Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Kiitos KiPa hienosta taistelusta, Vimpelin Veto niukasti mitalipeleihin. KiPa-ViVe 0-1 (4-6, 2-2)

KiPan ykköspalkittu oli lukkari Jesse Eskelinen, joka toi 3 juoksua ja vaihtoi kärkeä 6/9 kertaa. Kakkospalkinnon sai Samu-Kalle Varonen, joka puolestaan löi kolme juoksua ja kärkilyöntejä kertyi 5/8.

– Hyvin tulimme pelin alkuun ja pääsimme siinä johtoon. Pari juoksua annoimme räpylästä ja sen jälkeen kaveri löi palloa väliin. Pettymys tämä on. Tarkoitus oli mennä jatkoon tästä sarjasta, kertoi Eskelinen.

Vedon ykköspalkittu oli Elmeri Anttila (1 lyöty, 1 tuotu, 5/7 KL).

– Alussa oltiin pikkasen unessa ja annettiin muutama räpsästä. Sitten pelatiin ehkä kesän paras sisävuoro. Toinen jakso taas oli tiukka Play Offia, ja lopuksi hyvä karkaus [Mikko Viriälältä] kolmoselta, tiivisti Anttila.

Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen antoi useaan otteeseen tunnustusta KiPan pelaamiselle.

– Viiden juoksua, se oli loistava sisävuoro. KiPalle kiitos tästä sarjasta, tekivät hyviä taktisia liikkeitä jokaiseen otteluun. Minulle tämä oli kovin puolivälieräsarja, missää olen ollut, naiset mukaan lukien. Jouduttiin haasteelliseen tilanteeseen, kun täällä viimeksi hävittiin, mutta hyvä nousu ja kasvu meiltä. KiPa pelasi pitkiä pätkiä hyvin, arvostus vastustajalle, oli kova sarja, kehui Niskanen.

KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko oli suuresti harmistunut.

– Hyvä alku, mutta annettiin muutama räpylästä ja sitten vastustaja löi hyvin. Neljä peliä olisi jokainen voinut kääntyä miten vain, joten harmitus on suuri. Paly Offit oli kauden parasta pesistä, valmitauduttiin hyvin, kertoi Kaikko.

Vedon kesän paras sisävuoro
pilasi KiPan jakson

Kiteen Pallo meni kahdessa ensimmäisessä sisävuorossaan jo 4-0 johtoon. Ensimmäisen alkavalla Jiri Pippola kotiutti Jesse Eskelisen1-0 kun Vedon linjassa pallo poltteli näpeissä.

Tasoittavalla KiPa sai Vedon kärjen poikki ja kakkoskärjestä Lassi Vasarainen poltti JP Vainionpään välilyönnistä Jere Saukon kotiin.

Toisen alkavalla KiPa meni jo 4-0 johtoon. Kärjestä paloton ajolähtö, Samu Vainikaisen näpyllä Elmeri Purmonen toi 2-0 ja heti perään hermopallon linjaan ja Juuso Lattu toi 3-0. PAlton ajolähtö uudelleen Jiri Pippolalle, joka viimeisellään löi taktisen laittoman ja Samu-Kalle Varonen kiitti kunniasta kotiuttaen merkatulla välilyönnillä Jesse Eskelisen 4-0. Samu-Kalle palkittiinkin KiPan ykköspalkinnolla (3 lyötyä, 5/8 KL). Valitettavaasti jatkoajoista Otso Mäkelä eikä Matias Litmanen pystyneet lisäjuoksuja iskemään.

Mutta Veto pelasi pelinjohtaja Tomi Niskasn mukaan heti perään kesän parhaan sisävuoronsa. Kärjestä tehdystä palottomasta ajolähdöstä JP Vaininonpään lyönnillä haavat kotiin, mutta vaihto pesät täyteen onnistui. Matias Rinta-ahon tuppinäpystä Elmeri Purmonen tuuletti jo paloa, mutta Aleksi Lassila toi kuin toikin 4-1. Toinen näpy heti perään keskemmällä ja kun Joni Lehikoisen syöksyheitto lensi yli kotipesän, toi Elmeri Anttila 4-2. Janne Mäkelälle seuraava ajolähtö, kumura kolmospuolelle ja Samu-Kalle Varonen haki syöksykoppia. Mutta pallo putkahti pois räpylästä ja Jukka-Pekka Vainionpää toi jo 4-3. Uusi kumura kolmospuolelle, nyt vastustamattomasti Matias Rinta-aho toi tasoituksen 4-4. Beto rakensi kakkoskärjestä vielä uudet ajot, Lauri Vihriälän näpyllä ensimmäinen risti taululle, mutta jatkoajoista Jere Saukon lyönnillä oli jo palo tulossa, mutta pallo ei jäänyt lukkarin räpylään ja Severi Lassila toi Vedon johtojuoksun 4-5.

Kolmannen alkavalla KiPa oli saamassa kolmostilanteen, mutta koppari Elmeri Anttila pytyi kuitenkin polttamaan Samu-Kallen kolmoselle neljästä ajolähdöstään ensimmäisestä pystyi JP Vainionpään kakkosrajan kierteisellä, vastustamattomalla näpyllä lisämään johtonsa 4-6 Mikko Vihriälän tuomana.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet Vedolle 7-13 ja kärkilyönnit tasan 18-18.

Toinen jakso
tiukkaa Play Off-pesistä

Toisen jakson Veto aloitti sisällä. KiPa oli vaihtanut taulolla Sami Partasen tilalle Matias Litmasen ja JP Vainionpää koulutti Matiasta ykkösrajanäpyllä, joka ei jäänyt hyppysiin vaain Mikko Vihriälä toi Vedolle 0-1.

KiPa kuitenkin jatkoi taisteluaan ja tasoittavalla kärjestä yhden palon ajot Jiri Pippolalle. Jesse kuitenkin paloi kotiin, mutta jatkoajoista Samu-Kalle Varosen kumura kolmospuolelle oli oiva ja Juuso Lattu toi tasoituksen 1-1.

Pari vuoroparia meni molempien tiukalla ulkopelillä. Viimeisen alkavalla vedon Elmeri Anttila vaihtoi Mikko Vihriälän kolmoselle hyvällä kolmosjatkeelle menneellä lyönnillään. Vihriälä näytti pelimiehen elkeensä jatkaen juoksuaan koti kotipesää. Samu-Kalle jouti heittämään taittoheiton ja Mikko Vihriälä ehti nippa-nappa kotiin tuoden Vedon 1-2 johtoon. Tuomio tuli pelkän syötönvalvojan näytöllä, sillä päätuomari (papparazzi-Niilo) olivay ykköspesän takana kyttäämässä kolmspesää.

Tasoittavalla KiPa rakensi yhden palon ajot Hannes Pekkiselle. Varsilyönti ei kuitenkaan riittänty, toisnen risti kotiin ja aikalisän jälkeen jatkoajot Samu-Kalle Varoselle. Heti ensimmäisellä merkki päälle, hermopallon linjaan ja Jesse Eskeslinen toi tasoituksen 2-2. Harmittavasti Jiri Pippola ei jatkoajoista enää juoksua saanut ja näin jäi Rantakentällä Supervuoropari näkemättä.

Vimpelin Veto näin mitalipeleihin otteluvoitoin 3-1.