Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

13.7.2022 KiPa ryöpytti KaMaa kuitaten vierastappionsa rökälevoitolla. KiPa-KaMa 2-0 (7-1, 13-0)

KiPa palasi voittojen tielle tekemällä 20 juoksua sarjan hännänhuippua Kankaanpään Mailaa vastaan. Kesäkuussa Kankaanpäässä KiPa pelasi kauden huonoimman pelinsä jääden ilman pisteitä jaksoin 1-0 (2-2, 5-1).

Katso myös tilastot ja kuvat ottelusta

– Nyt sai KiPalla muutkin onnistumisia kuin Jiri (Pippola, 1+5 lyötyä, 3 tuotua, 8/9 KL). Sisällä kuitenkin sattui ja tapahtui kaikenlaista paljon. Kankaanpäässä pelattiin kauden heikointa peliä, joten kopissa sanoin pojille, että nyt näytetään millainen joukkue me ollaan, kertoi Kaikko.

– Hyvä fiilis, oli sellainen peli mitä jahdattiin. Sisäpeli piti saada auki ja saatiinkin laajalla rintamalla (tehotilastoissa vain Lassi Vasarainen ilman merkintöjä). Tuli ekalla jaksolla töppäilyjäkin, pakko oli sen kopin jälkeen seuraavassa tilanteessa onnistua. Muuten Kaikko olisi laittanut penkille seuraavassa matsissa, kertoi KiPan ykköspalkittu Pippola. Jiri nousi kuudella lyödyllä juoksullaan lyöjätilastossa viidenneksi ohi Vimpelin Janne Mäkelän ja JoMan Juho Toivolan.

Kankaanpään ykköspalkitun Severi Piispasen (7/8 KL) mietteet olivat päinvastaiset:

– Ei onnistuttu missään. Vastustaja löi tosi hyvin, kuittasi Piispanen.

KaMan kakkospalkinnon sai vieraiden ainokaisen juoksun lyönyt, KiPan paidassakin 2019 ja 2020 pelannut jokeri Sami Mikkolanaho (1 lyöty, 4/6 KL). KaMan pelinjohtaja Mika Kulmalaa harmitti etenkin se, ettei joukkueen nuorilla pojilla ollut edes yritystä:

– Tilastot sen kertoo (kolmostilanteita KaMalla vain 2+3, yhteensä 5), ettei oltu lähelläkään. Harmittaa kun nuorilla pojilla pitäisi olla kova yritys, mutta tänään sitä ei ollut yhtään. Katsotaan saadaanko miehiä huomiseen otteluun Joensuussa ollenkaan, kertoi Kulmala.

Ekalla jaksolla toisessa vuoroparissa kolmanneksi viimeisenä lyöjänä Pippolan lyönti palottomasta ajolähdöstä lensi kopiksi ja haavoitti pesät tyhjiksi. Seuraavassa sisävuorossa sitten kierteinen kumura, jota kolmoskoppari ei saanut kiinni ja pajatson tyhjennyksellä taululle 5-1. Ja lisäksi Joni Lehikoisen lyönnillä tuplajuoksulla 6-1.

Kelpasi Jiri Pippolan patsastella kolmospesällä pajatson tyhjennyksensä jälkeen

Ensimmäseillä jaksolla
KiPan alku nihkeää

KiPan kärkietenijä Elmeri Purmonen meni 6/7 kertaa kärkeen, toi 4 juoksua ja löi yhden

KiPa meni avausjaksolla ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla 1-0 johtoon Hannes Pekkisen (3 lyötyä, 2 tuotua, 3/5 KL) kakkosrajanäpyllä, joka riitti Elmeri Purmoselle (1 lyöty, 3 tuotua, 7/8 KL).

Toisen tasoittavalla KiPa sai palotomat ajot Pippolalle, joka kolmanneksi viimeisenä lyöjänä tuhosi tilanteen kopilla, joka tyhjensi pesät.

Kolmannen alkavalla KaMa nousi tasoihin 1-1 kun Sami Mikkolanaho kotiutti Samu Kyhyräisen kun pallo ei tarttunut Joni Lehikoisen räpylään. Vieraiden kaikki kaksi jakson kolmostilannetta tulikin tässä sisävuorossa.

Tasoittavalla sitten Jiri Pippola kuittasi palottomasta ajolähdöstä edellisen virheensä lyömällä kierteisen kumuran kolmospuolelle ja pallo räpylän vierestä läpi. Kunnarin edellä kotiin tulivat Matias Litmanen, Samu Vainikainen ja Samu-Kalle Varonen.

– Antaa himon yltyä kun epäonnistuu, nauratti Jiri kenttähaastattelussa Rantakentän 1065 hengen yleisöä.

KiPa täytti etupesätkin ja ajolähdöstä Joni Lehikoinen (1 lyöty, 2/3 KL) löi linjan räpylästä Jiri Pippolalle tuplajuoksun 6-1. Jonin kopinnosto putosikin ulkokentän räpylästä kenttään ja KiPalle kolmas ajolähtö. Kärkietenijä Elmeri Purmosen lyönti sirvahti myös linjasta räpylästä ja 43-vuotissyntymäpäiväsankari Sami Partanen (1 lyöty, 1 tuotu, 4/9 KL) toi runkosarjan 300:nnen juoksunsa 7-1.

Sami Eko Partanen toi uransa 300:nnen runkosarjan juoksunsa syntymäpäivänsä kunniaksi

Viimeisen vuoroparin alkavalla KaMan Samu Kyhyräinen löi pallon läpi kolmosjatkeelta edeten suoraan kakkospesälle. Pienen epäröinnin jälkeen kolmostaipaleelle, mutta Samu-Kalle Varonen löysi pallon sopivasti ja heitti selvän palon kolmospesältä. Jakso näin KiPalle 7-1.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 23-17, mutta kolmostilanteet kirkkaasti KiPalle 10-2 kuten kotiutukset 7/10-1/2.

Toisella jaksolla KiPalta
lopullinen tyrmäys

KiPa aloitti toisen jakson heikosti kun kolmen lyöjän jälkeen oli jo kaksi ristiä taululla ja etenijää ei saatu kuin kerran edes kakkoselle. KaMan aloitus oli vahvempi ja vieraat saivat kolme kolmostilannetta aikaan. Niistä ei vaan etenijää saatu kotiin ja KaMa ei tämän jälkeen enää saanutkaan yhtään kolmostilannetta!

Toisen alkavalla KiPa pyöritti jatkuvaa ajolähtöä ja taululle jo 5-0. Ensin Hannes Pekkinen kotiutti Elmeri Purmosen 1-0, sitten Jiri Pippolan näpyllä Jesse Eskelinen toi 2-0 kun heitto meni ohi kotipesän. Pallon hävittyä katsomoon Juuso Lattu toi harhaheiton turvin 3-0.

Jiri Pippolan näpyllä Jesse Eskelinen toi 2-0 kun heitto meni ohi lukkarin. Harhaheiton turvin vielä Juuso Lattu kotiin 3-0
Lukkari Henri Itävalo ei löydä katsomoon pomppinutta palloa ja Juuso Lattu tuo harhaeiton turvin 3-0

Mäkelä täytti ykköspesän uudeksi ajolähdöksi ja Samu Vainikaisen kumura kakkospuolelle kotiutti Hannes Pekkisen 4-0 ja jatkoajoista Samu-Kalle Varosen laaka kakkospuolelle kotiutti Jiri Pippolan 5-0.

Kolmannen alkavalla KiPan vaihtajokeri Juuso Latulle (2 tuotua, 4/7 KL) kävi vahinko KaMan lukkari Henri itävalon taktisesta kenttäväärästä: lyönnistä huti ja risti sekä kolmoselta että ykköseltä. KiPa ei kuitenkaan jäänyt juoksuitta tässäkään sisävuorossa kun Otso Mäkelä vaihtoi pesät täyteen ja kahden palon ajolähdöstä Samu Vainikainen kotiutti Jesse Eskelisen 6-0.

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPa rökitti vielä 7 juoksua. Jesse Eskelisen (1+1 lyötyä, 4 tuotua, 9/9 KL) kova lyönti kakkospesän takaa tuotti kunnarin ja edellä Elmeri Purmosen tuoman juoksun, näin taululle 8-0.

Jesse Eskelinen tuulettaa 1+1 juoksun arvoista kunnariaan ja taululle 8-0

Palottomasta ajolähdöstä Hannes Pekkinen löi linjan avustuksella Jesse Eskeliselle uran sadannen runkosarjan tuodun juoksun 9-0. Jatkoajoista Jiri Pippolan kumuralla Matias Litmanen toi 10-0. Jirin vaihtonäpystä takapalo ja sitten uudet ajot. Samu Vainikaisen vapaalla välilyönnillä Juuso Lattu toi 11-0 ja jatkoajoista Samu-Kalle Varonen pisti pallon kolmoskopparin eteen ja Hannes Pekkinen toi 12-0. Toisella välilyönnillä kärki uudestaan kolmoselle, pesät täyteen ja Sami Partasen pystäri kolmosjatkeelle kotiutti Otso Mäkelän 13-0.

Tämä 13-0 riitti jo KiPalle eikä tasoittavalla KaMa päässyt kuin kerran kakkoselle.

Toisen jakson kärkilyönnit 34-16, kolmostilanteet 15-3 ja kotiutukset KiPan huimilla tehoilla 12/14-0/2.

KiPan vastustajat kovenevat: viikonloppuna tuplareissu Mansen ja Tahkon vieraana. Seuraava kotiottelu on torstaina 21.7.2022 ja vastaan tulee sarjakärki Vimpelin Veto.