Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Otso Mäkelä tilkitsee KiPan kakkospuolta myös ensi kesänä

Otso Mäkelä, 29, ja Kiteen Pallo ovat solmineet jatkosopimuksen kaudesta 2023. Täksi kaudeksi Kiteelle Haminan Palloilijoista siirtynyt Kouvolan Pallonlyöjien kasvatti kertoo viihtyneensä erinomaisesti Rantakentällä ja KiPan paidassa.

– KiPa on perinteikäs seura, jossa asiat hoituvat viimeisen päälle hienosti. Täällä on kilpailukykyinen joukkue vuodesta toiseen ja on ollut tosi mukavaa olla osa tätä pesisyhteisöä. Täällä on mahdollisuus menestyä ja pelikaverit ovat erittäin hyviä, joten jatkamista täällä ei tarvinnut suuremmin miettiä.

– Siirto tänne on tehnyt itselleni kaikella tavalla hyvää, on saanut lisää virtaa tekemiseen ja halua mennä koko ajan eteenpäin. Etenkin ulkopelin osalta olen saanut kiristettyä ruuvia aiempaan verrattuna. Mailanvarressa kausi ei ole ehkä ollut omalta kohdaltani niin vahva, mitä odotin, mutta siihenkin on tarkoitus satsata entistä enemmän tulevissa peleissä ja tulevalla kaudella, Otso miettii.

Otso penää joukkueelta otteisiin lisää tasaisuutta, jolloin päästäisiin lähemmäksi sarjan kärkijoukkueita.

– Taso heilahtelee vielä liikaa, välillä pelataan tosi hienoja pelejä ja välillä tosi heikkoja. Rutiinitaso ei ole vielä riittävän korkealla, vaan se vaatii vielä töitä. Meidän täytyy oppia voittamaan.

– Omalta kohdaltani näen, että ulosmitattavaa on vielä. Vaikka roolini on ollut pitkään samankaltainen ja ikää alkaa jo ollakin, pystyy silti vielä parantamaan ja menemään eteenpäin, Otso uskoo.

Seuran puolelta ajatukset Otson jatkosta ovat samansuuntaiset.

– Etenkin ulkopelissä Otso on ollut erittäin iso pala tätä joukkuetta ja on varmasti yksi suurimmista tekijöistä siinä, että annettujen juoksujen määrää on saatu runsaasti alaspäin viime kesästä, Sami Mielonen kehuu.

– Otson jatko takaa sen, että meidän ei tarvitse murehtia kakkospuolen pitävyydestä tulevallakaan kaudella. Ja luottoa löytyy myös Otson sisäpeliin, siellä on vielä runsaasti varastossa, Mielonen jatkaa.

Kiteen Pallon sopimustilanne tämän kauden jälkeen:

 • Kasperi Kaksonen, 2024
 • Topias Kaksonen, 2023
 • Juuso Lattu, 2023
 • Joni Lehikoinen, 2023
 • Matias Litmanen, 2023
 • Otso Mäkelä, 2023
 • Jiri Pippola, 2024
 • Samu Vainikainen, 2023
 • Samu-Kalle Varonen, 2023
 • Lassi Vasarainen, 2025
 • Pelinjohtaja Juho Kaikko, 2023