Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

KiPa johti kahdesti toista jaksoa, mutta Vedon läpilyönnit myrkkyä.  ViVe-KiPa 2-0 (5-2, 9-3)

Tilastot ottelusta

Veto voitoin 2-1 johtoon tässä puolivälieräsarjassa. Joka tapauksessa torstaina 25.8. pelataan Rantakentällä 4. puolivälieräottelu.

JoMa ja Manse vamistivat jo tänään tappiottomilla voitoillaan 3-0 välieräpaikkansa. Jymy oli todella heikko JoMan vastustajana koko sarjassa saaden vain kaksi (2) juoksua kolmessa ottelussaan. Monelle yllätyksenä Jymyn kesäloma alkoi ennen KiPaa, joka jatkaa edelleen pelejään. Kun Tahko voitti tänään vieraissa supervuoroparin jälkeen KPL:n, on siinä parissa sarja katkolla torstaina Tahkolle kotona Pihkalassa.

Veto voitti hutunkeiton ja valitsi ulkovuoron. Ruudun päälähetys pätki todella ärsyttävästi, sama tilanne toistui kuin kaikuna useaan kertaan.

– Vähän märkä jakso. Otetaan toisella jaksolla pallo kiinni, niin se helpottaa toiselle jaksolle. Harmittava se Samu-Kallen väärä pallo, vaikka Anttilan lyönti olikin hyvä. Meillä lähti pyörimään väärin päin. Hyvä että saatiin nuo kaksi juoksua hyvillä lyönneillä. Toisenlaisella ilmeellä tullaan toiselle jaksolle, kertoi KiPan Eko Sami Partanen Ruudun pätkivässä lähetyksessä.

– Sattui tänään tämän sarjan huonoin peli, pallo kastui liian monta kertaa. Oli muutamia kiinniottovirheitä, oli hyviä lyöntejäkin. Juuri kun oltiin saamassa peliä kiinni, meni taas läpi. Torstaille hyvä ulkopeli ja kotiyleisön tuki, niin hyvä siitä tulee, kertoi KiPan kakkospalkittu Hannes Pekkinen (1+2 lyötyä, 1 tuotu, 7/10 KL) Ruudun lähetyksessä. KiPan ykköspalkinnon sai Elmeri Purmonen (1 tuotu, 7/8 KL).

Vedon palkitut olivat Elmeri Anttila (1+3 lyötyä, 2 tuotua, 11/14 KL) ja kakkospalkinnon Matias Rinta-aho (1+1 lyötyä, 2 tuotua, 8/9 KL). JP Vainonpää neljä lyötyä juoksua ei palkinnoille riittänyt.

Avausjaksolla Samu-Kalle
löysi väärän pallon

KiPan kärki Elmeri löi pallon kolmospuolelle jokeen ja meni suoraan kakkoselle. Samun keskipompulla Elmeri kolmoselle, Jessestä välipalo kakkoselta. Hannes täytti etupesät yhden palon ajolähdöksi, mutta Vedon lukkari Kinnunen vei Jiriä niin että keskipomppuyrityksestä kaksi paloa ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla M. Vihriälä sirvahduksella kärkeen, A. Lassila vaihtoi etupesät täyteen ja Elmeri Anttila iski pallon kolmosjatkeelta läpi. Vain yksi juoksu olisi ollut tuloksena, tuloksena, mutta Samu-Kalle löysi väärän pallon, keltainen kortti Samu-Kallelle ja kunnarin edellä Mikko Vihriälä ja Aleksi Lassila myös kotiin. Veto sai vielä Janne Mäkelän kahdella hyvällä lyönnillä ensin kärjen kolmoselle ja kolmossaumasta Juho Heikkala toi 4-0.

HUOM! Kurintopitopäällikkö on 24.8. poistanut Samu-Kalle Varoselle annetun yhden pisteen varoituksen sekä sitä kautta myös rangaistuspisteen. Em. olosuhteissa ja nopeassa pelitilanteessa Varonen on voinut vilpittömästi erehtyä pallon olevan pelipallo, jolloin tahallisuutta ei voida osoittaa.

Toisen alkavalla oli KiPalla kehno. Tasoittavalla Elmeri Anttila löi jälleen pallon kolmosrajasta jokeen ja Jere Saukko toi 5-0. Paloton ajolähtö JP Vainionpäälle, viimeinen syöttö vedottiin vääräksi, se olikin suora ja kolme paloa sekä vuoron vaihto.

Kolmannen alkavalla KiPa väläytti sisäpeliään. Elmeri kärkeen, Juuso varrella kakkoselle. Jessen vaihtolyönti korkkasi linjasta ja takapesät täyteen kun Jessestä risti ykköseltä. Samu ykköselle, yhden palon ajot Hannes Pekkiselle, merkattu välilyönti kolmospuolelle ja Elmeri Purmonen toi 5-1. Samusta kärpänen ykköseltä, mutta Hannes vaihtoi keskisaumasta ykkös-kolmostilanteen. Samu-Kalle täytti etupesät, kahden palon ajot Jiri Pippolalla, jonka toinen väliin kakkospuolelle ja Juuso Lattu toi 5-2. Valitettavasti lisäjuoksuja ei enää tullut ja jakso Vedolle 5-2.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 6-3, kotiutukset 5/7 – 2/3 ja kärkilyönnit 19-15.

Toisella jaksolla KiPan kahdesti johtoon
mutta johto ei kestänyt

Veto aloitti toisen jakson sisällä eikä saanut etenijää edes kolmoselle,

Tasoittavalla KiPan Hannes vaihtoi välipalon hinnalla kärjen yksin kolmoselle. Samu-Kalle Varonen löi vapaan lyönnin kolmosjatkeelle ja Samu Vainikainen toi KiPan johtoon 0-1.

Toisen alkavalla Veto sai yhden palon ajot JP Vainionpäälle. Samu pomputteli kolmosluukusta palloa ja Aleksi Lassila toi tasoituksen 1-1. Jatkoajot Mäkelälle, Samu-Kallen kopilla haavat kotiin. Sitten sattui ihmeellinen harhaheitto ykkös- ja kolmospesien välistä jokeen kun ykköseltä piti ottaa takapalo ja Teemu Kinnunen toi 2-1, mutta JP Vainionpää paloi kotipesän viivoille. J. Heikkalan laittomasta kolmas palo.

Tasoittavalla Kipan etutilanteessa Hannes Pekkinen iski kakkosluukusta 1+1 juoksua kun Hannes  ohitti Samun kolmostaipaleella. Edellä Jesse Eskelinen kotiin ja taululle riemukkaasti KiPan johto 2-3. Yhden palon ajot Jirille, pallo keskisaumaan, mutta Anttilan kovalla heitolla Samusta toinen palo kotiin. Jatkoajot Jonille, lyönti etumiehelle ja Samu-Kallesta kolmas palo.

Kolmannen alkavalla Vedon Anttilan näpyllä kärki yksin kolmoselle. Matias Rinta-ahon kumura keskelle pomppasi Lassin räpylää hipaisten läpi 1+1 juoksun arvoisesti kun kunnarin edellä kotiin tuli Jere Saukko. Johto kääntyi taas Vedolle 4-3. Paloton ajolähtö JP Vainionpäälle, täydellinen kääntö auki ammottaneeseen kolmosluukkuun ja Matias Rinta-aho toi 5-2 ja Teemu Kinnunen 6-3.Lisäksi Juho Heikkala toi ykköspesältä lähtien 7-3 kun Lauri Vihriälä löi kakkosjatkeelta pallon jokeen. Vihriälä ei kunnaria saanut, toinen risti kolmoselta.

Tasoittavalla KiPan kopparit vaihtoivat housujaan ja tossujaan. KiPa jätti kolme väliin, kärki Elmeri näpyllä ykköselle. Juuson kierteinen pallo poltteli räpylässä, etupesät täyteen. Jessen veto kakkossaumaan ja paloton ajolähtö Samulle. Hermopallo linjaan, niukka palo kotiin. Jatkoajot Hanneksen näpyllä risti ykköseltä ja kotiin.

Viimeisen vuoroparin alkavalla Veto sai kahden palon ajot JP Vainonpäälle, kova Ekon räpylän kautta jokeen ja Jere Saukko toi 8-3. Kopin pudotuksella jatkoajot Janne Mäkelälle, kolmas lyönti kakkossaumasta puhki ja Elmeri Anttila toi 9-3.

KiPa viimeistä kertaa sisävuoroon. Matias, Juuso ja Samu-Kalle rakensivat palottomat ajot. Aikaisän jälkeen Jirin ensimmäinen kakkossaumaan, ei etenemistä, toinen kakkospussiin ja risti kotiin. Jatkoajot Otsolle, merkitä kakkosrajaleikkuri laittomaksi, viimeinen laittomaksi. Kopilla pesät tyhjiksi. Kärjestä Elmeri pääsi kolmoselle, mutta Jessestä välipalo kakkoselta ja ottelu päättyi siihen.  

Toisen jakson kolmostilanteet yllättävänkin tasaisesti 12-11, kotiutukset 8/12 – 3/10 ja kärkilyönnit 32-20.