Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

KiPa aloitti molemmat jakot hyvin, mutta Koplan perussuorittaminen oli parempaa ja Matti Latvalan 1+2 läpäri ratkaisi ottelun. KPL-KiPa 2-0 (5-1, 5-2)

Katso kuvat ottelusta

– Ykköstilanteen purkaminen oli hankalaa. Mentiin 0-1 johtoon, mutta annettiin sitten vapaasta vaihtotilanteesta räpylästä kaksi juoksua. Vastustajan perussuorittaminen oli parempaa, tiivisti KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko.

Kylmän sään vuoksi pallo ei kulkenut kovaa, joten kolme juoksua nähtiin hyvillä näpyillä.  KiPan paras oli 100-prosenttisesti kentälle mennyt etenijäjokeri Matias Litmanen (6/6 KL). Kakkospalkinnon sai kaikki kolme KiPan juoksua iskenyt kotiuttajajokeri Jiri Pippola (3 lyötyä, 4/8 KL).

Ottelun kolmostilanteet jaksoittain 10-4 ja 10-7 Koplalle. Vaihtotilanteissa Litmasen 6/6 kärkilyönnin lisäksi Aku Kettunen onnistui 5/8 kertaa, mutta vaihtajokeri Juuso Latun Koplan lukkari Aleksi Vainio sai hyvin kuriin, sillä kärkkärit jäivät 33 %:n onnistumisin lukuihin 3/9.

Ulkopeliinkiin mieli tekisi Matias Litmasella, joka oli mietteliäänä ottelun jälkeen:

– Takana terve harjoittelukausi, siitä se lähtee. Nyt on aika tyhjä olo. En tiiä mitä siinä aina sitten tapahtuu, räpylästä annettiin kaverille liian monta juoksua eikä saatu sitten pidettyä ekaa jaksoa tiukkana, pohti Litmanen.

Toisen jaksun alun sadekuurossa Matias Litmanen iski pallon läpi kolmosrajasta penkalle edeten suoraan kakkoselle.

Hyytävässä vastaisessa pohjoistuulessa KiPalla oli jaksojen alussa hetkensä. Mutta KPL napsi räpylävirheillä viisi juoksua kummallakin jaksolla vieden selvän voiton. Toinen jakso ratkesi yhden juoksun arvoiseen KPL:n Kiteelläkin pelanneen kokeneen Matti Latvalan vapaaseen kumuraan, joka luiskahtikin koppareilta läpi ja hetkessä 2-2 vaihtui taululla lukemiin 5-2.

KiPa meni ensimmäisellä jaksolla heti 0-1 johtoon Jiri Pippolan oivalla ykkösrajan nostonäpyllä, tuojana Aku Kettunen.

Jiri Pippolan näpyn nosto ykkösrajaan riitti Aku Kettuselle tuomaan KiPan 0-1 johtoon

Toisella jaksolla KiPa nousi toisessa vuoroparissa hienosti viimeisellä lyöjällään tasoihin 2-2. Koplan Patrik Wahlsten oli kotiuttanut näpyllä Patrik Vartaman ja heti perään kolmosrajan puhkalisulla Aapo Kinnusen 2-0. Jiri Pippola koulutti ensin keskisaumasta Valtteri Luomaa ja sitten kolmospussista Jasperi Luomaa niin että Lassi Vasarainen ja Otso Mäkelä ehtivät kotiin.

Toisen vuoroparin vimeisenä lyöjänä 2-0 -tilanteessa Jiri Pippola nosti KiPan tasoihin 2-2 kahdella eri lyönnillä

Ottelun ratkaisu tuli toisen jakson toisen tasoittavalla. Etupesät olivat täynnä ja mailan varteen astui kokenut Matti Latvala.

– Valittiin se keskitakanen tällä kertaa ja sellainen painuva siitä tuli. Aurinko häikäisi kotipesää, joten en nähnyt, oliko se läpilyönnin arvoinen, mutta sellainen siitä tuli, tuumi Matti Latvala. Latvalan kunnarin edellä kotiin juoksivat Tommi Mäentausta ja Patrik Vartama.

Matti Latvala tietää, ettei kovin montaa peivuotta ole enää jäljellä ja nauttii nyt pelaamisesta

Tilastot ottelusta

KiPan seuraava ottelu on Rantakentällä Supermaanantaina 29.5. Sotkamon Jymyä vastaan ja keskiviikkona 31.5. on vieraspeli aina yllätyksellistä Imatran Pallo-Veikkoja vastaan.

KPL oli hienosti kutsunut ottelua katsomaan myös ukrainalaisia pakolaisia