Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

29.6.2022 KiPa nappasi 27 juoksun illassa 3 pistettä KossU:lta Lassi Vasaraisen ja Jiri Pippolan tyhjentäessä pajatson. KiPa-KoU 2-0 (5-4, 10-8)

Rantakentän 1235 katsojaa sai nauttia sellaisesta pesäpallonäytelmästä että oksat pois! On se kumma, jos ei katsomoon tule enempää ihmisä seuraavaan sunnutai-illan Pattijoki-otteluun. Juoksuja nähtiin yhteensä 27 , joista 3 kunnaria ja tilanteet vaihtelivat moneen kertaan. KiPa onnistui juoksujen teossa kuudessa pelaamastaan seitsemästä sisävuorosta. Vastustajakin sai yhteensä 12 juoksua, mikä kertoo siitä, että molempien joukkueiden ykköslukkarit olivat poissa lautasen äärestä.

KiPan Jesse Eskelistä tuurasi Matias Litmanen, jonka edellisestä lukkaroinnista on jo pari vuotta. Toisella jaksolla Matias ja KoU:n lukkari Aapeli Suvisalmi antoivat molemmat enää kolme vapaataivalta kentällemenossa. Ensimmäisellä jaksolla Matiakselta lipsahti peräti 11 vapaataivalta, joista yksi kolmostilanteessa epähuomiossa annetulla taktisella väärällä, kun alla oli jo yksi väärä syöttö ja taululle jakson kavennnusjuoksu 5-2.

Matias Litmanen antoi vapaalla yhden juoksun, mutta ei se mitään

Kolmen pisteen voitollaan KiPa nousi sarjataulukossakin pari pykälää ylöspäin kuudenneksi Hyvinkään Tahkon ja Kempeleen Kirin ohi.

Katso myös kuvat ottelusta

KiPan ykköspalkinnon sai hyvän kopparipelin lisäksi avausjakson ratkaisija, 1+4 juoksua lyönyt, yhden tuonut ja 5/5 kärkkäriä vaihtanut Lassi Vasarainen, joka pelaa sisällä numerolla 8.

– Lassilla käy nyt lyönti hyvin mailaan. Pitää ehkä miettiä numeron pienentämistä, arveli KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko.

– Vaiherikas ottelu, mukavampi on välillä voittaa näitä sisäpelilläkin. Räpylässä vähän hölmöiltiin, lyönneillä ansaittiin voitto, iloitsi Vasarainen.

Kakkospalkinnon sai 1+5 juoksua ja toisen jakson KiPan nousun mahdollistanut kotiuttajajokeri Jiri Pippola. Ruutu Tähtipelaajaksi raati nimesi ulkopeliansioistaan Otso Mäkelän.

Otso Mäkelä Ruutu Tähtipelaajaksi

Tehotilastoihin sai merkintöjä KiPan joukkueesta kaikki muut paitsi Jesse Eskelistä lukkarin tontilla tuurannut Matias Litmanen.

KoU:n ykköspalkittu oli jokeri Ville-Veikko Olli (1+5 lyötyä, 1 tuotu ja 8/11 KL) harmitteli vieraiden ulkopelin pettämistä.

– Ulkopeli meillä on ollut tähän asti ihan OK, sisäpeli ei ole mahdollistanut voittoja, mutta tänään ei ulkopelikään, tiivisti Olli.

KoU:n pelinjohtaja Mikko Vainionpää oli pettynyt nollan pisteen tuplareissuun.

– Molemmilla lukkareilla oli tänään hankalaa ja se auttoi sisäpeliä hirvittävän paljon. Iso pettymys oli ekalla jaksolla kahden palon tilanteessa sellainen mummon loikka ei todellakaan saa mennä läpi, mutta niin vaan se tuotti neljä juoksua. Ja neljä juoksua toisella jaksolla, taas kaksi paloa ja oli käyty läpi yksi lyöjä, että kakkosrajasta ja -luukusta ei saa mennä läpi. Tilastoista tuo kakkos-kolmosvaihto, mikä pitäisi olla pesiksen helpoin, on ollut meille tänä kesänä vaikea ja se jäi taas 50 prosenttiin. Annettu voitto, lopetti Vainionpää.

– Ulkopelissä tuli vapaita, Kettunen pomputti vaihdoissa ja pulin jos toisin takatilanteessa seisomista oli sitten melkein koko ajan. KossU:lle kaksi ensimmäistä juoksua lahjoitettiin, sitten löivät tosi hyvin väliin. Hienoa että pystyttiin vastaamaan, kun meillä on sisäpelin kanssa ollut ongelmia ja vain yksi sisävuoro, jossa ei saatu juoksuja. Erityisen tyytyväinen, että kaksi kertaa saatiin etukäteen katsotuista paikoista kenttä rullaamaan. Matias aika nopealla valmistautumisella lautasen äärelle, pelasi ihan OK ottelun, hyvät kolme pistettä, tiivisti KiPan Juho Kaikko.

– Lautasen äärelle jo eilen harjoittelussa Pippola jo pyöritteli kovasti heittokättään, ja onhan meillä Lattua ja Varosta ja kummapenita lukkaroimaan. Mäkelän Otsoa ei siihen lasketa, nauratti Kaikko lehdistöä kysyttäessä lukkaritilanteesta.

Avausjakson sankari
Lassi Vasarainen

KiPan numerolla 8 pelaava Lassi Vasarainen nousi KiPan sankariksi 1. jaksolla. Lassi iski ajolähdöstä 1+3 juoksun arvoisesti kakkosluukusta pallon Turusen Topin perikunnan katiskaan ja vei KiPan 5-1 johtoon. Jännitys kuitenkin säilyi, sillä KossU tuli seuraavassa sisävuorossaan jo juoksun päähän. Näistä 5-2 tuli vapaataipaleen turvin. Viimeisen alkavalla sisävuorolla vieraat sortuivat kahteen takapalooon ja näin KiPa sai juhlia jaksovoittoa 5-4.

Lassi Vasarainen ja KiPa juhlii Lassin Miesten Superpesiksen toista kunnaria
Sami Partanen ja koko joukkue tuulettaa avausjakson voittoa

KiPa nousi 2. jaksolla
2-6 tappioasemasta voittoon

Toisen jakson ensimmäisen alkavalla sisävuorolla KiPa meni 2-0 johtoon. Samu-Kalle Varosen kova kakkosrajalyönti sirvahti räpylästä ja Kasperi Kaksonen toi 1-0. Toisen juoksun iski Lassi Vasarainen lyömällä pallon tyylikkäästi kakkospuolelle väliin niin että Sami Partanenkin ehti kotiin.

Mutta KoU:n vastaus oli tyly: Neljän lyöjän jälkeen taululle 2-5 kun Ville Veikko Olli kotiutti ajolähdöstä ensin välilyönnillä neljä juoksua illan aikana tuoneen Otto Kauppisen 2-1 ja sitten pallo kakkosrajasta läpi 1+2 juoksun arvoisesti. KoU täytti pesät ja ajolähdöstä Samu-Kalle Varonen poltti Ollin kotiin Dahlströmin välilyönnistä. Jatkoajoista kuitenkin ensin Petteri Kortelainen kotiutti Tuomas Tuohisaaren 2-5 kun heitto ei pysynyt lukkarilla ja heti perään Ville Veittikosken välilyönnillä Anttoni Jakobson toi jo 2-6.

Joku ehkä odotteli jo supervuoroparia, mutta KiPan Elmeri Purmonen juoksi harhaheitolla kakkoselta kotiin saakka 3-6 ja lyöjä Juuso Lattu kolmoselle. Pesät täytettiin ajolähdöksi ja Hannes Pekkinen löi pallo kolmoskopparin eteen siten että Juuso Lattu toi 4-6 ja seuraavasta ajolähdöstä Jiri Pippolakin lyöntinsä kulkemaan kotuttamalla Kasperi Kaksosen samanlaisella välilyönnillä 5-6.

KoU:n Ville-Veikko Olli jatkoi hyviä lyöntejään ja löi illan viidennen juoksunsa kotiuttamalla Aku Kettusen 5-7 pallon mennessä linjasta räpylän ali.

Kolmannen vuoroparin alkavalla KiPan luottokotiuttaja Jiri Pippola purki ajolähdön täydellisesti kunnarin ja kolmen tavallisen arvoisesti lyömällä pallon kakkosluukusta rantapusikkoon ja tilanne kääntyi KiPalle 9-7.

Jiri Pippola tyhjensi pajatson kakkosluukusta ja tappiotilanne 5-7 vaihtui johtotilanteeksi 9-7

Tasoittavalla KiPan ulkopeli toimi ja 12 lyöjää ei saanut kahta kakkostilannetta enempää aikaan.

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPan Jiri Pippola löi illan kuudennen juoksunsa lyömällä pallon väliin kolmoskopparin eteen ja Samu Vainikainen toi 10-7.

Viimeisen tasoittavalla KoU sai vielä palottoman ajolähdön ja siitä Ville-Veikko Olli kavensi vielä välilyönnillään 10-8. Otso Mäkelä hoiti Dahlströmin ajolähdön purusta ensimmäisen ristin taululle ja Joni Lehikoinen nappasi Kortelaisen lyönnistä palon sekä ykköselle että kotiin. Näin KiPa sai juhlia revanssia kevään Koskenkorvalla kokemansa kotiutuskilpailun jälkeisestä 2-1 tappiostaan.

Hannes Pekkinen ja Joni Lehikoinen KiPan etukentällä

KiPan seuraava ottelu on sunnuntaina 3.7.2022 klo 17, jolloin Rantakentälle saapuu Pattijoen Urheilijat.