Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Pirren ja Ekon pelipaidat jäädytettiin ja kunniavieraana vuoden 1978 joukkue ennen sarja-avausta 13.5.2023

Sami ’Eko’ Partanen ja Pasi ’Pirre’ Pirinen KiPan kultaottelussa 10.9.2005

Kuvat Rantakentän juhlallisuuksista ja sarja-avauksesta

Kiteen Pallon pesislegendat Pasi Pirinen ja Sami Partanen – linkit heidän pelaajakortteihinsa – saivat lauantain sarja-avauksen yhteydessä ansaitsemansa huomionosoituksen kun heidän pelipaitansa jäädytettiin.

Pelipaidan jäädytys on kunnianosoitus urheilu-urallaan kunnostautuneelle pelaajalle. Se on suurin kunnianosoitus, minkä urheilija voi saada seuraltaan aktiiviuran päättymisen jälkeen. Kiteen Rantakentällä jäädytys nähtiin nyt ensimmäistä kertaa.

Legendaariset pelipaidat Pirinen ja Partanen
Hymy karehtii pelimiesten kasvoilla kun takana on yhteensä yhtä vaille 50 vuotta Superpesiksessä pelaajana

Vuoden 1978 Kiteen joukkue kunniavieraana

Kiteen pääsarjan pesisjoukkue kohtasi jo kolmannen kerran pitkän pääsarjauransa aikana kotiavauksessa Seinäjoen. Ensimmäisen kerran joukkueet olivat vastakkain Kiteen ensimmäisellä pääsarjakaudella vuonna 1973 ja toisen kerran viisi vuotta myöhemmin 1978. Myös tuolloiin takana oli nousu suomensarjasta pääsarjaan, eikä tässä vielä kaikki. Vuoden 1978 jälkeen Kitee on pelannut ylimmällä sarjatasolla yhtäjaksoisesti näihin päiviin asti, ensin Kiteen Urheilijoiden joukkueena SM-sarjassa vuoteen 1989 asti ja siitä lähtien Kiteen Pallo -90:n nimissä Superpesiksessä.

Voitot jäivät 1970-luvulla Seinäjoen Maila-Jusseista ottamatta. Ensimmäisessä yhteenotossa loppunumerot olivat 4-7 ja toisessa 0-1 yhden ainoan juoksun jälkeen. Mutta kolmas kerta toden sanoi ja nyt KiPa otti makean voiton supervuoroparin jälkeen luvuin 2-1s (9-2,0-3,3-0s) Seinäjoen Maila-Jussien ja Nurmon Jymyn yhdistyneestä Seinäjoen JymyJusseista.

Kiteen vuoden -78 joukkueeseen kuuluivat Eero Leskinen, Tuomo Jumppanen, Markku Repo, Osmo Pirhonen, Lasse Järvinen, Jarmo Rönkä, Veli Virtanen, Hannu Kontuvirta, Seppo Lappalainen, Ahti Hannukainen, Juhani Itkonen ja Paavo Pelli. Pelinjohtajana toimi Raimo Toropainen ja joukkueenjohtajana Heikki Kainulainen.

Rantakentälle 45 vuoden jälkeen oli saapunut yhdeksän pelimiestä: Lassi Järvinen, Paavo Pelli, Veli Virtanen, Jarmo Rönkä, Kari Sutinen, Jukka Turunen, Eero Leskinen, Hannu Kontuvirta ja Markku Repo. Kuvassa lisäksi Kiteen pesäpallon vahva tukija Martti Kupiainen
Lassi Järvinen, Paavo Pelli ja Veli Virtanen
Jarmo Rönkä, Kari Sutinen ja Jukka Turunen
Eero Lekinen ja Hannu Kontuvirta
Hannu Kontuvirta ja Markku Repo sekä Martti Kupiainen