Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

KiPa teki liikaa virheitä halli-SM-avauksessa. JoMa-KiPa 2-0 (3-1, 4-1)

Katso myös kuvat ottelusta

Runebergin päivänä 5.2.2023 KiPa oli tehoton JoMaa vastaan Halli-SM alkuturnausottelussaan. KiPa aloitti ottelun pirteästi ja oli selvästi parempi kuin loppiaisen harjoitusottelussa. Avausjakso oli tasainen kunnes toisen vuoroparin tasoittavalla JoMa sai lahjajuoksun, joka vaikutti selvältä palolta. KiPan hermostuessa tuomiosta seuraava lyöjä iski sitten 2-0 isännille.

Tuomareiden näytöt ristiin JoMan 1-0 juoksusta, joka haiskahti selvältä palolta

JoMan 1-0 johto tuli harmittavasti Topi Kososen näpyllä, josta syöttötuomari näytti ilmeisesti oikein ristiä, mutta pelituomari nosti käden pystyyn juoksun merkiksi. Kun KiPan pelaajat protestoivat tuomiota, JoMa käytti heti seuraavalla lyöjällä hämmennystä hyväkseen ja Iiro Kuosa kotiutti Kasperi Hämäläisen 2-0.

KiPa rakensi kolmannen vuoroparin alkavalla etutilanteen. JoMalle sattui harhaheitto ohi kakkospesän ja sillä kärkietenijä Otto Kauppinen toi kakkospesältä lähtien KiPan kavennuksen 2-1. Aku Kettunen eteni samalla kolmoselle, mutta kun KiPan kotiutus- ja muutkin lyönnit olivat hakusessa, jäi tasoituksen tuonti yrittämättä Pippolan palaessa laittomalla lyönnillä. Kaikki kolme paloa tulivat kärjen takaa.

Otto Kauppinen oli loistava kentälle menoissaan: 6/7 kertaa kärkeen
Juuso Lattu KiPan paras vaihtaja, 88 %.n tehoilla 7/8 kärkilyöntiä

JoMa teki jakson loppunumeroiksi 3-1 kun Elmeri Liedon näpy ei pysynyt Paavo Pellon näpeissä. Tuojana Konsta Kettunen, joka toikin melkein puolet eli kolme JoMan juoksuista.

Avausjakso oli tilastojen valossa sangen tasainen: kolmostilanteet 7-5 ja kärkilyönnit 14-13 JoMalle.

Etenijäjokeri Matias Litmanen säesti hyvn kärkietenijä Kauppista mennen 4/5 kertaa kärkeen

KiPan pelinjohtaja Juho Kaikon kommentteja ottelun jälkeen:
– Vastustaja löi tosi paljon paremmin. Meidän kärki (Otto Kauppinen 6/7 kertaa ja jokeri Matias Litmanen 4/5 kertaa) meni hienosti kentälle, mutta virheitä tuli aivan liikaa vaihtotilanteissa.
– Ja kun saadaan etenijä kolmospesälle, niin pitäisi pystyä lyömään myös juoksuja.
– Ulkopeli oli ajoittain ihan hyvää, mutta vastustajan kaikki juoksut tulivat ulkopelivirheistä. 

KiPan pelinjohtaja Juho Kaikolla vielä miettimistä kesää ajatellen

Toisella jaksolla JoMa meni heti ensimmäisen vuoroparin alussa 2-0 johtoon. Henri Litmanen kotiutti Konsta Kettusen kolmospuolen läpilyönnnillä 1-0. Topi Kososen näpyllä ensin takapesät täyteen ja sitten kumura taakse keskelle luiskahti halvasti jaloista läpi ja Henri Litmanen toi 2-0. Myös Elmeri Lieto yritti kotiin, mutta harhaheiton jälkeen KiPa onnistui polttamaan hänet samalla kun Kosonen kipaisi jo kolmoselle. Kunnaria tästä ei harhaheiton vuoksi tullut.

Tasoittavalla KiPa sai kahden palon tilanteessa kakkoskärjestään vielä ajolähdön, mutta Jere Rytkönen oli Pippolan lyönnin edessä.

Toisen alkavalla JoMa sai palottomat ajot. Ensimmäisen KiPa torjui, mutta toisesta Juho Toivolan näpyllä ja kolmannesta Topi Kososen välilyönnillä taululle jo ratkaisevan oloiset 4-0.

Pallo poltteli vielä liikaa muidenkin kuin Samu Vainikaisen räpylässä

Jakson KiPan ainoa 4-1-juoksu tuli vasta viimeisen tasoittavalla kun kotiuttajajokeri Jiri Pippola onnistui vasta viidennestä kolmostilanteestaan lyömään juoksun kotiin Matias Litmasen tuomana.

Jiri Pippolan lyönnit paranevat kunhan kesä koittaa
Paavo Pelto KiPan kolmosvahtina ja välillä ykköspesälläkin