3.8.2022 IPV:n kolmosrajalyönnit häikäiseviä ja isännät heti avaussisävuorossaan 8-0 johtoon. IPV-KiPa 1-0 (9-5, 1-1)

Katso myös tilastot ja kuvat ottelusta

Ennen ottelua IPV muisti pilkkivälineillä Kodea ja Ekoa, jotka ovat kairanneet lukemattomia voittoja pesäpallo-otteluissa. Luovuttajina IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää sekä IPV:n E-pojista Miko Beloff

Imatralaiset käyttivät härskisti hyväksi katsomonsa ja mainosten heijastuksia.

– Kaksi kertaa hävisi pallo aurinkoon tai mainosten heijastuksiin, eikä kolmosvahti nähnyt mitään. Sitten tuli kolme juoksua lisää kun olisi pitänyt tulla vain yksi (Sasu Iivarisen läpilyönti, joka ensin tuomittiin laittomaksi, sitten kolmen juoksun arvoiseksi). Kahdeksan lyönnin takaa on pitkä matka nousta voittoon, kertoi KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko.

– Kunnia IPV:lle , se lähti röyhkeästi lyömään. Sisäpeli oli todella huonoa, mutta peli jatkui todella tasaisena sen 1. sisävuoron jälkeen. Eniten harmittaa kuitenkin numerolla 2 lyövän lukkari Jesse Eskelisen loukkaantuminen. Taas täällä Imatralla Jesse tipahti pois. Matias Litmanen paikkasi hyvin, selvästi paras lukkaripeli häneltä tällä kaudella.

– Sain sen verran tietoa, että ehkä selvittiin säikähdyksellä. Eko (Sami Partanen) on jo neljä peliä ollut pois, pientä hämminkiä jaloissa. Ensi viikolla alkaa ehkä päästä lajiharjoitteluun. Loppukuukausi pelataan kärkijoukkueita vastaan eikä olisi hirveästi varaa menettää miehiä. Imatra oli parempi.

KiPalla on runkosarjassa vastassaan vielä Vimpeli vieraissa, Manse ja KPL kotona sekä PattU vieraissa. Ja todennäköisesti Vimpeli pudotuspeleissä.

– Kaksi pistettä tyydyttää ja etenkin se, että saatiin lyöntiä auki. Sattui hyviä lyöntejä ja olen tyytyväinen, että pojat onnistuivat. Kitee pelaa hyvää ulkopeliä ja toisen jakso voitto kaatui siihe, että ei päästy kentälle, tiivisti IPV:n pelinjohtaja Jukka Mäkinen.

KiPan ykköspalkittu oli neljä lyöntiä lyönyt Samu-Kalle Varonen (4 lyötyä, 6/10 KL) ja kakkospalkinnon sai kärkietenijä Elmeri Purmonen (1 tuotu juoksu, 8/9 KL, joista 7 ykköselle). Hannes Pekkinen (3 tuotua, 1/3 KL) eteni hyvin kärjen takana tuoden kolme juoksua, vaikka mailan varressa sattui heikko ilta.

– Imatra on meille aina hankala paikka pelata. Harmittava alku ensimmäisellä jaksolla kun 8 juoksua antaa. Hyvin pelattiin ekalla jaksolla sisällä, mutta ei saatu siitä jatkumoa toiselle jaksolle. Tiukkaahan tuo toinen oli, 1-1, harmitteli Varonen.

IPV:n ykköspalkittu oli Konsta Hyötyläinen (1+2 lyötyä, 2 tuotua ja 7/7 KL) ja kakkospalkittu Miitri Pesonen (1 lyöty, 1 tuotu, 5/8 KL).

– Ihan hyvä veto, mutta meillä on ollut sisäpeli hakusessa pitkän aikaa, hyvä että nyt onnistui. Kitee on pirun hyvä porukka ja kaksi ottelua on KiPalle hävitty, nyt kaksi pistettä maistuu. Toisella jaksolla oli kaksi hyvää ulkopelijoukkuetta ja ehkä lyöntien laadussakin oli toivomista, kertoi Hyötyläinen.

IPV:ltä heti
täystyrmäys

Ottelun aloitti IPV sisällä todella rajusti. Ensin numerolla 3 Miitri Pesonen huomaasi KiPan kolmosvahdin jättäneen kolmosrajan auki ja iski etutilanteessa siitä läpi ja Joona Mäkelä toi 1-0. Pesonen itse paloi kolmoselle kun Joona Sikiö ei edennyt sieltä kotiin. Yhden palon ajolähdöstä jokeri Toni Kohonen kotiutti kolmospussista KiPan ulkokentän avustuksella takapalon hinnalla Joona Sikiön 2-0. Kode sai ottelussa peräti 7 kotiutusyritystä, mutta ei enää lisäjuoksuja.

Heti seuraavana lyöjänä Konsta Hyötyläinen pamautti ensimmäisellä lyönnillään kolmosrajasta 1+2 juoksun arvoisesti ja tilanne 5-0, kun kunnarin edellä kotiin tulivat Sasu Toikka ja Toni Kohonen. Kasperi Kaksonen reagoi väärin luukun puolelle ja eikä palloa edes lähdetty hakemaan kun se pyöri kauas ampumahiihtostadionille.

Konsta Hyötyläisen rajalyönti meni häikäistyneen Kasperi Kaksosen ohi ampumahiihtostadionille 1+2 juoksun arvoisesta ja taululle 5-0

Pesät uudelleen täyteen ja Sasu Iivarisen veto kolmosrajaan vihellettiin heti laittomaksi, mutta tuomarivirheen jälkeiseten turpakäräjien jälkeen tuomioksi tuli peräti kolme juoksua, tuojina Konsta Hyötyläinen, Mikko Kosonen ja Aleksanteri Haukka, lyöjä päästettiin kakkoselle. Kuitenkin KiPan kolmosvahti Kasperi Kaksonen sai räpyläänsä vähän väliin ja pallopoika haki penkereelle pysähtyneen pallon tuomion jälkeen! Tämä näkyi myös ottelun tallenteesta, mutta tuomittu mitä tuomittu.

Väärä vihellys, tuomarivirhe, mutta tuomiona turpakäräjien jälkeen ei lyöntiä uusittu vaan Sasu Iivariselle kolme juoksua taululle 8-0

Taululla kuitenkin tylyt numerot 8-0 kun KiPa astui ensimmäiseen sisävuoroonsa.

KiPa kavensi 8-2 kun Samu-Kalle Varonen pamautti pallon läpi kakkosluukusta. Tuojina Hannes Pekkinen ja Samu Vainikainen.

Toisen alkavalla IPV sai kolme ajolähtöä, jotka KiPa torjui. Tasoittavalla IPV:n lukkari Rasmus Surakak nappasi Elmeri Purmosesta kärpäsen kakkoselta eikä KiPa saanut enää kolmostilannetta aikaan.
Kolmannen vuoroparin alkavalla IPV lisäsi johtonsa 9-2:een kun Miitri Pesonen toi Elmeri Purmosen harhaheitolla juoksun.

Tasoittavalla KiPan kärki pääsi suoraan kakkoselle ja palottomasta ajolähdöstä Jiri Pippola kotiutti kumuralla Elmeri Purmosen 9-3. Vainikaisen kotutuksen torjui Miitri Pesonene, mutta kolmannesta ajolähdöstä Samu-Kalle Varonen pudotti myös pallon kolmoskopparin eteen ja Hannes Pekkinen toi 9-4. Painostus loppui koppiin eikä häntäpää saanut aikaan kuin kaksi ristiä lisää taululle.

Viimeisen vuoroparin tasoittavalla KiPa sai vielä kahden palon ajot Jiri Pippolalle, jonka näpystä pallo ei pysynyt lukkarin räpylässä ja Matias Litmanen syöksyi 9-5.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet yllättävän tasaisesti 12-11 IPV:lle ja kärkilyönnit KiPalle 20-24.

KiPa johti niukasti 0-1
toista jaksoa, mutta…

Toinen jakso oli nihkeää peliä ja IPV sai vain neljä ja KiPa kolme kolmostilannetta aikaan. Tai kääntäen, molemmat joukkueet pelasiat hyvää ulkopeliä. KiPan pelin rakentaminen vaikeutui, kun Suurakka sai 1. jaksolla sataprosenttisesti 4/4 kertaa vaihtaneen Juuso Latun kiinni. Lattu onnistui 2. jaksolla vain kerran neljästä vaihtoyrityksestään.

Avausvuoroparissa ei kumpikaan saanut mitään aikaan. Toisen alkavalla KiPa meni 0-1 johtoon kahden palon ajolähdöstä Samu-Kalle Varonen löi jälleen pallon väliin ja Hannes Pekkinen syöksyi kotiin. Jatkoajoista Otso Mäkelän viimeinen laittomaksi eikä lisäjuoksuja tullut.

Tasoittavalla KiPan lukkari Matias Litmanen nappasi Ville Pietisestä kärpäsen kakkoselta ja yhden palon ajolähdöstä Kodelle oli merkki kahdesti päällä. Joni Lehikoinen heitti näpystä toisen risti taululle ja vuoro loppui Kasperi Kaksosen torjuessa toisen lyönnin.

KiPalla henki päällä kun kaksi Koden kotiutusyritystä torjuttiin toisessa vuoroparissa

Kolmannessa vuoroparissa KiPa ei saanut mitään aikaan. IPV:lläkin alkoivat lyöjät loppua ja toiseksi viimisenä lyöjänä Kode vaihtoi välilyönnillä kärjen kolmoselle, mutta varsilyönnistä palo kotiin.

Viimeisen alkava oli KiPalta illan kehnoin sisävuoro: kolme lyöjää, palo laittomalla, toinen lukkarin näpykopilla ja kolmas hutilaittomalla.

Tasoittavalla IPV sai yhden palon ajot jokeripaitaan vaihdetulle Mikko Kososelle, jonka maalyönti muutti suuntaa kahdesti räpylästä ja Ville Pietinen toi tasoituksen 1-1. Kun jatkoajoista Koden lyönti kantoi kopiksi ja tyhjensi kentän, meni yksi sarjapiste Liitolle, IPV sai kaksi ja KiPa jäi nollille.

KiPa ei suinkaan kaatunut Matias Litmasen lukkarointiin
Ottelun päätyttyä KiPan fanikatsomo huusi ”Kiitos, Kode, kiitos Kode!” ja sai vielä Toni Kohosen yhteiskuvaan muistoksi kaikista superpesisvuosista KiPan sekä muiden joukkueiden pelipaidoissa