Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Kiteen Pallon valmennustiimi ja joukkueen taustat alkavat rakentua

Kiteen Pallon Miesten Superpesis-joukkueen valmennusryhmä alkaa muotoutua. Viime kaudella ensimmäistä kertaa KiPan kakkospelinjohtajana toiminut Niko Sirviö, 30, jatkaa Juho Kaikon aisaparina myös kaudella 2023.

-Mahtavat fiilikset jatkosopimuksesta! On hienoa päästä jatkamaan hyvin alkanutta projektia, vaikka ei aivan joukkueen asettamaan tavoitteeseen viime kesänä päästykään. Koen tämän jatkosopimuksen isona luottamuksenosoituksena seuralta minua kohtaan ja haluankin kiittää luottamuksesta, Niko kertoo.

-Kun seuralta tuli ensimmäinen tiedustelu kiinnostuksesta jatkaa, niin pystyin samalta seisomalta ilmoittamaan, että kiinnostusta löytyy. Vielä kun esihenkilöni Prismalta näytti vihreää valoa, niin homma oli nopeasti selvä. Eli kyllä tässä isot kiitokset menee myös PKO:n ja Prisman suuntaan, Niko avaa jatkosopimuksen syntyä.

-Nyt tässä odottaa jo innolla, että päästään pian taas tositoimiin lajiharjoitusten osalta ja ottamaan niitä askeleita lähemmäs sarjan kärkeä. Koen, että meillä on täydet mahdollisuudet onnistua noiden askelten ottamisessa. Tämän viime kesä ja etenkin tasainen puolivälieräsarja Vimpeliä vastaan osoitti, Niko luottaa.

-Niko ja Juho ovat tehneet hyvää työtä joukkueen peräsimessä ja vaikka meillä urheilullinen tavoite jäikin vielä vajaaksi, monissa asioissa on menty eteenpäin viimeisen vuoden aikana. Näimme ehdottoman tärkeänä, että tätä päästään jatkamaan hyvin pitkälle samalla valmennuskokoonpanolla, Sami Mielonen KiPasta taustoittaa.

Viime kaudeksi paluun fysiikkavalmentajaksi tehnyt Jukka Pennanen, 63, on myös solminut jatkosopimuksen ensi kaudesta ja tämän lisäksi huikean pelaajauransa viime kauteen päättänyt Sami Partanen, 43, liittyy valmennustiimiin mukaan. Markku Tiainen, 46, puolestaan jatkaa joukkueen fysioterapeuttina.

-Innokkaanahan tässä ollaan mukana ja pyritään luomaan joukkueelle parhaat mahdolliset lähtökohdat onnistua pelikentällä.

-Paljon meillä on töitä tehtävänä, mutta suunta on mielestäni oikea, siitä on merkkejä jo nähty, Jukka sanoo.

-Jukan ansiot ja taidot fysiikkavalmennuksen puolella tietävät kaikki ja tulokset näkyvät joukkueen fysiikkatesteissä. Hänen kokemuksellaan ja taidoillaan yhdistettynä vahvaan yhteistyöhön muun valmennuksen kanssa ei menestys tule jäämään kiinni ainakaan siitä, etteivät pelaajat olisi fyysisesti tikissä, Mielonen kehuu.

Sami ”Eko” Partasen hyppyä valmennuspuolelle varmastikin odotettiin pesisympyröissä ympäri Suomen ja sen lisäksi, että Eko on osa Superpesis-joukkueen valmennustiimiä, hän toimii Kiteen Pallon junioripäällikkönä ja on myös mukana juniorivalmennuksessa.

-Olen joukkueen ja valmennuksen käytettävissä, Eko toteaa lyhyesti ja ytimekkäästi roolistaan Superpesis-joukkueen mukana.

-Ekolla on valtava tietotaito lajista nimeltä pesäpallo ja hänellä on varmasti paljon annettavaa niin pelinjohdolle kuin valmennukselle. Lisäksi hänen roolinsa meidän junioreiden kanssa on äärettömän tärkeä ja on hienoa, että saadaan Ekon kaltainen mies pidettyä mukana toiminnassa myös hänen peliuransa jälkeen, Mielonen iloitsee.

Fysioterapeutti Markku Tiainen kuuluu puolestaan niihin suurelta yleisöltä näkymättömiin puurtajiin, joilla on todella iso merkitys joukkueen tekemisessä läpi vuoden.

-Tämä paluu pesisjoukkueen mukaan on ollut ammatillisesti, kuten myös harrastuksen kannalta mukavaa aikaa. On hienoa olla mukana, kun meillä on näin hyvä porukka ja kaikki taustat kunnossa.

-Mutta meillä kaikilla on aina myös vara parantaa. Kuten on aina sanottu, kehitys loppuu tyytyväisyyteen, Markku sanoo.

-Fysioterapeutin rooli joukkueen taustalla on vähintään yhtä tärkeä kuin valmennuksenkin. Kauden aikana sattuu aina erilaisia pieniä vammoja ja niistä palautuminen ja niiden ennaltaehkäisy ovat iso osa joukkueen menestystä, Mielonen sanoo.

-On hienoa, että tässäkin saadaan jatkaa tutulla kokoonpanolla, siitä on varmasti etua, että Markku tuntee suurimman osan joukkueesta valmiiksi ja päinvastoin, Mielonen jatkaa.

Kiteen Pallon sopimustilanne:

 • Kasperi Kaksonen, 2024
 • Topias Kaksonen, 2023
 • Juuso Lattu, 2023
 • Joni Lehikoinen, 2023
 • Matias Litmanen, 2023
 • Otso Mäkelä, 2023
 • Jiri Pippola, 2024
 • Samu Vainikainen, 2023
 • Samu-Kalle Varonen, 2023
 • Lassi Vasarainen, 2025
 • Pelinjohtaja Juho Kaikko, 2023
 • Kakkospelinjohtaja Niko Sirviö, 2023
 • Fysiikkavalmentaja Jukka Pennanen, 2023
 • Valmentaja Sami Partanen
 • Fysioterapeutti Markku Tiainen, 2023