Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

KiPalle yksi sarjapiste I Pohjois-Karjalan derbystä Aku Kettusen kahdella kunnarilla. JoMa-KiPa 2-1k (3-5, 8-4, 0-0s, 4-3k)

KiPa vei ensimmäisen jakson Aku Kettusen kahdella 1+1 juoksun arvoisella kunnarilla 3-5. Mutta toinen jakso oli täysin JoMan hallintaa juoksun 8-4, vaikka KiPa pystyikin kahdessa viimeiseessä vuoroparissa tekemään neljä juoksua.

KiPa juhlii Aku Kettusen kunnaria ja Otto Kauppisen tuomaa juoksua 1. vuoroparin alussa

Supervuoropari oli ns. ulkopelin juhlaa luvuin 0-0 ja hyvän superin ulkovuoron jälkeen KiPa aloitti kotiutuskilpailun sisällä mainiosti tehden kolme juoksua, mikä usein riittää voittoon. Mutta JoMan ei KiPan pelinjohtaja Juho Kaikon mukaan tarvinnut tehdä yhtään juoksua kun se voitti kotarit 4-3 KiPan ulkopelivirheiden avustuksella. Näin koko liki kolmetuntinen ottelu hämärtyvässä sadepilven uhkaamssa illassa päättyi JoMan niukkaan, mutta ansaittuun voittoon luvuin JoMa-KiPa 2-1k (3-5, 8-4, 0-0s, 4-3k).

KiPalla salama-alku otteluun

KiPan toisena lyöjänä Aku Kettunen pamautti 1+1 juoksun arvoisesti pallon kolmoskoppari Konsta Piirosen tontilta takaa läpi. Akun kunnarin edellä vapaataipaleella ykköselle pääsyt Otto Kauppinen kirmaisi kunnarin edellä kotiin ja näin KiPa heti 0-2 johtoon. KiPa sai vielä palottomat ajot sarja-avauksessa hyvin lyöneelle Jiri Pippolalle. Mutta Joensuun illassa Jirin lyönti oli kateissa ja risti kotiin sekä ykköspesälle. Paavo Pelto löi toisesta ajolähdöstä pallon väliin kolmospuolelle, mutta vähän myöhässä lähtenyt Kasperi Kaksonen paloi ennen kotipesää.

Tasoittavalla myös KiPan ulkopeli alkoi mainiosti kun kolmantena lyöneen Iiro Nokkalan lyönti meni suoraan kakkospesään ja kerralla XX taululle. JoMa sai kuitenkin kärjen kolmoselle ja kahden palon ajolähdöstä kovaan kumurakuntoon päässyt lyöjäkeri Juho Toivola iski illan neljästä juoksustaan ensimmäisen kotiuttamalla Kosta Kettusen 1-2.

Tämän jälkeen peli vähän lopahti ja kummallakin oli sisäpelissään ongelmia. Bolt-stadionin aika hiljaa ollut 1807-päinen yleisö heräsi kolmannen tasoittavalla. KiPan Joni Lehikoinen teki Liedon ajolähdön purusta jo toisen risti taululle, mutta jatkoajoista Juho Toivolan näpyllä ja Topi Kososen linjan ylityksellä isännät 3-2 johtoon. Juoksujen tuojina Konsta Piironen ja Henri Litmanen.

JoMan Juho Toivola ja Topi Kosonen toivat isännät peliin mukaan ja johtoon 3-2

Mutta KiPan Aku Kettunen toisti 1. vuoroparin suorituksensa ja tällä kertaa kakkoskoppari Juho Hacklinin kauhaisu ohi pallon tuotti 1+1 juoksua ja KiPa siirtyi jälleen johtoon 3-4 kun kunnari edellä kotiin kiiti Otto Kauppinen. Eikä tässä vielä kaikki, sillä Samu Vainikainen löi yllätysotolla Kasperi Kaksosen kotiin 3-5 kun pallo poltteli JoMan linjassa.

Otto Kauppinen katsoo kun Juho Hacklin kirmaa pallon perään, pian juhlitaan Aku Kettusen toista kunnaria

Viimisen tasoittavalla JoMa ei kahdesta ajolähdöstään huolimatta enää lisäjuoksuja saanut kun Liedon iskemä pallo jäi KiPan etukentälle kopiksi ja Toivolan lyönnin torjui KiPan linja. Makea jaksovoitto KiPalle ja yksi sarjapiste plakkariin. Jakson kolmostilanteet tasaisesti 7-6 JoMalle, mutta juoksut KiPalle 3-5.

Toinen jakso heti JoMan hallintaa

JoMa tuli toiselle jaksolle sisään terävästi ja meni 3-0 johtoon. Välilyönneillä Elmeri Lieto kotiutti Konsta Piirosen ja heti perään Juho Toivola Iiro Nokkalan. Lisäksi KiPan ulkokentän avustuksella Topi Kosonen sai Kasperi Hämäläisen kotiin.

Sama tahti jatkui toisessa vuoroparissa. Henri Litmasen lyönnissä KiPan ulkokenttä avusti, mutta Juha Toivolan ja Topi Kososen kumurat olivat vastustamattomia. Juho Hacklinin kakkosjatkeelle pudonneesta lyönnistä Lassi Vasarainen olisi saanut etenijän poltettua, mutta heitto lähti vähän ohi kotipesän ja näin taululle 7-0.

Kolmannen alkavalla JoMa sai enää yhden juoksun lisää kun Elmeri Lieto kotiutti kolmossaumasta Konsta Kettusen.

Tilanteessa 8-0 alkoi KiPakin taas päästä juoksujen makuun. Kolmannen tasoittavalla Samu Vainikainen iski komealla lyönnillä kakkospesän päältä kunnarin valitettavasti tyhjään kenttään, jolloin taululle vain yksi juoksu 8-1. Lassi Vasarainen iski keskipompulla Vainikaiselle tuplajuoksun 8-2.

Viimeisessä vuoroparissa JoMa jäi ilman lisäjuoksuja. KiPan kärjestä tällä kertaa kolmantena lyönyt Matias Litmanen löi pallon läpi kakkospuolelta ja kotiin ehtivät Otto Kauppinen ja Aku Kettunen tuomaan kavennuksen 8-4. Kun kahden palon ajolähdöstä Jiri Pippola ei lisäjuoksuja tehnyt, päättyi 2. jakso luvuin 8-4 isännille. Kolmostilanteet 10-5 JoMalle.

Supervuoron jälkeen kotiutuskilpailu

Supervuoroparin kovin suoritus oli KiPan Lassi Vasaraisen pallon haku kakkospuolen aidan alta kun Kasperi Hämäläinen iski ykköstilanteessa kakksorajasta läpi. Elmeri Lieto pääsi ykkköselta kolmoselle saakka ja meinasi lähteä yrittämään kotipesään, mutta joutui kääntymään takaisin Lassin kovan heiton takia.

Kotiutuskilpailun aloitti KiPa:

  1. Samu Vainikainen-Otto Kauppinen: takaliton, 2-pussiin, kova 2-rajaan ja palo.
  2. Jiri Pippola-Aku Kettunen: laiton 2-jatkeelta, väliin 2-jatkeelle juoksu 0-1.
  3. Matias Litmanen-Juuso Lattu: 3-puolelta laiton, takalaiton, 2K koppi.
  4. Lassi Vasarainen-Paavo Pelto: 3-puolelta laiton, linjaaan, keskipompulla juoksu 0-2.
  5. Joni Lehikoinen-Kasperi Kaksonen: takalaiton, 2-rajanäpy juoksu 0-3.


Kotiutuskilpailu JoMa:

  1. Elmeri Lieto-Kasperi Hämäläinen: etulaiton, , etulaiton.
  2. Henri Litmanen- Konsta Kettunen: laiton, laiton, linjan räpylästä juoksu 1-3.
  3. Juho Toivola- Konsta Piironen: linjaan, keskinäpy ja heitto yli lukkarin juoksu 2-3.
  4. Juho Hacklin- Ukko Schroderus: pallo leijaili yli 2-kopparin läpi juoksu ja kunnari 4-2.
Juho Hacklin reilun metrin marginaalilla kolmoselle ja voittkokunnari 4-3 kotareissa on selvä

Tilastot ottelusta