Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Nihkeä peli kääntyi Kirille Matti Korhosen 4 juoksulla. KiPa-KeKi 0-2 (0-2, 2-4)

Nihkeä ottelu kääntyi kiteeläisille tutun pelinjohtaja Petri Tuuvan Kempeleen Kirin voitoksi neljä juoksua lyöneen jokeri Matti Korhosen kumuralyöntien ansiosta.

Katso kuvat ottelusta

KiPan ykköspalkittu oli 5/5 vaihtolyöntiä taiteillut joukkueen kapteeni Juuso Lattu (1 tuotu, 5/5 KL), joka katsoi jo pitemmälle kuin tämän yhden ottelun tappioon:

– Tiedettiin, että tästä tulee tasainen peli, yhden juoksun ottelu. Kaveri oli sen verran parempi. En ole yhtään huolissani, vaikka aina tappio harmittaakin. Pitää katsoa tuloksen taakse ja kyllä me olemme menneet aina askeleen eteenpäin joukkueena. Kakkostilanne tuntuu olevan vaikeaa, arvioi Lattu.

KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko pettynyt tasaisen pelin tappiosta:

– Erittäin tasainen peli, olisihan nuo jaksot voineet kääntyä meillekin. Kempele oli takatilanteissa selvästi meitä parempi. Kakkostilanteissa ei oltu ihan raikkailla jaloilla.

– Pelaaminen menee asteittain eteenpäin ja ilme on pirun hyvä koko joukkueella, lisäsi Kaikko.

KiPan kakkospalkinnon sai kärki Otto Kauppinen (4/6 kertaa kärkeen). Oomin energisin pelaaja oli muutaman kovan tappoheiton esittänyt kakkoskoppari Lassi Vasarainen, Ruutu-tähtipelaajana palkittiin kolme kärpästä pesiltä napannut lukkari Joona Lehtinen, jolla ei sisäpelivastuuta ollut.

Juuso Latun vaihtotyöskentely oli sataprosenttista ja hän toi KiPan toisen juoksun

Avausjaksolla molemmilla joukkueilla oli vain 4 kolmostilannetta. Niistä ainoat juoksut tulivat kolmannen vuoroparin tasoittavalla. Matti Korhonen löi kumuran kolmospuolelle ja koppari Samu-Kalle Varoselta pallo pomppasi yli. Näin Antti Korhonen ja Perttu Olli toivat halvalla vieraille 0-2. 

Kempeleen vahva partakarhu Matti Korhonen löi kaksi kolmasosaa vieraiden kuudesta juoksusta

Toisen jakson alussa Lassi Vasaraisen tappoheitto riitti Matti Korhosen välilyöntiin. Mutta Kiri meni kuitenkin 0-1 johtoon kun toinen kotiuttajajokeri, Ossi Meriläinen löi väliin keskelle ja Onni Määttä juoksi kotiin.

Toisen vuoroparin tasoittavalla KiPa rakensi palottomat ajot Lassi Vasaraiselle, jonka toinen lyönti laittomaksi ja kolmas tahallisena laittomana turvasi yhden palon ajolähdön jatkuvan. Jiri Pippolan ensimmäisellä kumura keskelle ja Samu Vainikainen toi tasoituksen 1-1. Valitettavasti tämä jäi Jirin ainoaksi juoksuksi viidestä illan yrityksestään.

Paavo Pelto onnittelee Jiri Pippolaa 1-1 tasoituksesta

Kolmannesta ajolähdöstä Paavo Pellon ykkösrajanäpyllä Juuso Lattu toi KiPan johtoon 2-1. KiPan painostus loppui harmittavasti kun Kirin lukkari Jani Lassila irrotti Samu-Kalle Varosen taktisella väärällä kolmoselta.

Paavo Pellon ykkösrajanäpy ei pysynyt ulkopelaajan näpeissä ja Juuso Lattu toi KiPan 2-1 johtoon

Ottelu ratkesi kolmannessa vuoroparissa. Antti Korhosen välilyönnillä KiPan ulkokentän avustuksella Markus Keski-Petäjä toi ensin vieraat tasoihin 2-2. Kolmoselta saatiin välipalo ja syntyneessä etutilanteessa Matti Korhonen vaihtoi ensin keskipompulla takapesät täyteen ja sitten pallo läpi kakkospuolelta. Kotiin tulivat Onni Määttä ja Antti Korhonen, jolloin taululle loppunumerot 2-4.

Kahdessa viimeisessä KiPan sisävuorossa Lassi Vasarainen pääsi vielä yrittämään kotiutusta, mutta molemmat tilanteet kuivuivat laittomaan lyöntiin.

Lukkarien taistossa KiPan Joona Lehtinen voitti kärpästen napsimisen 3-1 Kirin Jani Lassilaan verrattuna.

Seuraava kotiottelu maanantaina 29.5. Jymyä vastaan

Kiteen Pallon ottelut jatkuvat vastuksen vielä kovetessa perjantaina 26.5. Kouvolan Pallonlyöjien vieraana. Koplalla on allaan kotivoitto JymyJusseista ja supervuoroparissa tullut vierastappio Vimpelin Vetoa vastaan. Seuraava KiPan kotiottelu on erikoisempana pelipäivänä eli maanantaina 29.5. Sotkamon Jymyä vastaan. Jymy aloitti niukalla 0-1 voitolla Mansesta ja vieraspelivoitto tuli Koskenkorvalta ja kotivoitto Pattijoesta.