Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Kiteen Pallon taloudellinen tulos jäi tappiolliseksi

Kiteen Pallon edellinen tilikausi 1.10.2021-30.9.2022 jäi kahden taloudellisesti positiivisen tilikauden jälkeen tappiolliseksi. Koko seuran osalta tappiota tuli noin 37 000 euroa, josta Superpesiksen osuus oli noin 6 000 euroa.

Taloudellista tappiota selittävät etenkin yleinen kulujen nousu, seurassa tehdyt investoinnit sekä Miesten suomensarja- ja Poikien Superpesis-joukkueiden ylläpito.

Kulupuolta tullaan seuraamaan tällä tilikaudella entistä tarkemmin, jotta vastaavaa kulujen nousua ei pääse tapahtumaan. Viime tilikaudella seurassa investoitiin muun muassa Rantakentän kiinteisiin kioskirakenteisiin sekä led-valotauluun. Vastaavan kokoluokan investointeja ei tällä tilikaudella ole tulossa.

Taloudellisesti kohtuullisen raskaiden Miesten suomensarja- ja Poikien Superpesis-joukkueiden olemassaolo nähdään seurassa erittäin tärkeänä pelaajapolun kannalta ja näiden sarjojen harrastusmaksut on pyritty pitämään maltillisena koko seuran harrastusmaksujen tapaisesti. Tulevaisuudessa on kuitenkin näidenkin joukkueiden kulurakenteisiin ja mahdollisiin ansaintamenetelmiin kiinnitettävä tarkemmin huomiota, etteivät ne rasita liikaa seuran taloutta.