Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

KiPa ei antanut mahdollisuuksia Pattijoelle. PattU-KiPa 0-2 (3-5, 4-8)

Ottelun alku viivästyi sadekuurojen vuoksi liki puoli tuntia. Toisen jakson lopulla alkoivat uudet sateet ja joukkueen sopivat, että KiPan kolmannen tasoittava ja PattU:n neljännen alkava sisävuoro jätettiin pelaamatta.

Katso tilastot ottelusta

KiPan ykköspalkinnon sai Elmeri Purmonen (2 tuotua, 5/8 KL) ja kakkospalkinnon viimeisen ruonkasrjaottelunsa pelannut Sami Eko Partanen (1 lyöty, 2/4 KL). Mainita kannattaa myös lukkari Jesse Eskelinen (1+1 lyötyä, 3 tuotua, 8/13 KL).

Superpesisuransa (pudotuspelien jälkeen) lopettava Sami Eko Partanen sekä KiPan kasvatti, 13 kautta KiPan paidassa pelannut Simo Rahunen KiPan joukkueen ympäröimänä

Jesse Eskelisen 1+1 lyötyä
ratkaisi ensimmäisen jakson

KiPa aloitti sisällä. Elmeri Purmonen haavoittui, mutta Jesse Eskelinen eteni kolmoselle Latun ja Pekkisen lyönneillä. Yhden palon ajot Jiri Pippolalle, risti kotiin kuten jatkoajoista Samu-Kalle Varosen lyönnillä. Kahden palon ajoista Lassi Vasarainen pudotti painuvan lyönnin kakkosjatkeelle ja Hannes Pekkinen toi KiPalle 0-1. Joni Lehikoinen tyhjälle kentälle ja Sami Partasen siepparin ylityksellä kakkoselle, mutta toinen vaihto aukeni pompulla liian keskelle ja kolmas palo.

Tasoittavalla Pattijoen kärjellä oli vaikeuksia kentälle menossa ja tilastoihin vain 2 kärkilyöntiä. Häntäpäästä Topi Still puhkaisi ykköstilanteessa ykkösrajan, mutta vain etupesät täyteen. Teemu Juntunen paloi kolmoselle lähtiessään vääräksi vedotulla lyönnillä etenemään ja vuoro loppui Martti Viitasalon laittomaan.

Toisen alkavalla Elmeri Purmonen eteni suoran kakkoselle puhkaistuaan kakkosluukun. Samu Vainikainen täytti pesät, yllätys merkki päälle ja näpyllä risti Elmeristä kotiin. Perään harhaheitto kolmoselta ja Jesse Eskelinen toi 0-2. Vainikainen ja Lattu täyttivät etupesät, mutta Pekkisen näpy jäi lukkarille kopiksi ja tilanne tyrehtyi siihen.

Tasoittavalla Pattijoki sai jokeri Mikael Mäntylän kärjessä takatilanteen takapalon hinnalla. Yhden palon ajot Simo Rahuselle, pallo kakkospussiin ja Elmeri heitti toisen palon kotiin. Jatkoajot Juuso Keski-Koukkarille, pallo väliin kolmospuolelle ja Antti Karjaluoto toi kavennuksen 1-2. Takapalo kakkoselta ja KiPa sisään.

Kolmannen alkavalla Eskelinen meni ykköselle, harhaheitto ohi ykköspesän ja, eteneminen kakkoselle ja pienen viivyttelyn jälkeen eteneminen kolmoselle tuotti ristin taululle. Matias Litmanen kärkeen ja Latun kolmosrajapuhkaisulle etupesät täyteen. Vainikaisen vaihtolyönti liiti kopiksi, haavat Litmasesta ja toinen lyönti etumiehelle tuotti toisen palon.

Tasoittavalla PattU jätti lyöjiä väliin. Kärjestä etupesät täyteen, mutta Samu-Kallen syöksykopilla pesät tyhjiksi. Numerolla enää kaksi lyöjää jäljellä, ja Simo Rahunen sai takapesät täyteen. Paloton ajolähtö toiseksi viimeiselle lyöjälle Juuso Keski-Koukkarille ja Jesse irrotti väärällä Mäkelän kolmoselta. KiPan etukenttä haki ohitusnäpyn kopiksi, palot kolmoselta ja ykköseltä.

Viimeisen alkavalla KiPa sai kärjestä etutilanteen. Jesse Eskelisen ensimmäisellä haavat Elmeristä kolmoselta, sitten pallo läpi kolmosluukusta ja 1+1 juoksun arvoisen kunnarin edellä Juuso Lattukin ehti kotiin ja taululle 1-4. Paloton ajolähtö Jiri Pippolalle, kumura kolmoskopparin eteen ja Jesse Eskelinen toi tuplajuoksun 1-5. Hienosti kolmossaumasta uudet ajot, joista Varosen kumura ei aivan riittänyt ja Matiaksesta palo kotiin. Vasaraisen lyönnillä Pekkisestä toinen risti kotiin ja kolmas tuli Pippolasta, jonka Pattijoen lukkari Topi Still irroitti väärällä kolmoselta.

Viimeisen tasoittavalla PattU sai kärjestä yhden palon ykkös-kolmostilanteen viimeisellä numerolla lyövälle Simo Rahuselle. Simo vaihtui takatilanteen ja iski sitten kolmospuolelta kotiuttamaan Oskari Lukkarin 2-5. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Martti Viitasalo kotiutti Tuukka Sarkkisen 3-5 ja lyöjiä riitti taas. Karjaluodosta toinen risti ja Pellon lyönti linjaan päätti isäntien pyristyksen.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet KiPalle 6-11 ja kärkilyönnit 21-26. Jesse Eskelisen 1+1+ lyötyä. 3 tuotua ja 7/9 on komeat lukemat.

KiPa pyöritti toisen jakson alkuun
1-5 johdon

Pattijoki aloitti toisen jakson sisällä. Paloton ajolähtö Rahuselle, pallo linjaan ja risti kotiin. Jatkoajoista Juuso Keski-Koukkarin leikkaava kakkosrajanäpy riitti Mikael Mäntylälle, joka toi 1-0. Kolmas ajolähtö, Viitasalon maalyönti etumiehelle ja toinen risti. Neljäs ajolähtö Sarkkiselle ja kakkoselta kolmas palo.

Tasoittavalla KiPa sai heti kärjestä tilanteen päälle ja Hannes Pekkinen löi kakkospuolelle ja Elmeri Purmonen toi tasoituksen 1-1. Seuraavana lyöjänä Samu-Kalle Varonen kotiutti Hannes Pekkisen 1-2 ja lukkarin kauhoessa Jiri Pippola löi pallon keskelle väliin ja Samu Vainikainen toi 1-3. Sama uudestaan ja Samu-Kalle Varonen toi 1-4. Myös Sami Partanen rokotti takakenttää ja Lassi Vasarainen toi jo 1-5.

Toisella lyöntikierroksella Samu-Kalle Varonen löi kolmosvaihdosta pallon kolmosjatkeelle ja Samu Vainikainen toi 1-6.  

Toisen alkavalla PattU sai kahden palon ykkös-kolmostilanteen Keski-Koukkarille, jonka lyönti kopiksi linjaan ja KiPa sisään.

Tasoittavalla KiPan kärjestä palottomat ajot Samu Vainikaiselle, jonka näpyllä Elmeri Purmonen toi 1-7. Jatkoajoista Hannes Pekkinen löi kolmosjatkeelle ja Juuso Lattu toi 1-8.

Kolmannen alkavalla tuli uusi sadekuuro Pattijoelle ja sen turvin isännät pääsivät kaventamaan tilannetta. Yhden palon ajot Martti Viitasalolle, pallo kakkospussiin ja Topi Still toi 2-8. Juuso Keski-Koukkari löi myös maapallon linjaan ja Timo Hanhisalo toi 3-8. Viimeinen väliin ja Eetu Suni toi 4-8. Taululla vasta yksi risti, mutta uutta tilannetta PattU ei enää saanut.

Sade jatkui reippaana ja joukkueet sopivat, että sekä KiPa että PattU laittoivat väärät lyöjät lyömään seuraaviin sisävuoroihin ja ottelu päättyi KiPalle 0-2 (3-5, 4-8).  

Toisen jakson kolmostilanteet KiPalle 7-8 ja kärkilyönnit 13-18.