Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

9.8.2022 Viime kauden Suomen mestarit vain yhden juoksun parempia molemmilla jaksoilla. KiPa-Manse 0-2 (4-5, 2-3)

Katso tilastot ja kuvat ottelusta

Avausjaksolla Manse meni 0-3 johtoon ensimmäisessä vuoroparissa. Juha Puhtimäki yllätti KiPan kakkospuolen 1+1 juoksun arvoisesti ja Tuomas Jussila kotiutti kakkospuolen välilyönnillä Puhtimäelle vielä tuplajuoksun.

Kun toisessa vuoroparissa Juha Puhtimäki kotiutti vielä Topias Liljan Pallon karatessa Purmosen räpylästä, niin taululla jo lukemat 0-4. 

Mutta KiPa tuli kolmannessa vuoroparissa hyvän ulkovuoron jälkeen sisään ja kavensi 3-4 kun Hannes Pekkinen puhkaisi kakkosraja, pallo Turusen Topin perikunnan katiskaan. Kunnarin edellä kotiin kirmaisivat Matias Litmanen ja Samu Vainikainen.

Elmeri Purmonen ja Kasperi Kaksonen onnittelemassa Hannes Pekkistä 1+2 juoksun arvoisesta kunnarista

– Alku oli aikamoista sähellystä, kovia ratkaisuja kaivattiinkin, totesi Pekkinen kenttähaastattelussa.

Jatkoa ei valitettavasti saatu, kun yhden palon ajolähdöstä Puhtimäki sotki Pippolan lyönnit niin että tuloksena oli kaksi paloa kotiin.

– Me saatiin hyvä alku otteluun ja 0-4 tilanteessa Pekkisen läpilyönnistä orastavan KiPan huroksen saimme nopeasti katki, kertoi Mansen ykköspalkittu Perttu Ruuska (3 lyötyä, 4/9 KL).

– Harmittaa etenkin se ekan jakson eka läpäri, joka meni kahden räpylän välistä ja se käänsi jo kelkan. Yksittäisiä hyviä hetkiä lukuunottamatta ei tämä kovin hyvää esitystä ollut, tiivisti KiPan ykköspalkittu Hannes Pekkinen (1+2 lyötyä, 1 tuotu, 4/5 KL). KiPan kakkospalkinnon sekä Ruutu Tähtipelaajan palkinnon nappasi Samu Vainikainen (2 tuotua, 6/6 KL). Mainita pitää myös luukari Matias Litmanen (3 tuotua, 5/9 KL).

Mansen pelinjohtaja Juhani Lehtimäki säesti pelaajia:

– Semmonen kuin pelaajat sanoi, lähtö oli hyvä ja tuo Pekkisen läpäri tuossa kohdassa ei olisi saanut mennä, vaikka oli se hyvä lyöntikin. Saatiin Purmonen ja Pippola hyvin kiinni. Hyvä peruspeli, tyytyväinen tässä vaiheessa, kertoi Lehtimäki.

– Niissä hetkissä kun paloja piti saada taululle, kolme juoksua annettiin räpylästä. Se on liikaa noin kovaa ulkopelijoukkuetta vastaan. Liikaa tulee turhia virheitä meidän pelissä. Aneemista oli ensimmäinen jakso Hanneksen läpäriä lukuunottamatta. Toiselle jaksolle nostettiin pikkasen tasoa, mutta kun juoksuja ei saatu, harmitteli KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko.

Neljännessä vuoroparissa Perttu Ruuskan kupperi keskelle kotiutti Severi Tikkakosken ja tilanne 3-5. Pekkinen torjui kaksi seuraavaa ja Otso Mäkelä kolmannen kotiutusyrityksen.

Tasoittavalla KiPa sai yhden palon ajot Jiri Pippolalle ja Severi Tikkakosken avustuksella Matias Litmanen toi KiPan jo juoksun päähän 4-5. Takaa-ajo tyssäsi kuitenkin turhaan takapaloon ja kahden palon tilnateessa vain Lattu oli kolmosella, Mäkelän rajaveto torjuttiin ja jakso päättyi siihen.

Samu Vainikaista ei Putte saanut kiinni, 6/6 KL ja 2 tuotua juoksua

Toisella jaksolla KiPa meni toisen alkavalla 1-0 johtoon Hannes Pekkisen kotiuttaessa välilyönnillä Matias Litmasen. Hieno tilaisuus palottomasta ajolähdöstä Pippolalle kuivui nolosti kolmeen paloon: ensin Vainikainen oli kopilla irti kolmoselta, sitten Pekkinen lähti väärällä syötöllä kohti kolmospesää ja viimeinen lyönti takalaiton.

Mansen lukkari Juha Puhtimäki piti Jiri Pippolan kurissa ja tuloksena vain yksi lyöty juoksu

Tasoittavalla Mansen Perttu Ruuska näytti miksi hän on lyöjätilaston nelosena. Ajolähdöstä näpy, heitto ohi kotipesän ja Severi Tikkakoski toi 1-1.  Toinen lyönti kumurana väliin keskelle ja Aku Kettunen toi vieraat johtoon 1-2.

Jännitys ottelussa säilyi kun etupesät olivat täynnä ja Samu-Kalle Varonen löi pallon kakkosjatkeelta osittain läpi ja Samu Vainikainen toi tasoituksen 2-2 suoraan kakkospesältä.  Pekkinen jäi ykköselle, hahaheitto ohi kakkospesän, mutta pallo pomppasi takaisin ja kolmas palo.

Kolmannen tasoittavlla Puhtimäki vaihtoi näpyllä kärkeä kolmoselle, harhaheitto kauas ohi kolmosvahdin ja Timo Torppa toi ottelun voittojuoksun 2-3.

Viimeisen alkavalla KiPan kakkoskärki Varonen-Mäkelä Lehikoinen täyttivät heti pesät. Hyvä Flow-henki katosi aikalisällä ja Pippolan kopilla pesät tyhjiksi. Lattu, Litmanen ja Vainikainen saivat vielä uudellee yhden oakon ajot aikaan. Pekkisen hyvän sisäpelin lopuksi lyönti kuitenkin suoraan kolmospesälle, toinen palo Litmasesta kolmoselta ja kolmas Latusta kotiin.

Toisen jakson kolmostilanteet kuitenkin KiPalle 6-5, kun ensimmäisellä jaksolla ne menivät selvästi Manselle 6-12.

Voitollaan Manse PP nousi Sotkamon Jymyn ohi runkosarjan kakkoseksi.

KiPan runkosarjan viimeinen ottelu on ensi sunnuntaina 14.8.2022 ja vaastaan tulee KPL. Runkosarjan viimeinen ottelu on vieraissa Pattijoella tiistaina 16.8.2022.