Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

5.7.2022 KiPa ei pystynyt haastamaan 1+6 lyöneen Roope Korhosen Jymyä. Jymy-KiPa 2-0 (4-1, 9-3)

Katso kuvat ottelusta

KiPan ykköspalkittu oli 7/7 vaihtoa lyönyt Juuso Lattu, joka sanoi suorat sanat ottelusta:

– Viisi peliä oli voitettu ja nyt päätettiin tulla tason mittaukseen, haastamaan näitä isoja joukkueita eikä katselemaan, mutta meni päin persettä. Roope Korhonen 1+6, sitten Huotari ja Kuosmanen: hyviä lyöntejä oli, meidän taso ei vielä riitä näitä vastaan mutta toivottavasti pleijareissa pystytään haastamaan näitä kärkiporukoita. Sisäpeli on edelleen ongelma, toinen jakso ratkesi Roopen täydelliseen lyöntiin [1+2 juoksua heti jakson alkuun], sitä ei kukaan olisi pystynyt ottamaan.

Vaihtajajokeri Juuso Lattu 7/7 kärkilyönnillään oli 4/5 kertaa kärkeen menneen Kasperi Kaksosen ohella KiPan onnistujia sisäpelissä

– Ensimmäisellä jaksolla oli mahdollisuuksia, kun pidetään Jymy riittävän lähellä. Sitten jakso kääntyi räpylän alta Jymylle. Sisäpeli on edelleen ongelma, liian pienet prosentit on kaikilla Lattua lukuunottamatta. Myös ulkopelissä alkoi tulla virheitä kun Jymy pomputti jatkuvasti tilannetta ja Roope oli kuumana, tiivisti KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko ottelun kulkua.

Roope Korhosen lyönnillä Niilo Piiponniemi saamassa sormensa viivalle ennen kuin pallo oli lukkarin hallussa

Jymy pystyi tekemään ottelun jokaisessa sisävuorossaan vähintään yhden juoksun. Roope Korhonen kotiutti ensimmäisessä vuoroparissa täpärästi Niilo Piiponniemen 1-0. Toisessa oli jo kaksi ristiä taululla kun ykkös-kakksotilanteessa Aleksanteri Huotarin lyönti lipsahti räpylän alta ja Niko Korhonen toi 2-0. Heti seuraavana Kalle Kuosmanen pudotti pystärinsä kakkosjatkeelle ja Aleksanteri Huotari toi jo 3-0.

Seuraavassa vuoroparissa Jiri Pippolan pitkä näpy yllätti Jymyn etukentän ja Elmeri Purmonen toi kavennuksen 3-1. Mutta tasoittavalla taas räpylästä 4-1, kun Aleksanteri Huotari kotiutti linjasta Niilo Piiponniemen kun välipalo jäi kakkoselta irronneesta tkaetenijästä ottamatta.

Ensimmäisellä jaksolla KiPa ei saanut sisällä kuin 11 kärkilyöntiä. Vain Juuso Lattu 3/3 ja etenijät Elmeri Purmonen ja Kasperi Kaksonen 2/3. Muut 0 tai 1 kärkkäriä.

KiPa onnistui joksus tekemään palonkin Niilo Piiponniemestä, joka toi yhteensä viisi juoksua ottelussa

Roope Korhonen tyrmäsi
KiPan 2. jaksolla

Toisen jakson Jymy aloitti sisällä ja KiPan ulkopeli toimi hyvin, kun kärjestä oli saatu nopeasti jo kaksi ristiä taululle. Etutilanteessa J-P Vainonpään ohi lyöjätilaston kärkeen siirtynyt Roope Korhonen löi täydellisen lyönnin aivan kolmosjatkeen viivalle. Tuloksen 1+2 juoksua ja heti taululle 3-0.

Tästä KiPa ei toipunut vaan Jymy toisen alkavalla johdoksi jo 6-0, joista viimeisen löi R. Korhonen. Kolmannen alkavalla Niilo Piiponniemi löi pallon takaa keskeltä läpi kunnarin arvoisesti, 7-0 ja Roope Korhonen välilyönnillä 8-0.

Tässä vaiheessa KiPalla olisi saattannutkin olla vielä jotain mahdollisuuksia, kun Otso Mäkelä löi kolmosjatkeelta ja Samu Vainikainen kakkosjatkeelta läpilyönnit, joista olisi pitänyt tulla 2+4=6 juoksua. Mutta nyt kummastakin vain yksi juoksu, tuojina Samu-Kalle Varonen ja Kasperi Kaksonen.

Otso Mäkelän kolmospuolen läpilyönnillä vain 8-1 kavennus Samu-Kalle Varosen tuomana

Kun Roope Korhonen ja Jiri Pippola löivät vielä yhdet juoksut räpylävirheiden avustuksella, päättyi toinen jakso lukemin 9-3.

KiPan seuraava ottelu on jo torstaina 7.5.2022 paikallisderby vain pisteen KiPan edellä olevaa Joensuun Mailaa vastaan. Rantakentän yleisö on aina hienosti omien tukena, mutta erityisesti nyt tarvitaan ihmisiä aloittamaan meteli ja kannustus, ja innostamaan muita!