Lassi Vasarainen ratkaisi avausjakson KiPa-JoMa harjoitusottelussa, mutta voitto superissa JoMalle. KiPa-JoMa 1-2 (6-1,1-2,s0-2)

Katso myös kuvat ottelusta

Aina aurinkoisella Rantakentällä oli sunnuntaina jo +10 astetta lämmintä ja yleisöä 428 henkeä kun eilisessä E-poikien avauksessa lämpöä oli van noin +6 astetta.

Juuso Lattu ensimmäisenä onnittelemassa Lassi Vasaraista kunnarin jälkeen

Ottelun hahamo oli KiPan Lassi Vasarainen (1+2 lyöytä, 1 tuotu, 8/9 KL), jonka kumura tuotti 1. jaksolla 1+2 juoksua ja vei KiPan 4-1 johtoon kolmannessa vuoroparissa. Myös Lassin heittokäsi on kunnossa kun JoMan kärki paloi välilyönnillä kotiin.

Jiri Pippola tuuletaa toista juoksuaan

Myös lyöjäjokeri Jiri Pippolan (2 lyötyä, 3/9 KL) kaksi onnistumista jaksolla ilahduttivat. Etenijöistä onnistui parhaiten Aku Kettunen (2 tuotua, 3/7 KL).

Aku Kettunen syöksyy avausjaksolla tuomaan 1-1 Jiri Pippolan lyönnillä

Ulkopeli oli etenkin avausjaksolla koko joukkueella vahvaa. KiPan lukkari Joona Lehtinen piti JoMan lyöjät kurissa ja jakson kärkilyönnit olivat JoMalla vain 12 38 %:n teholla.

Vieraiden paras oli kotiuttajajokeri Juho Toivola (3 lyötyä, 3/9 KL), joka iski jokaisessa jaksossa juoksun. Konsta Piironen (3 tuotua, 6/8 KL) toi 3 juoksua ja oli vaihtajana tehokas.

Harjoitusottelun avausjaksolla JoMa avasi juoksut kun ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla kolme juoksua ottelussa iskenyt jokeri Juho Toivola kotiutti Elmeri Liedon 0-1.  KiPan kotiuttajajokerikollega Jiri Pippola kuittasi tilanteeksi 1-1 Aku Kettusen tuomana.

Jakso ratkesi kolmannen tasoittavalla 1-1 tilanteessa. Lassi Vasarainen pamautti kumuran läpi JoMan takakentästä. Kun kunnarin edellä kotiin tulivat myös Aku Kettunen ja Samu Vainikainen, olikin taululla numerot 4-1 KiPan hyväksi.

Viimeisessä vuoroparissa Jiri Pippola iski välilyönnillä illan toisen juoksunsa Juuso Latun tuomana ja viimeisenä lyöjänä Joona Lehikoinen kotiutti Paavo Pellon. Tilanne 6-1 ennen viimeistä JoMan sisävuoroa.

Joona Lehtisen lyönnillä Paavo Pelto syöksyy 6-1 KiPalle

JoMan Elmeri Lieto onnistui vielä kotiuttamaan Joni Rytkösen ja jakso KiPalle selvästi juoksuin 6-2. Rytkösen lyöntipeli oli pahasi kateissa sillä vasta kahdeksas kärkilyöntiyritys onnistui!

Toinen jakso meni JoMalle juoksuin 1-2 kun pallo sirvahteli kahdesti KiPan ulkopelaajilla. Elmeri Lieto kotiutti kolmannen alkavalla Konsta Piirosen 0-1 ja tasoittavalla KiPan Otso Mäkelä tasoitti kumuralla 1-1 Matias Litmasen tuomana.

Jakso ratkesi viimeisen vuoroparin viimeisen lyöjän Juho Toivolan kovalla maalyönnillä ohi parin kiteeläisräpylän. Tuojana jälleen Konsta Piironen.

Supervuoroparin alkavalla JoMan Juho Toivolan välilyönnillä Konsta Piironen toi 0-1. Viimeinen lyöjä iski jälleen juoksun kun Ville Väliaho kotiutti Elmeri Lonkaisen KiPan ulkokentän avustuksella 0-2.

Supervuoroparin alkavalla viimeisenä lyöjänä Ville Väliaho onnistui kotiuttamaan Elmeri Lonkaisen 0-2

Tasoittavallaan KiPa ei saanut enää mitään aikaan ja yli 2,5 tunnin harjoitusottelu päättyi JoMan voittoon jaksoin 1-2 (6-1, 1-2, s0-2).

Joukkueet kohtaavat tositoimissa ja tiistaina 16. toukokuuta Joensuussa. Sitä ennen KiPan sarja-avaus on ensi lauantaina 13. toukokuuta klo 16 ja vastaan astuu Seinäjoen Jymy-Jussit. Rantakentälle kannattaa tulla ajoissa, sillä ottelua ennen on ohjemaa missä muistellaan KiPan jo 50 vuotta pääsarjatasolla.