Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

KiPa päätti Halli SM:n voittoon kaatamalla Imatran Pallo-Veikot kotiutuskisan jälkeen, IPV – KiPa 1-2k (0-2, 5-3, 0-0, 0-2)

Kiteen Pallon Miesten Superpesis-joukkue petrasi otteitaan hallikauden edetessä ja joukkue päätti Halli SM-urakkansa voittoon Imatralla pelatussa ottelussa. IPV kaatui kiteeläisten käsittelyssä pitkän kaavan kautta kotiutuskisan jälkeen lukemin 1-2 (0-2, 5-3, 0-0, 0-2).

KiPa joutui pelaamaan ottelun ilman flunssaista Samu-Kalle Varosta ja kopparin paikalla esiintyi Paavo Pelto, joka suoritui urakastaan kiitettävästi.

Avausjakso oli KiPalta tyylipuhdas ja varmaotteinen suoritus, jossa imatralaisten yritykset sisäpelissä kestivät hyvin kurissa, eikä kiteeläisten jaksovoitto ollut oikeastaan missään vaiheessa uhattuna. Juoksun teon KiPa aloitti jo ensimmäisen tasoittavalla, kun Jiri Pippolan lyönti poltteli imatralaisten näpeissä ja KiPan parhaan palkittu, sataprosenttista vaihtolyöntipeliä esittänyt Aku Kettunen kiirehti kotipesään.

Toisen tasoittavalla Pippola onnistui uudelleen, tällä kertaa juoksun toi numerolla kolme pirteästi esiintynyt Matias Litmanen. Kolmas sisävuoro ei kipalaisille lisäjuoksuja tuottanut, mutta kun kotijoukkueen sarake kesti nollilla kaikki neljä sisävuoro, ei kiteeläisten tarvinnut viimeistä sisävuoroaan pelata ja jaksovoitto kirjattiin 0-2.

Tauon jälkeen KiPa jatkoi pirteästi ja Samu Vainikainen vei KiPan johtoon lyönnillään heti ensimmäisen aloittavalla, juoksun toi hyvää kärkimies peliä molemmissa Halli SM-otteluissa esittänyt Otto Kauppinen.

Tasoittavallaan imatralaiset kuitenkin saivat juonen päästä kiinni ja Rasmus Surakan tasoitti ottelun yllätysotolla 1-3-tilanteessa. Samassa vuorossa Mikko Kosonen yllätti KiPan takakentän kahden juoksun arvoisesti ja Tommi Piirainen lisäsi toisen tasoittavalla isäntien johdon jo 4-1:een.

Kolmannessa vuorossa Sasu Toikka iski lopullista ratkaisua jaksolle lyömällä IPV:n jo neljän juoksun johtoon. KiPa viritteli viimeisen vuoroparin aloittavalla vielä loppukiriä, kun ensin Pippola puhkaisi IPV:n takakentän ja kotiin juoksi Juuso Lattu. Tämä tilanne aiheutti hieman parranpärinää, kun hallisääntöjen tulkinnasta läpilyöntitilanteessa oli hieman erimielisyyttä. Lopulta tilanteesta jo merkattu KiPan 5-3-kavennus peruttiin ja peliä jatkettiin lukemista 5-2.

Lautasen äärellä jälleen hyvin vastustajan peliä sotkenut Joona Lehtinen kotiutti kakkossaumapuhkaisullaan vielä Joni Lehikoisen, mutta tämän lähemmäksi kiteeläiset eivät enää päässeet ja jakso kirjattiin kotijoukkueelle 5-3.

Hallisääntöjen mukaisesti supervuoroparia ei pelattu, vaan siirryttiin suoraan kotiutuskilpailuun. KiPa aloitti kotiutuskilpailun sisältä ja kaksi ensimmäistä paria: Vainikainen – Lehikoinen ja Pippola – Kettunen tuottivat heti juoksut. Loput kolme paria IPV kesti, mutta kun omalla ulkovuorollaan KiPa muutti ulkopelinsä betoniksi, jäivät imatralaiset ilman juoksuja ja kotiutuskisan voitto kirjattiin kiteeläisille 0-2.

Puhdas tappio JoMalle ja kahden pisteen voitto IPV:stä tarkoittaa sitä, että KiPan mahdollisuudet Halli SM-lopputurnaukseen ovat menneet ja seuraavan kerran KiPa on todennäköisesti tulessa vasta toukokuussa, kun joukkue pelaa 6.5. harjoitusottelun vieraskentällä Sotkamon Jymyä vastaan.

Muista harjoitusotteluista tiedotetaan Kiteen Pallon kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.