Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Kolmen kunnarin ja kolmen tunnin pesisviihde KiPan voittoon supervuoron Samu Vainikaisen 3-0 lyönnillä. KiPa-SJJ 2-1s (9-2,0-3,3-0s)

Kiteen Pallo -90 ja sitä ennen Kiteen Urheilijoiden mestaruussarjajoukkue on pelannut vuodesta 1978 jo 45 vuotta yhdenjaksoisesti ylimmällä sarjatasolla. Tähän liittyen Rantakentälle oli kutsuttu juhlavieraaksi vuoden 1978 joukkueen pelaajat ja lisäksi kahden pesisikonin, Pasi Pirisen ja Sami Partasen pelipaidat jäädytettiin. Juhlallisuuksista tulee oma juttunsa.

Katso kuvat ottelusta ja juhlalisuuksista

Ottelua ennen JymyJussien pelinjohtaja Jussi Parvi ennusti tarkkaa peliä kun KiPan lautasen äärellä häärii nyt Seinäjoelta tullut Joona Lehtinen:

– Pitää pistää Joona kuriin ja olla kaarella hereillä, muuten jää juoksut vähäisiksi. Onneksi nyt on lyöntikeli.

KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko oli luottavainen joukkueeseensa hyvän JoMa-harjoitusottelun myötä:

– Hyvä maku jäi JoMa-pelistä. Me hallittiin sitä 7,5 vuoroparia.

Lukkarien taistossa JymyJussien Oulusta saama Miika Keski-Petäjä veti etenkin heittopelissään pitemmän korren 3-1 kärpästen määrässä. Hän nappasi toisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa kahdesti kärpäsen kakkospesältä ja Aku Kettunen kärähti toisen kerran seuraavassa vuoroparissa.

KiPan Samu Vainikainen (1+2 lyötyä, 3 tuotua, 7/10 KL) sai Oomin Energisimman pelaajan palkinnon sekä II palkinnon ja Jiri Pippola (1+4 lyötyä, 1 tuotu, 7/9 KL) ykköspalkinnon.

JymyJussien paras oli joukkueen 5 juoksusta 4 iskenyt, ensimmäistä miesten Superpesisotteluaan pelannut Aapo Hiltunen (4 lyötyä, 6/9 KL). Kakkospalkinnon sai Atte Kontio (2 tuotua, 6/12 KL) ja Ruutu-tähtipelaajaksi valittiin lukkari Miika Keski-Petäjä (2/8 KL).

JymyJussien lukkrin Miika Keski-Petäjän heittokäsi on kunnossa ja kakkospesältä napsahti muutama makea kärpänen

KiPa iski 2. sisävuorossa 7 juoksua ilman paloja

KiPa voitti hutunkeiton ja aloitti ottelun sisällä.

– Ekan pelin jännitystä. Koppi ei noussut ja vaihtolyönnit vähän laittomiksi, totesi Jussi Parvi vuoroparin jälkeen kun kumpikaan joukkue ei saanut kärkeä edes kakkospesälle.

Mutta toisen alkavalla alkoi tapahtua. KiPa jätti häntäpäästä 3 pelaajaa väliin eikä kärki Otto Kauppinenkaan päässyt ykköselle. Mutta etenijäjokeri Matias Litmanen löi ensimmäisen kentällemenolyöntinsä väliin keskelle ja kolmospolttaja Tony Latvalan syöksyttyä ohi pallon se luiskahti myös kopparien ohi. Kunnari tyhjään kenttään vei KiPan 1-0 johtoon.

Matias Litmasen kunnari tyhjään kenttään 1-0 avasi KiPan lyöntipelin 1. jaksolla

Juuso Lattu meni Matiaksen taakse ykköselle ja Samu Vainikaisen vaihtonäpyn jälkeen heitto ohi kakkospesän ja Matias Litmanen toi harhaheitolla tuplajuoksun 2-0. Vieriaden ulkopeli meni sekaisin ja Samu-Kalle Varosen keskinäpystä uusi harhaheitto jolla Juuso Lattu toi 3-0 ja takapesät täyteen.

Jiri Pippola käytti päätään ja iski oikeasat paikasta pajatson tyhjäksi 7-0

Lassi Vasarainen täytti ykköspesän ja palottomasta ajolähdöstä Jiri Pippola löi täydellisen iskun kakkosluukusta läpi ja kenttä rullasi sekä taululle komeasti 7-0 eikä yhtään paloa!

Samu Vainikainen, Samu-Kalle Varonen ja Lassi Vasarainen toivat KiPan 6-0 johtoon Jiri Pippolan 7-0 kunnarin edellä

Kolmannen alkavalla KiPa rakensi palottomat ajot, mutta Pippolan, Vasaraisen ja Lehikoisen lyönnit eivät lisäjuoksuja tuottaneet. Mutta viimeisessä vuoroparissa KiPa lisäsi johtonsa jo 9-0:aan. Ensin Jiri Pippola löi JymyJussien linjan avustuksella Otto Kauppisen kotiin 8-0 ja seuraavana Lassi Vasaraisen täydellinen nostonäpy ykkösrajaan riitti Samu Vainikaiselle 9-0.

Lassi Vasaraisen taintonäpyllä Samu Vainikainen toi 9-0 KiPalle

Myös vieraat saivat viimeisen tasoittavalla lyöntitilinsä auki. Ensin Toni Marjamäki kotiutti kolmospuolelta Tuomas Raunion 9-1 ja seuraavana Superpesiksen ensikertalainen Aapo Hiltunen toisen jakson voittojuoksujaan enteillen löi täydellisen kotiutuslyönnin kolmosjatkeelle ja Atte Kontio toi 9-2.

JymyJussien lukkari sotki KiPan 2. jakson

Keski-Petäjä onnistuikin sotkemaan KiPan vaihtopeliä toisella jaksolla ja kun isäntien kotiutusyrityksetkin jäivät heikoiksi, vei JymyJussit toisen jakson 0-3. Jo jakson toisena lyöjänä Atte Kontio iski pallon kakkospuolelta läpi, mutta Lassi Vasarainen haki pallon ja onnistui polttamaan ykköseltä lähteneen Tuomas Raunion selvästi ennen kotipesää.

Vieraiden ensimmäistä miesten Superpesisotteluaan pelannut jokeri Aapo Hiltunen löi vieraiden jakson kaikki juoksut (4 lyötyä, 6/9 KL). Ensimmäisessä vuoroparissa HIltusen kova puhkaisu kakkossaumasta ja Atte Kontio toi 0-1 ja kolmannen alkavalla kolmospuolelta läpi kahden juoksun arvoisesti 0-3.

Samu Vainikainen Supervuoroparin sankari

Ennen ottelua Samu Vainikaista muistettiin onnellisesta perheenlisyäksestä

Supervuoroparin aloitti KiPa sisällä ja ratkaisu tuli jo kolmannella lyöjävuorolla. Etupesät olivat täynnä Otto Kauppisen pystärillä ja Aku Kettusen pompulla kun Samu Vainikainen tuli vaihtolyöjäksi. Mantun Montun reunalla kasvanut pelimies iskikin heti kovan kudin kakkospesän taakse rajaan ja pallo Päätyeenlahden rantaan, tuloksena kunnari ja kaksi tavallista ja taululle heti 3-0. Vaikka tämän jälkeen tulikin kaksi turhaa takapaloa ja Vainikaisen tuplajuoksu syntymättä Paavo Pellon lyönnillä, oli KiPan johto turvallinen.

Superin tasoittavalla KiPan etukentällä Joni lehikoinen, Otto Kauppinen ja Samu Vainikainen polttivät kärjen viimeistään kolmospesälle ja näin KiPalle makea voitto kauden avausottelusta 2-1s (9-2,0-3,3-0s).

Katso tilastot ottelusta

Lassi Vasarainen ja Otto Kauppinen juhlivat Samu Vainikaisen iskemiä 1+2 juoksua Superissa