Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

14.8.2022 KiPan neljän kunnarin ilta käänsi kehnon 1. jakson jälkeen Sami Partasen juhlaottelun KiPan voitoksi. KiPa -KPL 2-1s (1-4, 10-5, 3-0s)

Komean uran tehnyttä Sami ”Eko” Partasta muistettiin hänen viimeisessä runkosarjan ottelussaan Rantakentällä monin tavoin

Katso myös kuvat ottelusta

KiPa sai ensimmäisellä jaksolla aikaan vain yhden ainoan kolmostilanteen ja hävisi sen juoksuin 1-4. KPL:n juoksut syntyivät välilyönneillä. Toisessa vuoroparissa Arttu Ruuska ja Matti Saukko olivat lyöjinä ja tuojina Juho Hacklin ja Janne Kivipelto. Viimeisen alkavalla tuojina olivat edelliset lyöjät ja lyöjinä Teemu Nikkanen sekä Ossi Meriläinen. KiPan ainoan löi viimeisen tasoittavalla Matias Litmanen ja toi Elmeri Purmonen.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet tylysti 1-8 KPL:lle ja kärkilyönnit 11-18.

Toisella jaksolla KiPa meni 2-0 johtoon avaussisävuorossaan. Hannes Pekkisen lyönti maissa keskelle kenttää kirposi räpylästä sivuun ja Elmeri Purmonen sekä Jesse Eskelinen ehtivät kotiin.

Toisen tasoittavalla KPL:n Janne Kivipelto koitutti välilyönnillä Tommi Mäentaustan 2-1 ja jatkoajoista Ossi Meriläinen Iiro Nokkalan 2-2 kun pallo kirposi Partasen räpylästä.

Kolmannen alkavalla Matias Litmasen kunnarissa tyhjään kenttään pallo kiiti pitkin ykkösrajaa läpi ja KiPa siirtyi 3-2 johtoon. Hannes Pekkisen välilyönnillä Matias Litmanen toi tuplajuoksulla 4-2.

Matias Litmanen aloitti KiPan kunnaritalkoot 2. jakson 3. vuoroparissa vieden KiPan johtoon 3-2

KPL tuli taas tasoihin. Ensin Ossi Meriläinen oli lähellä ratkaista jakson ajolähdöstä, mutta Vasaraisen syöksy katkaisi kakkosluukusta menneen läpilyöntiyrityksen ja vain Patrik Vartama ehti kotiin 4-3. Viimeisenä lyöjänä Matti Saukko löi pystärin kolmossaumaan väliin ja Janne Kivipelto toi tasoituksen 4-4. KPL rakensi vielä häntäpäästään kahden palon ajot Jasperi Luomalle, jonka ykkösrajanäpyn Partanen haki varmasti ja poltti Saukon kotiin.

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPa rakensi kärjestä palottomat ajot Pekkiselle, jonka keskipompusta risti taululle. Jatkoajoista Jiri Pippolan laittomasta kakkosrajanäpystä toinen risti. Kolmas yritys tuottikin sitten hienon tuloksen. Pallo aivan kolmoskulmaan yli kopparin ja Samu-Kalle Varosen 103 juoksun arvoisen kunnarin edellä kenttä rullasi Jesse Eskelisen, Samu Vainikaisen ja Hannes Pekkisen juostessa kotiin. Lukemat taululla 8-4 käänsivät ottelun kulun.

Samu-Kalle Varonen sai sädekehän päänsä ympärille 1+3 juoksun arvoisesta kunnaristaan

Tilanne kaunistui vielä KiPalle 10-4, kun heti seuraava lyöjä Lassi Vasarainenkin pääsi vihdoin lyömään ja pamautti pallon 1+1 juoksun arvoisesti läpi kakkosjatkeelta Samu-Kalle Varosen hölkätessä tuplajuoksun.

Viimeisen tasoittavalla KPL sai yhden kavennusjuoksun 10-5 kun Matti Latvala kotiutti merkkaamattomalla kumuralla Tommi Mäentaustan.

Toisen jakson kolmostilanteet tasaisesti 11-10 ja kärkilyönnit 23-26. Kotiutusyritykset KiPalle komeasti 10/14-5/9.

– Saatiin kummisedän [Sami Partasen] viimeiseen runkosarjan kotiotteluun kunnon onnistuminen, kertoi Samu-Kalle Varonen kahden palon ajolähdöstä kopparin yli aivan kolmosnurkkaan pudonneesta lyönnistään. KPL:n palautusehitto osui pylvääseen ja kimposi siitä pallonpoikaan. Koska pallopoika ei vaikuttanut tilanteeseen, sai KiPa pienen tuomaripalaverin jälkeen tuulettaa 8-4 johtoaan. Myös KPL:n kakkospelinjohtaja Eero Pitkänenkin kertoi jo ajatelleensa lyönnin lähdettyä, että tästä selvittiin, mutta pian olikin taululla neljä juoksua lisää.

– Koko kesän olen odottanut, että pääsen edes lyömään, kertoi Lassi Vasarainen KiPan 10-4 johtoon vieneestä lyönnistään.

Lassi Vasarainen pamautti pallon kakkosjatkeelta rantapusikkoihin 1+1 juoksun arvoisesti ja juhli villisti uransa ensimmäistä Superpesiskunnariaan

Supervuoroparin alkavalla KiPa torjui KPL:n kolme ajolähtöä. Etenkin Samu-Kalle Varosen komea tappoheitto Matti Latvalan läpilyönnistä oli ratkaisevaa.

Tasoittavalla KiPan neljäntenä lyöjänä ykkös-kolmostilanteessa Samu Vainikaisen vapaa lyönti kakkosjatkeelta meni läpi ja Supervuoropari 3-0 KiPalle. 

Samu Vainikaisen yksikin juoksi suprvuoroparin tasoittavalla olisi riittänyt, mutta samalla tuli toinenkin ja kunnarilla kolmas

KPL:n ykköspalkittua Ossi Meriläistä (3 lyötyä, 3/8 KL) harmitti suuresti tappio.

– Harmittaa kovasti että tuli tappio. Niskaan päällä oltiin pitkään, mutta läpilyönteihin kaaduttiin. KiPa oli parempi ja sillä selvä, tiivisti Meriläinen.

KiPan ykköpalkittu Samu-Kalle Varonen (1+3 lyötyä, 2 tuotua, 5/8 KL) korosti voiton henkistä merkistystä.

– Teemana oli valmistautuminen kohta koittaviin koviin peleihin. Vaikka pisteiden valossa ottelulla ei ollut meille merkitystä, niin henkisesti suuri merkistys, iloitsi Varonen.

KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi onnitteli KiPaa voitosta.

– Ei me pelattu mitenkään huonosti, päinvastoin hyvä peli meiltä. Ensimmäistä jaksoa hallittiin suvereenisesti, toisella KiPa oli aina edellä ja noustiin aina tasoihin kunnes Varosen lyönti leijaili takanurkkaan ja perään Vasaraisen täydellinen lyönti kakkosjatkeelle. Superissa kaksi kertaa pallo väliin, mutta mies ei tullut kotiin. Pesäpallo on semmoista että pallot pomppii ja menee läpi, se kuuluu lajiin. Onnittelut KiPalle, kertoi Haimi.

KiPan pelinjohtaja Juho Kaikosta oli kivaa, että tänään läpärit onnistuivat.

– Kärkijoukkueen kaataminen aina tyydyttää, etenkin kun se tuli hyvällä sisäpelillä. Ekalla jaksolla pari etenemisvirhettä ja Kouvola pelasi todella hyvää ulkopeliä. Toisella mentiin heti johtoon ja tällä kaudella on tsi vähän onnistuttu läpäreitä lyötyä ja nyt se onnistui. Superissa erittäin hyvällä vapaalla lyönnillä sitten voittojuoksu, kertoi Kaikko.

KiPa on pystynyt tänä kesänä voittamaan KPL:n molemmissa Rantakentällä pelatuissa Superpesisotteluissa. KiPa on runkosarjan kahdeksas ja kohtaa ensi perjantaina 19.8.2022 Saarikentällä Vimpelin Vedon ensimmäisessä puolivälieräottelussa. Toinen puolivälieräottelu KiPa-ViVe sununtaina 21.8.2022 klo 16 Rantakentällä.

Sitä ennen runkosarjan päätös on tiistaina 16.8.2022 Pattijoella, missä KiPalle merkistyksesttömässä ottelussa PattU kamppailee vielä jäämästä kahden viimeisen joukkoon putoamiskarsintoihin.