Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

26.7.2022 Onni täällä vaihtelee ja KeKi iski neljällä kunnarillaan 10 juoksua tehneen KiPan 0-2 (7-10, 3-5)

KiPan kymmenen tehtyä juoksua riittänyt mihinkään kun Kempeleen Kiri iski niitä kumuroillaan ja kakkosluukusta viisitoista kappaletta. Jos viime sunnuntaina Joensuussa KiPan voittaessa JoMan yleisöllä ei ollut paljoa tapahtumia nähtävänään, niin nyt viiden kunnarin illassa juoksuja tuli neljännessadan verran. Rantakentän katsomossa 1082 katsojaa näki värikkään, tapahtumarikkaan ottelun, joka vain ei valitettavasti KiPalle pisteitä tuonut. Kolmen pisteen voitolla Kiri kasvatti eron KiPaan kuuteen pisteeseen kun päinvastaisella tuloksella joukkueet olisivat tasapisteissä.

KiPan ykköspalkinnon sai 1+2 juoksua lyönyt, 2 tuonut ja 5/7 käkrilyöntiä vaihtanut Otso Mäkelä. Kakkospalkinto Elmeri Purmoselle (3 tuotua, 8/9 KL). Ruutu Tähtipelaajan palkinnon ulkopelistä vei lukkari Jesse Eskelinen (2 tuotua, 7/9 KL). Mainita kannattaa myös Hannes Pekkinen (3 lyötyä, 1 tuotu, 6/9 KL) sekä 3 juoksua lyönyt jokeri Jiri Pippola sekä hieman roolia vaihtanut, 4/6 kolmosvaihtoa tehnyt vaihtajajokeri Juuso Lattu (1 tuotu, 5/10 KL).

Hannes Pekkisen taitonäpyllä Elmeri Purmonen toi 5-3 avausjakson toisessa vuoroparissa

Kirin ykköspalkinnon sai kärkilyöntitilaston kakkonen, Onni Määttä (1+1 lyötyä, 4 tuotua, 8/9 KL), joka vei 1. jakson viimeisen alkavalla Kirin 6-7 tilanteesta kunnarillaan 6-9 karkumatkalle ja tuplajuoksulla 6-10. Kakkospalkinto Antti Korhoselle (1+4 lyötyä, 2 tuotua, 6/11 KL), jonka 1+2 juoksun arvoinen kumura vei vieraat 0-3 johtoon toisen jakson alussa.

Katso tilastot ja kuvat ottelusta

Ykköspalkittu, KiPan 3-1 johtoon vienyt Otso Mäkelä tiivisti hyvin ottelun kulun:

– Saatiin hieno alku sisäpeliin. Sitten 6–3-tilanteessa annoimme läpärin, mikä ei saisi ikinä mennä läpi. Se jäi kaivelemaan. Oli siellä toki joukossa hyviä lyöntejä vastustajalta kuten meiltäkin. Tarkkuutta tarvitaan enemmän, lopetti Mäkelä.

KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko harmitteli myös toisen jakson räpylävirhettä:

– Toisella jaksolla räpylävirheellä kolme juoksua eteen, niin kyllähän se lamauttaa valitettavasti pelaamista paljon. Sisällä Elmeri Purmonen, Jesse Eskelinen ja Juuso Lattu tekivät äärimmäisen hyvää duunia jälleen kerran. Sen osaston tekemiseen olen tyytyväinen. Kakkostilanteen purkaminen on tuntunut tervanjuonnilta, mutta nyt se oli mallikasta. Tänään oli ympäripyöreä peli, se keikkui kummalle puolelle tahansa. Muutaman virheen enemmän teimme kuin vastustaja, kertoi Kaikko.

Tasaisuudesta kertoivat myös kärkilyönnit 46-37 KiPalle ja kolmostilanteet 17-19 Kirille.

Kirin pelinjohtaja Teemu Körkkö iloitsi railakasta, laadukasta, kauden parasta jaksoa ensimmäisen jakson osalta.

– Ensimmäinen jakso oli laadukkain jakso koko kauden aikana. Lyötiin laadukkaasti ja mallikkaasti. Kärsivällisyys, vuoro kerrallaan päätettiin pelata ja se kantoi koko ottelun, tiivisti Körkkö.

KiPa meni 1. vuoroparin tasoittavalla Otso Mäkelän 1+2 juoksun arvoisalla kunnarilla KiPa 3-1 ja tuplajuoksulla jo 4-1 johtoon

Kempeleen Kiri pelasi kauden parhaan jaksonsa 1. jaksolla ja käänsi KiPan Otso Mäkelän 1+2 juoksun kunnarin ja tuplajuoksun 4-1 johdon sekä Hannes Pekkisen ja Samu Vainikaisen iskemän 6-3 johdon kahdella kunnarillaan (3. vuoroparissa Jani Lassila 1+2 ja neljännessä Onni Määttä 1+1 juoksua) KiPan 7-10 jaksotappioksi.

Kirin tasoitus 6-6 Jani Lassilan 1+2 juoksun läpärillä kakkosluukusta ei ollut Lassi Vasaraisen syytä

Toisellakin jaksolla Kirin läpärit (1. vuoroparissa Antti Korhonen 1+2 ja 3. vuoroparissa Markus Keski-Petäjä 1+0 juoksua) olivat liikaa kun KiPa sai yksittäisillä lyönneillään vain 3 juoksua. 

Elmeri Purmonen toi 3 juoksua, vaihtoi 8/9 kärkilyöntiä ja oli ulkonakin tehokas saaden KiPan II palkinnon

Toinen
jakso

Samu-Kalle Varonen vaihtoi Joni Lehikoista kaksi pesäväliä toisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa

Kiri meni heti avausvuoroparissa 0-3 johtoon kun Antti Korhosen kierteinen kumura pomppasi Lassi Vasaraisen pään yli ja 1+2 juoksun arvoisen kunnarin edellä kotiin tulivat Aatu Saastamoinen ja Sami Haapakoski.

Toisen ja kolmannen vuoroparin alkavalla KiPa tuli Hannes Pekkisen ja Elmeri Purmosen ansiosta juoksun päähän. Toisen alkavalla Elmeri toi ykkösrajanäpyllä 1-3 ja kolmannen alkavalla palottomasta ajolähdöstä merkkaamattomalla välilyönnillä Elmeri karkasi kotiin 2-3. Takavaihdot jäi tällöin saamatta, ja Hanneksen kolmannella tahallinen laiton. Yhden palon ykkös-kakkostilanteessa KiPa otti aikalisän ja siihen hävisi ote, sillä kahdella seuraavalla lyöjällä takapalot pilasivat KiPan takaa-ajon.

Kolmannen tasoittavalla Kirin Markus Keski-Petäjän kunnari tyhjään kenttään kakkosluukusta ja Juhani Ojalan linjasta sirvahtaneella lyönnillä iskemä tuplajuoksu saivat vieraat kolmen juoksun johtoasemaan 2-5.

Viimeisen vuoroparin alkavalla Elmeri Purmonen herätti KiPan toiveita lyömällä itsensä suoraan kakkospesälle. Lyöjiä oli kuitenkin enää neljä jäljellä ja viimeisen lyöjän Jiri Pippolan stoppari ei aivan riittänyt Elmeri kotiuttamiseen. Kiri turvasi läpipyöntien estämistä ja Jesse Eskelinen toi välilyönnillä 3-5 jakson loppunumeroiksi.

Karvaasta tappiosta on taas otettava opiksi ja 10 juoksulla on kyllä voitettava jatkossa ottelut!

KiPan seuraava kotiottelu on ensi sunnuntaina 31.7.2022 Pohjois-Karjalan III Derby JoMaa vastaan. Ottelu on samalla Pohjois-Karjalan pesäpallon 100-vuotisjuhlaottelu ja tapahtumat alkavat jo klo 16:45. Tiedossa on runsaasti erikoisohjelmaa ja ottelutapahtumassa tarjolla lisäpuuhaa lapsille, joten silloin kannattaa suunnata Rantakentän tunnelmaan koko perheen voimin!

Tätä ennen perjantaina 29.7. KiPa vierailee Hiukan stadionilla Sotkamon Jymyn vieraana.