Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

21.7.2022 KiPa lähellä 2. jakson voittoa sarjakärki ViVestä. KiPa-ViVe 0-2 (1-5, 2-3)

Kiteen Pallo -90 kohtasi Saarikentän sarjakärjen Vimpelin Vedon yllättävänkin tiukassa ottelussa Rantakentällä 1312 katsojan edessä +26 asteen hellesäässä. Veto on hävinnyt tänä kesänä vain yhden ottelun kun PattU yllätti sen kotonaan jakson 2-1. KiPa jopa johti avausjaksoa 1-0 ja toista 2-1, mutta ensimmäinen kääntyi kolmannessa ja toinen jakso viimeisessä vuoroparissa vieraille.

Katso myös kuvat ja tilastot ottelusta

KiPa joukkue koki toisen jakson toisessa vuoroparissa ikävyyksiä kun kokemut Sami Partanen joutui nilkuttaen poistumaan pukuhuoneeseen ja KiPa pelasi ottelun lopun vain 11 pelaajalla. Etenijäjokeri Kasperi Kaksonen tuli Ekon tilalle numerolle viisi ja pelasi ulkonakin ihan mainiosti.

Kasperi Kaksonen toi yhden juoksun ja meni 2/3 kertaa kärkeen

KiPan ykköspalkinnon sai lukkari Jesse Eskelinen, joka sisälläkin pelasi hienon ottelun 9/11 kärkilyönnillä.

– Ulkona ihan OK peli, sisällä vain 8 kolmostilannetta, sillä on vaikeaa voittaa. Ei oltu riittävän hyviä tänään, totesi Eskelinen.

KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko oli samoilla linjoilla.

– Ulkona oltiin ihan hyviä, mutta sisällä kolmosvaihdot vain 4/17 mikä pitäisi olla helpoin pesänväli. Ulkona saatiin ykköstilanteessa Aleksi Lassila ja Elmeri Anttila hyvin kiinni (kakkosvaihdot heillä vain 2/7 ja 2/5, Anttila johtaa kärkilyöntitilastoa). Samu-Kalle Varonen pelasi numerolla 9 hyvin, oli ulkona hyvä ja kaarella meidän paras pelaaja, kertoi Kaikko.

Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen nosti hattua KiPan ulkopelille.

– Niin kova peli kuin ennakkoon ajattelinkin. Tällä kaudella on johtotilanteessa pelattu, on tärkeitä nuo hetket että on tiukkoja jaksoja ja tappiotilanteet mistä onnistuttiin kääntämään. Toisella jaksolla sisäpeli oli laadutonta pitkään, Kiteelle toki kaikki kunnia, ja siitä pitää nostaa hattua, että saivat Aleksia erittäin hyvin kiinni, kertoi Niskanen.

Ensimmäinen
jakso

Ensimmäisen jakson alussa KiPa meni 1-0 johtoon Jiri Pippolan kakkospussinpohjalyönnillä, jolla kotiin kiiti etenijäjokeri Kasperi Kaksonen.

Elmeri Purmonen polttaa etenijän

KiPa piti lukkari Jesse Eskelisen johdolla Vedon  lyöjätykit hyvin kurissa kaksi vuoroparia, muitta kolmannessa Veto teki kolme juoksua siirtyen 1-3 johtoon. Matias Rinta-ahon kakkosrajanäpyllä jokeri Jere Saukko toi 1-1 ja lyöjätilaston kärkimies Jukka-Pekka Vainionpään kova keskisaumalyönti riitti Aleksi Lassilalle 1-2. Kaksi ristiä oli jo taululla kun lukkari Teemu Kinnusen kakkospuolen lyönnillä Olli Heikkala toi 1-3. Tätä ennen vain syöttötuomari Ossi Muurainen oli nähnyt Severi Lassilan laittoman kolmosvaihtolyönnin hipaisseen kiteeläistä räpylää. Näin KiPa lähti tasoittavaan sisävuoroonsa kahden eikä yhden juoksun tappioasemasta.

KiPan tasoittava tyrehtyi kahteen pahaan virheeseen kun ensin Jesse Eskelinen lähti väärällä syötöllä kohti kolmospesää ja sitten Samu Vainikainen oli siepparin kopin aikana irti kakkospesästä.

Viimeisen vuoroparin alkavalla lyöjätilaston nelosen Janne Mäkelän kova veto kakkosjatkeelle kotiutti Jere Saukon ja Matias Rinta-ahon 1-5 kun Lassi Vasarainen sai osittain katkaistua läpilyönnin.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet selvästi Vedolle 4-9 ja kärkilyönnit tasaisemmin18-21.

Toinen
jakso

Toinen jakso oli jo KiPalle 2-1 ennen viimeisen vuoroparin tasoittavaa. Ensimmäisessä vuoroparissa ykkös-kakkostilanteessa löi Jukka-Pekka Vainionpää kakkosluukusta Olli Heikkalan tuomana 0-1. KiPa sai ensimmäisen kolmostilanteensa vasta viimeisessä vuoroparissa. Siinä Samu Vainikaisen näpyllä Elmeri Purmonen toi tasoituksen 1-1 ja Jiri Pippolan keskisaumalyönnillä Samu Vainikainen toi johtojuoksun 2-1.
Mutta viimeisen tasoittavalla Veto näytti miksi se johtaa sarjaa. Vainionpään poltettua ajolähdöstä itsensä etulaittomalla, iski Matias Rinta-aho kolmospussista tasoituksen 2-2 Mikko Vihriälän tuomana ja heti perään Janne Mäkelän kumura keskelle ja Aleksi Lassila toi voittojuoksun 2-3.

KiPa oli kuitenkin tämän verran Vetoa jäljessä, Mikko Vihriälä syöksyy ennen Kasperi Kaksosta ykköselle

Toisen jakson kolmostilanteet 4-7 ja kärkilyönnit tasaisemmin16-18.

KiPan seuraava kotiottelu on tiistaina 26.7.2022 ja vastaan saapuu Kempeleen Kiri. Sitä ennen on sunnuntaina 24.7.2022 Joensuussa Pohjois-Karjalan toinen derby kun KiPa matkustaa JoMan vieraaksi.