kiteen pallo kipa nettisivut 2560x620

KiPa väläytteli vain hetkittäin hallikauden avauksessa. Harjoitusottelu JoMa-KiPa 2-0 (5-1, 7-2)

Katso lisää kuvia ottelusta

Perinteinen tammikuun tasonmittaus Joensuu Areenalla keräsi peräti 1321 katsojaa vaikka samaan aikaan oli TV:ssä Tour de Ski, tämä ottelu näkyi Karjalaisen nettisivuilla ja viereisessä hallissa oli Jokipoikien Mestiksen sarjaottelu.

KiPan pelaamattomuus ja koppari Lassi Vasaraisen sekä sieppari Joni Lehikoisen poissaolo näkyivät kun pelaajat joutuivat ulkona vähän oudoille pelipaikoille. Esim. Paavo Pelto ei ole koskaan pelannut kopparina ja nyt hän tuurasi Lassia kakkoskopparina.

Joni Lehikoinen ja Lassi Vasarainen seurasivat ottelua toipilasosastolla
Joona Lehtinen pelasi ihan hyvän lukkaripelin ja löi 2. jaksolla KiPan 3-2 kavennusjuoksun

Avausjaksolla neljä  ensimmäistä JoMan juoksua tuli pakkasukon lahjoina jomalaisille pallon poltellessa kipalaisten näpeissä. Kun Pelto ei tullut yhtään Juho Toivolan lyöntiä vastaan, tuli helposti 1-0. Toisessa vuoroparissa puolestaan kolmoskoppari Samu-Kalle Varoselle tuli virhearvio. Myös 4-0 tuli KiPan ulkopelivirheestä kun heitto meni ohi kotipesän. Vain VIlle Väliahon näpyllä ottama 5-0 oli jakson lyöty juoksu.

Sisällä KiPalla oli kaksi sisävuoroa vaikuksia päästä edes kakkoselle. Kolmannessa Samu Vainikainen ja Varonen rakensivat yhden palon ajot Jiri Pippolalle. Tähtäimessä oli vielä säätämistä, sillä kahdesti hyvän näköinen kumura jäikin linjaa kopiksi ja tilanne tyrehtyi siihen. Neljännessä vuoroparissa tähtäin oli napsautettu kohdalleen ja Pippola löi Otto Kauppisen kotiin kaventaen jakson loppunumeroiksi 5-1.

Toisella jaksolla KiPa sai ajoittain pelinsä pyörimään, mutta vain hetkeksi kuten 1. vuoroparissa, missä palottomasta ajosta ensin Samu-Kalle Varosen hidastetulla Kasperi Kaksonen toi kavennuksen 2-1. Mutta jatkoajoista kärpänen Kettusesta lukkari Väliahon nykäisystä ja toinen palo Vainikaisen ollessa kopilla irti kakkoselta.

Jakson kolmannessa vuoroparissa KiPa tuli kuitenkin jo juoksun päähän JoMasta, kun vasta toisen kerran ottelussa lyönyt Joona Lehtinen kotiutti hienolla välilyönnillä Paavo Pellon 3-2.

Mutta JoMa kuittasi tehden lähinnä hyvillä/onnekkailla kakkospuolen lyönneillä neljä juoksua lisää. Näin toinen jakso päättyi luvuin 7-2.

Harjoitusottelun tuloksella ei ole merkitystä, tärkeintä on saadaa pelituntumaa pitkällä harjoituskaudella. Kesän sarjaottelut ovat tärkeämpiä ja niissä KiPa voitti kaksi kolmesta viime kaudellakin.

Ulkopelissä lukkari Joona Lehtinen pelasi hyvän ottelun, mutta muuten tuli liikaa helppoja räpylävirheitä. Sisäpelissä Aku Kettunen onnistui vahdoissaan 5/8 kertaa ja alun haparoinnin jälkeen myös joukkueen kapteeni Juuso Lattu vaihtoi normaalin hyvin (4/7). Kotiutustilanteissa onnistumisprosentti oli 60, mutta kotiutusyrityksiä oli vain 3/5 kahdeksasta kolmostilanteesta. Tilannetta on jatkossa saatava jatkumaan huomattavasti paremmin.

KiPan harjoitusottelut jatkuvat

jo kahden yön jälkeen 8.1.2023 sunnuntaina heti aamupäivällä klo 10. Vastassa on Imatran Ukonniemi-areenalla Imatran Pallo-Veikot.

Aku Kettunen oli KiPan tehokkain vaihtaja 5/8 kärkilyönnillään
Paavio Pelto toi KiPan toisen jakson 3-2 kavennusjuoksun
Otto Kauppisen kentällemeno takkusi pahasti KiPan kakkoskärjessä