korhosen kumura lapi mainostauluun ja Niilo Piiponniemi toi 0-1 Jymylle

Kolmannessa vuoroparissa KiPa sai ensimmäisen kolmostilanteensa Lassi Vasaraisen syöksyessä pesälle Matias Litmasen pompulla. Harmittavasti Matiaksen kopinnosto jäi etumiehelle, eikä KiPa päässyt kotiutusta edes yrittämään.

Tasoittavalla Jymyn etutilanteessa näpyn jälkeen pallo lensi kolmospesän ohi verkkoon, ja kun KiPan ulkopelaajat menivät laiskasti palloa hakemaan, karkasi Iivari Vihanto kotiin tuoden 0-2 vieraille.

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPan Litmanen, Varonen ja Samu Vainikainen rakensivat yhden palon ajolähdön Jiri Pippolalle. Ensimmäistä kertaa ottelussa mailanvarteen päässeen Pippolan enismmäisellä lyönnnillä oli merkki päällä, pallo etumiehelle ja palo kotiin sekä kolmoselle. Näin jakso Jymylle 0-2.

Toisella jaksolla sadekuuron myötä Jymy sai takatilanteen harhaheiton turvin ja palottomasta ajolähdöstä Roope Korhonen löi pallon kakkospuolelle taakse. Vasaraisen arpoessa tullako vastaan lyöntiä Elmeri Purmonen lähti kotiin ja toi 0-1. Jatkoajot Lauri Rönkölle ja arosen heittokädellä risti kotiin. Kolmas ajolähtö Niilo Piiponniemelle, jonka välilyönnin keskelle haki Vasarainen syöksykopiksi. Mutta pallo luiskahtikin pois räpylästä ja Niko Korhonen toi 0-2.

KiPan toinen jakso oli sisäpelissä katastrofaalinen: ensimmäisessä sisävuorossa neljä lyöjää ja kolme paloa. Toisessa kolme lyöjää ja kaksi paloa eli 7 lyöjällä saatiin jo 5 paloa! Koko jakson aikana kärki edes kakkoselle vain kaksi kertaa!

Aku Kettusen ilme kertoo millasta KiPan sisäpeli oli etenkin toisella jaksolla

Niinpä Jymyn ei tarvinnut enää ensimmäisen sisävuoronsa jälkeen tehdä mailan varressa mitään, mutta kolmannessa vuoroparissa Roope Korhonen iski viimeisen naulan KiPan arkkuun kotiuttamalla keskipompulla Niilo Piiponniemen 0-3. Ei ihme, että pelinjohtaja Juho Kaikko sanoi joutuvansa ehkä ensi kertaa volyymia nostamaan joukkueelle kopissa.

– Huomenna piti olla lepopäivä, mutta treenata pitää! Ei yhtään herraa noussut esiin, tilastolappu yhtä karmea kuin pelikin, tiivisti Kaikko

Tilastot ottelusta

KiPan seuraava ottelu on jo keskiviikkona 31.5.2023 vieraissa Imatran Pallo-Veikkoja vastaan. Kotona tulee tiistaina 6.6.2023 vastaan Manse PP Tampereelta.