Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

29.7.2022 KiPa pelaa edelleen hyvin kärkijoukkueita vastaan. Voitto Sotkamossakin vain jäi ottamatta. SoJy-KiPa 2-0 (2-0, 3-2)

Sotkamossa oli kolea, syksyinen +13-asteinen sää, mikä näkyi molempien joukkueiden sisäpelissä ja alle 900:n jääneessä yleisömäärässä. Ottelun kolmostilanteet olivat tasaiset, 11-9 Jymylle, ensimmäisellä jaksolla 7-4 Jymylle, mutta toisella 4-5 KiPalle.

Tilastot ottelusta

Ensimmäisellä jaksolla
Jymy aavistuksen terävämp
i

Jymy meni 1-0 johtoon toisessa vuoroparissa. KiPa torjui kaksi ajolähtöä, mutta kolmas ajolähtö jokeri Aleksanteri Huotarille, jonka kova veto kakkossaumaan kotiutti Niko Korhosen.

Toisessa ja kolmannessa sisävuorossa KiPa oli lähellä saada juoksut. Toisessa Samu Vainikaisen hyvä lyönti väliin kakkospuolelle, mutta Niko Korhonen kurotti kopin ja Elmeri Purmonen paloi kotiin. Kolmannessa yksi risti taululla ja pesät täyteen Jiri Pippolalle. Pallo kumuralla keskelle väliin, mutta koppari Jussi Korhosen kova heitto kotiin ja hieman myöhässä lähteneestä Latusta toinen palo. Jatkoajot Lassi Vasaraiselle, jonka kovan rannekäännön kakkosrajaan Jymy sai torjuttua. 

Kolmannen tasoittavalla Jymy jätti kolme lyöjää väliin. Komulaisesta ja Rytkösestä heti ensimmäisellä lyönnillä ristit ykköspesältä. Tilanne näytti hyvältä KiPan kannalta, mutta viimeisenä lyöjänä Roope Korhonen vaihtoi ensin kärjen välilyönnillä kolmoselle,  viimeisellä pallo keskelle ja Lehikoisen harmittavalla räpylävirheellä Juho Keinänen toi 2-0 Jymylle.

Toinen jakso ratkesi
Kotron kunnariin

Toisen jakson alkavalla sisävuorolla Jymy meni 2-0 johtoon. Pelkässä kolmostilanteessa Ville Kotron kumura luiskahti läpi Samu Vainikaisen ollessa maskina Samu-Kalle Varosen edessä ja kunnarin edellä Joni Rytkönenkin ehti kotiin. Tilanne 2-0 Kotron ensimmäisellä kunnarilla Jymyn paidassa. Kopin pudotuksella kahden palon ajot Roope Korhoselle. Toinen lyönti Otso Mäkelän syöksykopiksi kakkossaumaan ja kolmas palo.

KiPa kuitenkin tasoitti heti 2-2:een. Kärki Purmonen, Eskelinen ja Lattu täyttivät pesät palottomaksi ajolähdöksi Pekkiselle. Merkattu näpy myöhässä vihellettiin laittomaksi ja tahallisella palolla turvattiin ajolähdön jatkuminen. Jiri Pippolan kova veto kakkossaumaan ja Elmeri Purmonen toi kavennuksen 2-1. Samalla välipalo kakkoselta, Eskelinen kuitenkin kolmosella. Kopin pudotuksella kahden palon ajot Otso Mäkelälle. Pallo linjaan ja lukkari ei  saanut matalasta heitosta palloa haltuun, joten Jesse Eskelinen toi tasoituksen 2-2. Pesät edelleen täynnä, mutta Vasaraisen kumurayritykset kolme kertaa takalaittomiksi.

Viimeisen alkavalla Jymyn Kuosmanen kärkeen. Rytkönen huitaisi toisen kerran Eskelisen taktiseen matalaan, estäminen ja kaksi paloa kerralla. Keinänen ja Viita pääsivät etupesille ja toiseksi viimeisenä lyöjänä Roope Korhosen lyömä pallo putosi Vainikaiselta ja kärki kolmoselle. Toinen lyönti putosi kenttään Vasaraisen eteen ja Juho Keinänen toi 3-2 Jymyn voittojuoksun.

KiPa sai toisen jakson viimeisen tasoittavalla sisävuorolla 3-2 tilanteessa hienosti palottoman ajolähdön, mutta kiri tyssäsi Jiri Pippolan käsittämättömään kumurayritykseen, josta tuli helppo koppi ja neljät haavat.

– Keli oli kostea, joten se vei väkisin tehoja sisäpelistä. Muuten aika tyhjä pää, en ole kerennyt miettimään. Eka jakso jäi vähän vajaaksi, toisella saatiin vähän tunnetta paremmaksi, mutta ei riittänyt. Sisäpelissä on kakkostilannetta pyritty kehittämään, KiPan ykköspalkittu Joni Lehikoinen (2/2 KL) kertoi. Joni napsi ulkona muutaman hyvän palon, mutta avausjakson 2-0 juoksu tuli hänen räpylävirheestään.  Kakkospalkinnon sai kärkietenijä Elmeri Purmonen (1 tuotu, 5/7 KL ykköselle).

– Tärkeet kolme pinnaa, ekalla jaksolla parissa sisävuorossa saatiin tehtyä tilannetta, mutta kotiutukset ei onnistuneet. Toisella jaksolla kolme juoksua tehdään ja minä niistä kaksi, joten se kertoo paljon sisäpelistä. Ei saatu paljoa tilannetta eikä Roopelle ruokaa. Riittävät juoksu viimeisessä vuoroparissa kuitenkin saatiin, kertoi toisen jakson ratkaissut Jymyn ykköspalkittu Ville Kotro (1+1 lyötyä, 1 tuotu, 4/4 KL kaikki kunnarista).

Jymyn kakkospalkinnon sai lukkari Aapo Komulainen, joka esimerkiksi toisen jakson kolmannessa vuoroparissa otti Elmeri Purmosesta ja Matias Litmasesta kärpäset ykköspesältä.

– Sinänsä erikoinen peli, että ulkopeli oli kauttaaltaan hyvää, mutta sitten Roopen toinen juoksu tuli käsistä ja toisella jaksolla Kotron roikulla kaksi juoksua. Ulkopeli muuten hvyää, mutta muutama ratkaiseva virhe ja sillä hävittiin. On pelattu tiukkoja pelejä näitä kärkijoukkueita vastaan. Nyt pitäisi niitä saada kääntymään voitoksikin. Harmittaa, että lopussa kaksi peräkkäistä etenemisvirhettä KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko.

– Kitee pelaa erittäin hyvin, on hyvä joukkue, vasta jätti Joensuun nollille. Eka kertaa keli pikkuhiljaa syksyisempi, mikä toisena seikkana vaikutti tähän peliin. Tosi tyytyväinen pitää olla, kun Niko [Korhnen] tippui pois pelistä. Väännettiin toisen jakson voitto pienestä raosta ja Roope pisti hyvin pallon väliin, antoi Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen tunnustusta myös vierasjoukkueelle.  

KiPan seuraava kotiottelu on ensi sunnuntaina 31.7.2022 Pohjois-Karjalan III Derby JoMaa vastaan. Ottelu on samalla Pohjois-Karjalan pesäpallon 100-vuotisjuhlaottelu ja tapahtumat alkavat jo klo 16:45. Tiedossa on runsaasti erikoisohjelmaa ja ottelutapahtumassa tarjolla lisäpuuhaa lapsille, joten silloin kannattaa suunnata Rantakentän tunnelmaan koko perheen voimin!