Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

KiPa paransi sunnuntaiaamuna otteitaan Imatralla. Harjoitusottelu IPV-KiPa 1-0 (5-1, 4-4)

Katso tilastot ja kuvat ottelusta

KiPan loppiaisen ajan toinen halliharjoitusottelu pelattiin sunnuntaiaamuna jo klo 10 Imatralla Ukonniemi-Areenalla. Lämpötila keväinen +5 astetta, tyyntä eikä räntäsadetta. Hallin koleus vaikutti enemmän kiteeläisten jalkoihin, sillä avausjakson vei IPV selvästi juoksuin 5-1. Toista jaksoa KiPa johti jo 1-4, mutta IPV nousi tasoihin 4-4. Kun 2 tunnin hallivuoro päättyi, niin ottelu jäi vähän kesken, mutta lopputulokseksi kirjattiin IPV-KiPa 1-0 (5-1, 4-4).

Sisällä KiPan parhaat olivat Samu-Kalle Varonen (1 lyöty, 1 tuotu ja 4/7 KL), Aku Kettunen (2 tuotua, 3/5 KL) ja jokeriosastolta Jiri Pippola (2 lyötyä, 2/6 KL) sekä Juuso Lattu (1 tuotu, 4/7 KL).

KiPa kohmeessa 1. jaksolla

Avaussisävuorossa IPV:n Ville-Veikko Olli (2 lyötyä, 4/5 KL) kotiutti kumurallaan Joona Sikiön 1-0. Kohmeinen KiPa ei saanut aluksi sisäpeliään kulkemaan ja IPV:n Nino Muuruvirta kotiutti pystärillä Ville-Veikko Ollin 2-0. Jokeri Roope Seppänen lisäsi isäntien johdoksi jo 3-0 kun välilyönti luiskahti syöksykoppia hakeneen kakkoskoppari Kasperi Kaksosen räpylän ohi ja Rasmus Surakka ehti helposti kotiin.

Toisen vuoroparin tasoittavalla KiPan kärki Otto Kauppinen, Aku Kettunen ja Samu Vainikainen rakensivat palottomat ajot. Samu-Kalle Varosen kotiutusyritys jäi linjaan ja painostus loppui ikävästi kärjen ollessa kolmoselle kahteen takapaloon kakkospesältä.

Kolmannen vuoroparin alkavalla KiPa lukkari Joona Lehtinen sai IPV:n sisäpeliä sotkettua ja kaikki kolme paloa tulivat taktisella väärällä syötöllä etenemisellä. Kuitenkin lyöjäjokeri Tommi Piirainen onnistui lisäämään isäntien johdon 4-0:aan kotiuttamalla KiPan etukentän avustuksella Miitri Pesosen.

Tasoittavalla KiPa sai kakkoskärjellään Kasperi Kaksonen, jokeri Matias Litmanen ja Paavo Pelto kärjen helposti kolmoselle. Neljästä peräkkäisestä ajolähdöstä ensimmäisestä Samu Vainikaisen veto jäi linjaan. Toisesta Samu-Kalle Varonen löi komeasti pallon kakkosjatkeelle ja kavennusjuoksun 4-1 toi Aku Kettunen. Valitettavasti lisäjuoksuja ei tullut Jiri Pippolan kakkosrajanäpystä eikä Otso Mäkelän ykkösrajakovasta.

Viimeisessä vuoroparissa IPV sai harhaheitolla ilmaisen takatilanteen ja ajolähdöstä Tommi Piiraisen kakkosrajakovasta Joona Sikiö toi jakson loppunumeroiksi 5-1. KiPa sai tasoittavalla vielä yhden palon ajot Pippolalle, mutta Litmanen irtosi Surakan väärällä syötöllä ja tilanne tyrehtyi siihen.

Toisella jaksolla KiPa jo 1-4 johtoon

Toisen jakson KiPa aloitti huomattavasti pirteämmin. IPV sai ykköskärjen katkaistua, mutta kakkoskärjestä Juuso Lattu vaihtoi K. Kaksosen kahdella näpyllä ykköseltä kolmoselle ja Paavo Pelto täytti etupesätkin. Ajolähdöstä Jiri Pippola iski kovaa kakkosrajaan ja Kasperi Kaksonen toi 0-1. Jatkoajoista Joensuussakin kotiutuksessaan onnistunut lukkari Joona Lehtinen kotiutti Juuso Latun 0-2.

IPV sai 1-2 kavennuksen kun KiPan lukkari yritti näpystä polttaa kärjen kolmoselle, mutta pallo viuhui ohi ja Joona Sikiö kipitti harhaheiton turvin kotiin. KiPan ulkokenttä kesti IPV:n kaksi ajolähtöä ja KiPa lisäsi toisen alkavalla sisävuorolla johtonsa 1-4:ään. Jiri Pippola kotiutti kovalla maavedolla Aku Kettusen 1-3 ja Matias Litmanen linjan räpeltäessä Samu-Kalle Varosen 1-4.

IPV tuli kuitenkin vielä tasoihin. Ville-Veikko Olli löi ajolähdöstä läpi ykkösrajasta kotiuttaen Joona Sikiön 2-4. Viimeisenä lyöjänä Mikko Kosonen iski pelkässä kakkostilanteessa pallon takarajasta keskeltä läpi ja jokeri Pietu Vesterinen toi 3-4. Joona Sikiön pystäri kolmosjatkeelle kotiutti vielä Pietu Vesterisen 4-4.

Lukkari Joona Lehtinen ja 1-vahti Topias Kaksonen lämpenivät KiPan etukentällä
Vaihtajajokeri Juuso Lattu väläytteli 2. jaksolla kahdella peräkkäisellä pesävälin vaihdollaan
Kakkoskärki Kasperi Kaksonen toi KiPan toisen jakson avausjuoksun Jiri Pippolan lyönnillä
Jiri Pippola onnistyui 2. jaksolla kahdesti kotiutuksessaan
Samu-Kalle Varonen syöksyy KiPan 2. jakson 1-4 juoksun Matias Litmasen lyönnillä