Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

24.7.2022 KiPa jätti isoksi kasvaneen pikkuveli-JoMan tylysti nollille. JoMa-KiPa 0-2 (0-2, 0-2)

KiPan ja JoMan II Pohjois-Karjalan derby pelattiin Joensuussa Bolt-Areenalla. Kakkospuolen aurinkokatsomossakaan ei KiPan faniporukka tarvinnut sadetakkia kun sää suosi Aleksi Rautiaisen juhlaottelua. Allu pelasi Kiteelläkin kaudet 2009 ja 2010, joten sen kunniaksi KiPa nappasi kesän 2334 hengen ennätysyleisön edessä puhtaan kolmen pisteen voiton JoMasta Fonectanumeroin 020202. Toissa iltana JoMa oli aiheuttanut sarjakärki Vimpelin Vedolle kauden toisen tappion.

KiPan rautainen ulkopeli antoi kummallakin jaksolla vain 10 kärkilyöntiä JoMalle. Kolmostilanteita JoMalla oli avausjaksolla kuusi, yksi enemmmän kuin KiPalla. Toisella jaksolla isännät jäivät ainoastaan yhteen kolmostilanteeseen KiPan kuutta vastaan.

KiPa sai JoMan ykköskärkenä aloittaneen Julius Niemeläisen pidettyä vain yhdessä kärkilyönnissä ja JoMan koko jokeriosasto – Juho Toivola, Erkka Gröhn ja Topi Hurskainen – oli umpisurkea: yhteensä nolla kärkilyöntiä 15 yrityksestä! KiPalla jokerit vastaavasti Jiri Pippola, Juuso Lattu ja Matias Litmanen: 13/18 kärkilyöntiä, 2 lyöytä ja 1 tuotu juoksu.

Myös KiPan Sami Partanen ja Sami Mielonen muistivat Aleksi Rautiaisen hienoa pesäpallouraa

Katso myös kuvat ja tilastot ottelusta

– Oltiin valmiit tähän peliin, kotiläksyt oli edellisestä matsista tehty hyvin ja saatiin ykköskärki ja Juho Toivola hyvin kiinni. Olen erittäin tyytyväinen joukkueeseen, kertoi KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko.

KiPan ykköspalkittu lukkari Jesse Eskelinen (1 tuotu, 5/8 KL) jätti JoMan ykköstykki Juho Toivolan (0/8 KL) täysin varjoonsa

KiPan kakkospalkinnon ja Pohjois-Karjalan urheilutoimittajien palkinnon sai kaksi juoksua lyönyt Jiri Pippola. JoMan ykköspalkinnon sai lukkari Ville Väliaho (kerran mailan varressa, 0/0 KL) ehkä ulkopeliansioistaan ja kakkospalkinnon toiselle jaksolle kärkeen siirretty Konsta Piironen, joka meni 5/5 kertaa kärkeen.

Kasperi Kaksosen akrobaattitemput eivät estäneet Henri Litmasen ehtimistä ykköspesälle

JoMan pelinjohtaja Mikko Huotari oli syystäkin erittäin pettynyt ja harmissaan:

– Kova pettymys ja harmitus on päällimmäisenä mielessä, varmaan jokaisella meidän ryhmässä. Kaikki kunnioitus Kiteen ulkopelille, sisäpelistä 20 kärkilyöntipistettä, ei osunut oikein kenelläkään tänään. Nuin kuin me tänään me lyötiin tuollaista ulkopeliä vastaan, tulos on nolla.

– Mä en haluaisi viedä tätä mihinkään henkiselle tasolle. Superpesiksessä täyttyy lyödä hyviä keskiosumisia, hyviä pieniä, hyviä pomppuja. Kiteen Pallon linjaa vastaan meillä oli vähissä lyönnit, jatkoi Huotari.

JoMa meinasi hyvän ulkovuoron jälkeen mennä jo 1. vuoroparissa johtoon 1-0, mutta Juho Toivolan (kotiutukset 0/6 ja kärkilyönnit 0/8) kahden palon ajolähdöstä kakkosjatkeelle tarkoitettu kumura olikin viitisen senttiä laiton. Vuoro loppui Hannes Pekkisen polttaessa Elmeri Liedon kotiin.

– En minäkään voinut kuvitella tuossa vaiheessa, että siinä me oltiin lähimpänä juoksua koko ottelussa, päivitteli Huotari.

Toisen alkavalla KiPan kärki Elmeri Purmonen meni ykköselle ja Jesse Eskelisen vaihtonäpystä heitto ohi kakkospesän, pallo aidan ali ja Elmeri toi harhaheiton turvin KiPan 0-1 johtoon.

Toisessa vuoroparissa ihan turha heitto lipsahti Ville Lantiaisen räpylän ohi ja vieri aidan ali. Elmeri Purmonen kipitti kakkoselta kotiin saakka 0-1

Viimeisen alkavalla KiPan ykköspalkittu, lyöjäjokeri Jiri Pippola (2 lyötyä, 6/9 KL) löi viimeisenä lyöjänä kumuran kauas kolmospuolelle ja myöhässäkin lähtenyt etenijäjokeri Matias Litmanen toi jakson voittoluvuiksi 0-2.

Jiri Pippolan kumuralla Matias Litmanen toi 0-2 ensimmäisen jakson viimeisessä vuoroparissa

Toisella jaksolla JoMa ei saanut kuin yhden kolmostilanteen ja KiPa iski tarvittavat 0-2 lukemat taululle heti ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla.

Hannes Pekkinen (1 lyöty, 3/8 KL) hassutti JoMan etukenttää nostaen pallon korkealle yli etumiesten ja Jesse Eskelinen toi 0-1.

Kaksi ristiä oli jo taululla, joten Jiri Pippola tuli jo etutilanteeseen mailan varteen. Ensin vaihtolyönti kakkosjatkeelle, heti perään vapaa kumura kakkoskopparin eteen ja Samu Vainikainen toi 0-2.

Jiri Pippola sai JoMan penkin totiseksi kotiuttaessaan Samu Vainikaisen 0-2

KiPan seuraava ottelu on ylihuomenna tiistaina 26.7.2022 Rantakentällä. Vastaan saapuu 3 pistettä KiPan edellä oleva Kempeen Kiri, jolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Perjantaina 29.7. KiPa matkustaa Sotkamoon ja jo sunnuntaina 31.7. Rantakentällä on kesän III Pohjois-Karjalan Derby JoMaa vastaan.