Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Arttu Rossi KiPan fysiikkavalmentajaksi

Kiteen Pallon Miesten Superpesis-joukkueen valmennukseen tulee muutos, kun Jukka Pennanen jää pois fysiikkavalmentajan paikalta ja hänen tilalleen joukkueen valmennukseen hyppää mukaan Arttu Rossi, 47.

Artulla on takanaan vahva urheilutausta niin pelaajana kuin valmentajanakin. Nuorempana jalkapalloa ja yleisurheilua harrastaneen Artun päälaji urheilu-uransa aikana oli lentopallo, jossa mies pelasi passarina Miesten Supersarjaa kaksi kautta ja ykkösdivisioonassa noin 15 vuotta. Lentopallouralta palkintokaappiin tarttui mukaan Nuorten SM-kulta ja -pronssi.

Urheilu-uransa jälkeen Arttu on toiminut 11 kautta Naisten Korisliigassa lappeenrantalaisen Catzin fysiikkavalmentajana. 11 Catz-vuoden aikana Artun kaulaan ripustettiin peräti kuusi Naisten korisliigan kultamitalia, neljä hopeaa ja yksi pronssi. Lisäksi Baltian liigasta mukaan tarttui kaksi hopeaa.

Tämän lisäksi Artulla on kokemusta myös pesäpallojoukkueiden valmennuksesta neljän vuoden ajalta. Miesten Superpesiksessä Arttu on ollut mukana yhden kauden ajan Imatran Pallo-Veikoissa, Naisten Superpesiksessä kaksi kautta Lappeenrannan Pesä Yseissä ja yhden kauden Miesten Ykköspesiksessä Haminan Palloilijoissa.

– Hienoa päästä mukaan KiPan tiimiin. Joukkueessa on minulle muutamia entuudestaan tuttuja pelaajia, joita olen valmentanut aiemmin ja uusiin pelaajiinkin olen päässyt jo tutustumaan.

Kaikon Juhon kanssa olen tehnyt yhteistyötä aiemminkin ja yhteistyö on toiminut aina todella hyvin. Odotan innolla tulevaa kautta, Arttu kertoo.

– Muutos valmennuspuolelle tuli hieman yllättäen, mutta hienoa, että saimme Jukan tilalle nopealla aikataululla uuden yhtä ammattitaitoisen tekijän. Artulla on vankka tausta urheilijana ja valmentajana ja hän tietää, mitä menestyminen vaatii fysiikkavalmentajan näkökulmasta, Sami Mielonen KiPasta sanoo.