Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

7.7.2022 Ilman Jesse Eskelistä pelannut KiPa jäi avausjaksolla JoMan jalkoihin eikä toisellakaan pistettä saatu. KiPa-JoMa 0-2 (3-9, 1-3)

Katso myös kuvat ja tilastot ottelusta

KiPa joutui otteluun kuumeisen Jesse Eskelisen poissa ollessa varalukkarinsa Matias Litmasen varassa. Parasta oli Rantakentän katsojamäärä, 2125 katsojaa sai mukavassa kesäsäässä seurata ottelua, joka tosin tuotti iloa vain joensuulaisille katsojille.

– Kymmenen kolmostilannetta kotikentällä on liian vähän. Oli hyviä lyöntejä kaverilla, mutta huonommillakin tuli juoksuja. Harmittaa, kun tuli tällainen peli ja oli hienosti katsojia Rantakentällä, totesi kaikki KiPan neljä juoksua lyönyt Jiri Pippola (4 lyötyä, 7/9 KL).

– On ollut aika paljon tekemistä tuon sisäpelin kanssa, nyt jokseenkin hieno peli. En ole ennen superissa kahta kunnaria lyönyt, kertoi JoMan ykköspalkittu Elmeri Lieto (2+3 lyötyä, 2 tuotua ja 12/15 KL).

– Kyllähän meidän aloitus oli aika tyrmäävä, keskiosumia tuli. Näin kun kykenee aloittamaan pelin, niin on hyvä jatkaa, totesi JoMan pelinjohtaja Mikko Huotari.

– Kunnarista Liedon ensimmäinen kolmosjatkeveto oli ottamatton, sitten kakkosrajaapitkin räpylän alta ja kolmannessa ei koppari ollut lähimaillakaan. Jos laskee tuollaisen niskalenkin, on siitä vaikeaa nousta. JoMalla oli laadukkaampaa pelaamista ja kun katsoo kärjen ja keskipalkin prosentteja, on sisäpelissä meillä vielä hirveät määrät tekemistä. Turha on poissaolojenkaan taakse mennä, vaikka Jesseä olisi kyllä kaivattu. Tänään tällaisella porukalla ja olisi pitänyt pystyä paremmin pelaamaan. Harmittaa hirveästi, huokaili KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko.

Sami Partasen ja Lassi Vasaraisen alkuläpsyt eivät onnea KiPalle nyt tuottaneet

JoMa vei avausjakson juoksuin 3-9 Elmeri Liedon lyötyä kahdesti kunnarin: ensin toisen alkavalla 1+2 ja tilanne 0-5, sitten kolmannen alkavalla 1+1 ja tilanne 2-8.

KiPan toiveita vähän nostatti Jiri Pippola, joka toisen tasoittavalla kavensi 2-6 kun ajolähdöstä pallo putosi kolmoskoppari Konsta Piirosen räpylästä takarajalle ja Elmeri Purmonen sekä Sami Partanen ehtivät kotiin. Valitettavasti Piironen kuraojaan kaaduttuaan löysi pallon liian nopeasti, eikä lisäjuoksuja saatu. Seuraavan JoMan sisävuoron alku viivästyikin, sillä ensimmäisenä lyöntivuorossa olleen Piirosen piti käydä vaihtamassa kuivat kamppeet.

Toisella jaksolla KiPa meni toisen alkavalla 1-0 johtoon kun kaikki KiPan neljä juoksua lyönyt Jiri Pippola kotiutti hyvällä kakkosrajanäpyllään kentällemenossaan vaikeuksissa olleen Elmeri Purmosen (2 tuotua, 1/4 KL).

Jiri Pippolan hyvä kakkosrajanäpy riitti Elmeri Purmoselle tuomaan 1-0 kun heitto ei pysynyt JoMan lukkari Topi Kososen näpeissä

Tasoittavalla JoMan toisena lyöjänä Samuel Tirkkonen löi läpi kolmosjatkeelta 1+1 juoksun arvoisesti ja tilanne 1-2. Kolmesta ajolähdöstä viimeisellä Topi Kososen lyönti kolmospussiin riitti Konsta Kettuselle, joka vähän löysän heiton myötä toi jakson loppunumeroiksi 1-3. Toisella jaksolla kolmostilanteet 4-7 JoMalle, mutta KiPan kotiutuslyönnit olivat hukassa.

Ensimmäinen jakso
JoMan näytöstä

JoMa aloitti ottelun sisällä ja sai tosi hyvillä lyönneillään heti tilannetta kun kärki Konsta Piironen eteni suoraan kakkoselle lyötyään pallon kakkosjatkeelle. Vain Lassi Vasaraisen hyvä katkaisu esti kunnarin syntymisen. Samuel Tirkkonen vaihtoi kakkosluukuista kärjen kolmoselle ja Henri Litmasen kumura kolmospuolle kotiutti Konsta Piirosen 0-1. Yhden palon ajolähdöstä ensin Juho Toivolan viimeinen laittomaksi, mutta kahden palon ajolähdöstä Iiro Kuosa pudotti pallon vastustamattomasti kakkosjatkeelle ja KiPan kasvatti Erkka Gröhn toi 0-2.

KiPa ei saanut kärkeään toimimaan ja vaikka toiseksi viimeisenä lyöjänä Jiri Pippola vaihtoi Otso Mäkelän kaksi pesänväliä kolmoselle, lensi viimeisen lyöjän Matias Litmasen välilyöntiyritys kopiksi.

Toisen alkavalla JoMan Elmeri Lieto löi ykkös-kolmostilanteessa pallon kolmoskoppari Samu-Kalle Varosen yli takarajalle ja tilanne 0-5, kun Liendon kunnarin edellä kotiin ehtivät Samuel Tirkkonen ja Konsta Kettunen. JoMa rakensi palottomat ajot, mutta Samu Vainikainen torjui Juho Toivolan lyönnin ja jatkoajoista Ruutu Tähtipelaajan palkinnon ansainneen Joni Lehikoisen syöksykoppi sivulle tuotti toisen ristin ja pesät tyhjiksi. 29-vuotissyntymäpäiviään viettänyt KiPan kasvatti, jokeripaidassa pelannut Topi Hurskainen vaihtoi vielä kaksi pesäväliä Justus Niemeläistä ja Kasperi Hämäläisen kakkosrajanäpystä Niemeläinen toi jo 0-6 JoMalle kun heitto meni ohi kotipesän.

Tasoittavalla KiPan toiseksi viimeisenä lyöjänä kahden palon tilanteessa Jiri Pippola löi kavensi 2-6 Elmeri Purmosen sekä Sami Partasen tuomina. Tämä ei paljoa lohduttanut, kun heti seuraavassa JoMan sisävuorossa Elmeri Lieto löi kakkostilanteessa pallon kakkosrajasta räpylän ali rantapusikkoon ja kunnari edellä Henri Litmanen ehti kotiin. Näin ennen viimeistä vuoropari taululla jo 2-8.

Viimeisen alkavalla JoMan viimeisenä lyöjänä Juho Toivolan ensimmäisellä haavat kotiin, mutta sitten kumura kakkospuolelle sirvahti Lassi Vasaraiselta ja kakkospesältä lähtenyt Erkka Gröhn toi 2-9.

Viimeisen tasoittavalla Jiri Pippolan kumuralla Samu Vainikainen toi jakson päätösnumeroiksi 3-9.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 16-32 (53%-64%), kolmostilanteet 6-15 ja kotiutukset 3/5-9/15.

Tauolla KiPan D-tyttöjen pallohenkilöt ottivat vastaan KiPan ja JoMan juniorijoukkueiden ”Karjalan herruus” -palkinnon. Voitti KiPalle tuli vain yhden pisteen erolla kun kaikkien juniorijoukkueiden keskinäiset ottelut laskettiin mukaan.

KiPan junioreille ”Karjalan herruus” JoMan kanssa miteltäessä

Toisella jaksolla
KiPan johto ei kestänyt

KiPa aloitti toisen jakson sisällä, mutta kakkosvaihto ei onnistunut millään. Tasoittavalla ulkopeli oli hyvää ja Matias Litmanen sekä Joni Lehikoinen nappasivat kärpäset JoMan kärkietenijöistä.

Matias Litmanen nappasi kärpäsen Samuel Tirkkosesta ja Joni Lehikoisen nappaama kärpänen nöyryytti Konsta Kettusen

KiPa meni toisen alkavalla 1-0 johtoon kun kaikki KiPan neljä juoksua lyönyt Jiri Pippola kotiutti hyvällä kakkosrajanäpyllään kentällemenossaan vaikeuksissa olleen Elmeri Purmosen. Jirille oli merkki päällö vielä toiesn kerran, mutta Kasperi Kaksonen paloi kotiin.

Tasoittavalla JoMan heti toisena lyöjänä Samuel Tirkkonen löi läpi kolmosjatkeelta 1+1 juoksun arvoisesti ja tilanne 1-2 kun kunnari edellä kotiin juoksi Konsta Piironen. Kolmesta ajolähdöstä viimeisellä Topi Kososen lyönti kolmospussiin riitti Konsta Kettuselle, joka vähän löysän heiton myötä toi 1-3.

Kolmannen alkavalla KiPa sai palottomat ajot, joista Hannes Pekkisen ykkösrajanäpyllä risti taululle. Jatkoajoista Jiri Pippolan hermopallo meni liian lähelle kakkospesää, tuloksena kaksi paloa ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla myös JoMalle kahdet ajot, joista ei lisäjuoksuja. Viimeisen alkavalla KiPa ei enää tilannetta saanut, joten toinen jakso 1-3 JoMalle.

Taasaisemmalla toisella jaksolla kolmostilanteet 4-7 JoMalle, mutta KiPan kotiutuslyönnit olivat hukassa.

KiPan seuraava kotiottelu

on keskiviikkona 13.7.2022 ja vastaan tulee Kankaanpään Maila. Tässä välissä on siten hieman aikaa saada joukkue kuntoon ja takaisin voittokantaan.