17.7.2022 KiPan tuplareissulta luu käteen vaikka Tampereella ja Hyvinkäällä 2. jakson voittokin oli otettavissa. Manse-KiPa 2-0 (2-1, 4-2) ja Tahko-KiPa 2-0 (4-0, 2-1)

Hallitsevan mestarin
Mansen vieraana

KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko oli harmistunut KiPan toisen jakson 1-2 johtotilanteen menettämiseen Samu-Kalle Varosen ulkoulkopelivirheellä.

– Kaaripeli oli tosi huonoa koko pelin ajan. Aika ympäripyöreä matsi, mutta sitten kahden palon tilanteessa sellainen lyönti meni läpi mikä ei olisi mitenkään saanut mennä. Vähän huonolle maistuu, harmitteli Kaikko

Tampereella KiPa piti Mansen avausjaksolla tiukilla häviten sen niukasti 2-1. Manse meni 1. vuoroparissa Tuomas Jussilan näpyllä 1-0 johtoon ja toisessa Jussila lisäsi Mansen johdoksi 2-0. KiPa kavensi Mansen ulkokentän haparoidessa 2-1 kun Juuso Lattu (1 tuotu, 5/7 KL) karkasi KiPan ykköspalkitun Matias Litmasen (1+1 lyötyä, 1 tuotu, 7/7 KL) lyönnin jälkeen kolmoselta kotiin. Valitettavasti KiPa ei lisäjuoksua enää saannut ja jakso päättyi viimeisen vuoroparin alkavalla Latun ollessa kolmospesällä turhaan takapaloon ykköspesältä.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 6-3 ja toisen jakson samaa luokkaa 7-3. Toisella jaksolla KiPan kaikki kolmostilanteet tulivat ensimmäisessä vuoroparissa.

Toisella jaksolla Manse meni 1-0 johtoon Topias Liljan välilyönnillä. Tasoittavalla KiPa rakensi yhden palon ajot Jiri Pippolalle ja näpyllä KiPan 2. palkinnon saanut lukkari Jesse Eskelinen toi tasoituksen 1-1. Jiri vaihtoi pesät uudelleen täyteen, mutta Otso Mäkelä ei pystyt lisäjuoksua tekemään ja kahden palon tilanteessa kopilla pesät tyhjiksi. Jokeri Matias Litmanen näki koppareiden olevan aika lähellä ja pystymailalyönti taakse keskelle menikin läpi, kunnari tyhjään kenttään ja KiPa 1-2 johtoon. Harmittavasti KiPa ei päässyt tuplajuoksua Matiakselle yrittämään kun jälleen turha takapalo ykköselle pilasi tilanteen.

Toinen vuoropari oli juoksuton, mutta kolmannen alkavalla Mansen Tuomas Jussila pelkässä ykköstilanteessa löi Samu-Kalle Varosen tontilta tasoituksen 2-2 kun Juuso Myllyniemi ravasi kolme pesäväliä kotiin saakka. Jussilasta toinen risti kolmoselle kunnarin yrityksestä. Seuraava lyöjä meni ykköselle ja Henri Puputti toisti Jussilan tempun iskemällä pallon läpi kolmosjatkeelta 1+1 juoksun arvoisesti. Lauri Kivinen toi ensin 3-2 ja Puputin uran 95. kunnari lannisti KiPan kun taululle 4-2.

Tilastot Manse-KiPa

Hyvinkäältä 6 pisteen ottelusta
nolla tuomisena

KiPa jäi ilman toisen jakson pistettäkin Patovan 1+1 lyönnin arvoisella kunnarilla. Tahko–KiPa 2-0 (4-0, 2-1)

– Eka jakso meni meiltä aikalailla ohi. Annettiin kaverille kolme juoksua ja sisällä ei saatu aikaan mitään. Toisella jaksolla oli tosi hyvää ulkopeliä meiltä, ainakin jaksovoittoon olisi ollut mahdollisuudet. Harmittaa se läpäri, se sujahti sieltä, mutta ei auta, harmitteli KiPan ykköspalkittu Hannes Pekkinen (5/7 KL).

– Eka jaksolla ilmainen läpäri ja sitten pallo kimpoili kotipesästä. Sisällä yksittäisiä väläyksiä, mutta kukaan ei sitten pysty komppaamaan. Sisäpeliin nämä tuntuu nyt kaatuvan, kertoi KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko.

Avausjakson tilastotkin olivat kehnot KiPan kannalta: kolmostilanteet 9-3 ja kärkilyönnit 21-12 Tahkolle. Etenkin kakkosvaihto oli vaikea: vain kolme kärkkäriä kakkoselle, joista kaksi Otso Mäkelälle (3/4 KL) ja yksi Hannes Pekkiselle.

Toisen vuoroparin alkavalla Tahkon kärki Teemu Nurmiosta saatiin risti kolmoselta, mutta sitten Kalle-Tapio Huuskon lyönti meni liian helposti läpi kakkospuolelta ja kunnarin edellä Jere Vikström ehti kotiin ja tilanne 2-0. Yhden palon ajolähdöstä Juha Niemen lyönti linjaan Huuskosta toinen palo kotiin. Jatkoajoista Juha Korhonen löi pallon kolmospussiin ja välipalo kolmoselta esti lisäjuoksun tulemisen.

Tasoittavalla KiPa sai välipalon hinnalla ykkös-kolmostilanteen ja ajot Jiri Pippolalle, kakkosrajanäpyllä Jesse Eskelisestä toinen palo kotiin ja jatkoajot Samu-Kalle Varoselle, jonka maalyönnistä kolmas palo kotiin.

Kolmannen alkavalla Tahkon kakkoskärjestä Eero Kuitunen kolmoselle ja KiPan heitto sirvahti lukkarilta sivulle, näin harhaheitolla 3-0. Tahko sai pesät täyteen ja palottomasta ajolähdöstä Juha Niemi onnistui kolmannella lyöntivuorollaan kotiuttamaan kolmosjatkeelle pudonneella kumurallaan Miikka Matikan 4-0. Kopilla pesät tyhjiksi eikä Tahko saanut enää tilannetta aikaan..

Toinen jakso
kääntyi Tahkolle Patovan kunnarilla

Toisen jakson kolmostilanteetkin menivät tasaisemmin 7-5. Toisen vuoroparin alkavalla vaihtajajokeri Juuso Lattu onnistui ensi kertaa vasta kuudennessa vaihtotilanteessaan ja Elmeri Purmonen eteni kolmoselle. Yhden palon ajot Hannes Pekkiselle, kierrenäpy kakkosrajaan, mutta niukka palo kotiin. Jiri Pippola jatkoi ajolähtöä, kumura keskelle ja Juuso Lattu toi KiPan johtoon 0-1. Kopilla kuitenkin pesät tyhjiksi ja kolmas palo tuli KiPan kaaren huutaessa lukkari Petteri Alasen syöttöä turhaan vääräksi.

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPa jätti taas muutaman lyöjän väliin ja kärjestä kolmet haavat. Litmanen paloi kolmoselle Vainikaisen näpystä, jossa Samusta myös palo, sillä hän syyllistyi lukkarin estämiseen palon haussa. Kolmas palo Varosen epäonnistuessa kolmosvaihdossaan.

Viimeisen tasoittavalla Tahkon lyöjät ja etenijät alkoivat olla vähissä kun Vasarainen haki ajolähdöstä kaukaa Huuskon vaihtolyönnin kopiksi tyhjentäen kenttäpesät. Valentin Ikonen oli ykkösellä ja kolmanneksi viimeisenä lyöjänä Santtu Patova iski pallon läpi kolmosluukusta ja kun Samu-Kallekaan ei saanut palloa pysäytetty, ottelu päättyi  kunnarin ja juoksun jälkeen Tahkon kolmen pisteen voittoon. Toinen jakso kääntyi Tahkolle 2-1.