Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

Jiri Pippola jatkaa KiPassa myös kaksi seuraavaa kautta

Jiri Pippola, 22, ja Kiteen Pallo ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. KiPan oma kasvatti Pippola on takonut tällä kaudella 20 pelissä omat ennätyslukemansa 2+45 lyötyä ja hätyyttelee tällä lyöjätilaston viiden parhaan joukkoa.

– Kauden alku oli omalta kohdalta hieman hankala, kun oli loukkaantumistakin. Sitten kun alkoi päästä sataprosenttiseen kuntoon ja sai onnistumisia, niin homma on lähtenyt rullaamaan.

– Tiesin kyllä, että osaan tämän homman, kun vaan saan itseluottamuksen kuntoon ja sitä kautta onnistumisia. Sieltä tulee sitten pelinjohdonkin luottamus ja siitä se lähtee. On toki ollut pelejä missä olisin voinut olla parempikin, mutta kokonaisuutena pitää olla tyytyväinen, on menty taas eteenpäin viime kesästä, Jiri summaa omaa kauttaan.

– Joukkueena kausi on ollut aika vaihderikas, ollut paljon hyviä pelejä, mutta pelattu myös monesti alle oman tasomme. Odotuksiin nähden ehkä pieni pettymys tähän mennessä, mutta onneksi tässä on vielä reilusti kautta jäljellä ja kovia pelejä tulossa, niin päästään mittaamaan tasomme tosissaan, Jiri jatkaa.

KiPan Jiri näkee itselleen parhaana paikkana kehittyä pelaajana ja tavoitella menestystä myös joukkueena.

– Seurassa kaikki toimii moitteettomasti ja pelaajana täällä saa keskittyä vain pesäpalloon. Näkymät tulevaisuuteen ovat hyvät ja koen, että sekä seuran että omat tavoitteeni ovat samat, kehittyä kohti huippua, joten tämä on ehdottomasti itselleni paras ratkaisu.

– Lisäksi joukkueen ilmapiiri on sellainen, missä viihdyn erinomaisesti, joten sekin puoltaa jatkamista Kiteellä, Jiri kertoo.

Kahden viime kauden aikana Pippola on noussut nopeasti pesäpalloyleisön tietoisuuteen vahvoille otteillaan mailan varressa ja tulevien vuosien tavoitteet nuorella lyöjäjokerilla ovat selkeät.

– Seuraavien vuosien aikana tavoitteeni on olla sarjan parhaita tässä omassa hommassani ja jatkaa nousujohteisella käyrällä eteenpäin.

– Joukkueena meillä on ainoa päämäärä murtautua kärkikahinoihin ja välieräjoukkueeksi. Se vaatii vielä paljon töitä, mutta kaikki edellytykset sille ovat olemassa ja seuran puolelta tähän on luotu erinomaiset puitteet asian toteuttamiseksi. Sitä kohti tehdään töitä ja pyritään niin omalta, joukkueen kuin seurankin kohdalta olemaan jokaisella osa-alueella koko ajan parempia, Jiri toteaa päättäväisesti.

KiPalle Pippolan jatkosopimus on erittäin tärkeä palanen tulevien vuosien joukkueenrakennuksessa ja odotukset erinomaista kautta pelaavaa nuorta miestä kohtaan ovat korkealla.

– Jiri on luonteeltaan todella kilpailuhenkinen ja sellaisia pelaajia tähän joukkueeseen haetaan. Hän pyrkii olemaan joka päivä parempi ja kahden viime kauden aikana mies on ottanut aimo harppauksia kohti sarjan lyöjäjokerieliittiä, Sami Mielonen KiPasta sanoo.

– Tällä kaudella Jiri on yllättänyt monet ja meillä on vahva luotto, että kehitys jatkuu samanlaisena myös tulevina vuosina ja Jiristä saadaan Kiteelle sen tason ykköstykki, mitä huippujoukkueet tarvitsevat.

– Olemme erittäin iloisia, että saimme Jirin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen aikaiseksi, tästä meidän on hyvä jatkaa joukkueenrakennusta seuraavien vuosien osalta, Mielonen päättää.

Kiteen Pallon sopimustilanne tämän kauden jälkeen:

  • Kasperi Kaksonen, 2024
  • Topias Kaksonen, 2023
  • Juuso Lattu, 2023
  • Joni Lehikoinen, 2023
  • Matias Litmanen, 2023
  • Jiri Pippola, 2024
  • Samu Vainikainen, 2023
  • Samu-Kalle Varonen, 2023
  • Lassi Vasarainen, 2025
  • Pelinjohtaja Juho Kaikko, 2023