Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

16.6.2022 KiPa piti IPV:n nollilla ja nappasi tärkeät 3 sarjapistettä. KiPa-IPV 2-0 (4-0, 1-0)

Katso kuvat ottelusta

Ennen ottelun alkua Kiteen Pallo luovutti seuran kasvatille Toni Kode Kohoselle KiPan juhlapelipaidan muistoksi KiPan paidassa pelatuista vuosista ja screenillä nähtiin Koden Kiteen vuosista kertova video.

Toni Kohonen sai KiPan juhlapelipaidan ennen ottelun alkua

Hutunkeitossa Koden kohtasi toinen pesäpalloikonin Sami Eko Partasen ja Eko herrasmiehenä antoi Koden voittaa hutunkeiton. Runkosarja ja pudotuspelit mukaanluettuna Kode ja Eko ovat yhdessä ja erikseen pelanneet yhteensä 1813 ottelua!

Myös erätauolla oli ohjelmaa kun Kitee-Seuran puheenjohtaja Markku Hyvönen julkisti Kiteen kunniahenkilön nimen. Kiteen Pajariksi valittiin musiikkimies, Kiteen mieskuoron johtaja, Kiteen Kamarikosertit ry:n perustaja Hannu-Heikki Hakulinen, joka saa kantaa Pajarin violettia viuhkaa ja ruoskaa.

Kitee-Seuran sihteeri Tuomo Flinkman ja Hannu-Heikki Hakulinen, Kiteen Pajari 2022

Sateisessa +10 asteen illassa pelatun ottelun sankari oli KiPan Hannes Pekkinen, joka iski 2 juoksua ja ulkona napsi tärkeitä paloja. Ensimmäisellä jaksolla IPV:n Sasu Iivarinen löi kolmannen alkavalla sisävuorolla 2-0 tilanteessa ajolähdöstä loistavan lyönnin kakkosjatkeelle mutta Hannes aavisti lyöntiasennosta oikein, haki pallon ja sai napattua vielä kotiin palon.

– Ei muuta mielessä ollutkaan kuin kolme pistettä. Ulkopelihän on ihan huipputasoa ja sisäpeli paranee koko ajan, en ole huolissani. Iivarisen lyötyä jo kakkosjatkeelle näin lyöntiasennosta toisenkin ja samalla vauhdilla pääsin ottamaan kiinni, kommentoi KiPan ykköspalkittu Hannes Pekkinen (2 lyötyä, 5/8 KL).

Kakkospalkinnon nappasi KiPan lukkari Jesse Eskelinen (2 tuotua, 5/7 KL) pidettyä vieraat ilman juoksuja ja Ruutähtipelaaja oli Samu Vainikainen (1 lyöty, 1 tuotu, 6/7 KL). KiPan kärki toimi hyvin Juuso Latun poissa ollessakin, sillä myös Elmeri Purmosen tilasto oli sama kuin Jessellä.

Imatralaiset olivat aika vaisuja ottelun jälkeen. Ykköspalkittu kärkietenijä Joona Mäkelä (4/7 KL) totesi suoraan, että aika nihkeää oli, kahdeksalla kolmostilanteella ei hirveesti juhlita.

– Nolla sarakkeeseen, nollalla maalilla jalkapallossa voi saada tasapelin, mutta pesäpallossa ei sitäkään. Tällä hetkellä vähän liian kevyt sakki meillä. Latinkia on saatava lisää kun joka toisessa pelissä on puolet miehistä poissa, harmitteli IPV:n pelinjohtaja Jukka Mäkinen.

– Ulkopelissä meillä on selkeä sapluuna, sisällä kärki kulkee ilman Juusoakin. Keskipalkkiin ja Jirillekin saatiin hyvin tilanteita. Olis vähän pitänyt laittaa laatua lisää, niin olisi saatu enemmänkin juoksuja. Kun kolme pistettä kilahtaa, olen ihan tyytyväinen, myhäili KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko.

Ottelun aikana kuultiin, että KiPan ykkösvaihtaja Juuso Lattu on valittu miesten Itä-Länteen Tampereelle, ainoana KiPan pelaajana.

Joukkueet kohtaavat uudestaan jo ensi viikon keskiviikkona Imatralla, sitten alkaa juhannustauko.

Avausjakso KiPan
ulkopelin näytöstä

IPV aloitti sisällä ja Hannes poltti heti kärjen Joona Mäkelän ykköselle. Vasta numero 7, V-M Kosonen pääsi lyönnillään kentälle, mutta hänkin paloi heti kolmoselle.

KiPa puolestaan rakensi kärjestä yhden palon ajot, joista Jiri Pippolan ykkösrajanäpyllä Elmeri Purmonen toi KiPan 1-0 johtoon. Jatkoajoista Otso Mäkelän lyönti jäi linjaan eikä uutta kotiutusmahdollisuutta enää saatu.

Elmeri Purmonen syöksyy KiPan avausjuoksun 1-0 Jiri Pippolan ykkösrajanäpyllä

Toisen alkavalla IPV sai kahden palon ajot Koden kovalla kakkosrajalyönnillä, mutta Rasmus Surakan varresta Otso Mäkelä poltti Miitri Pesosen kotiin.

Tasoittavalla KiPan Hannes Pekkinen vaihtoi etutilanteessa ensin näpyllä Jesse Eskelisen kolmoselle ja sitten vapaa lyönti putosi kakkosjatkeelle ja sillä Jesse toi KiPalle 2-0.

Roope Seppänen ja Miika Riikonen sähläävät IPV:n etukentällä

Kolmannen alkavalla IPV jätti neljä miestä ensin väliin ja kärki rakensi palottomat ajot. Etsikkoaika jäi kuitenkin hyödyntämättä: Koden lyhyestä näpystä Jesse teki ensimmäisen palon kotiin, Hannes toisen sillä komealla kakkosjatkeelle menneen lyönnin katkaisulla ja kolmannen Eko nappaamalla kopin kolmosrajalyönnistä.

Hannes Pekkinen katkaisi Sasu Iivarisen kakkosjatkelyönnin ja pystyi vielä polttamaan Ville Pietisen kotiin

Tasoittavalla KiPa teki nopeasti kaksi juoksua lisää. Ensin Samu Vainikainen vaihtoi näpyllä ykkös-kolmostilanteen, sitten kumura pomppasi kakkoskopparin yli ja Elmeri Purmonen toi 3-0. Samalla Jesse kiiti ykköseltä kolmoselle ja seuraavana lyöjänä Hannes Pekkinen kotiutti IPV:n linjan räpeltäessä Jesse Eskelisen 4-0.

Kuun viimeisen vuoroparin alkavalla IPV ei saanut edes yhtään kärkilyöntimerkintää, voitti KiPa jakson puhtaasti 4-0. Vaikka KiPan viimeinen sisävuoro jäi pelaamatta, meni kolmostilanteet selvästi 10-4 ja kärkilyönnit 15-8 isännille.

Yksi juoksu
riitti 2 jaksolla

Toisen jakson aloitti KiPa sisällä ja Jiri Pippola löi KiPan voittojuoksun 1-0 IPV:n linjan avustuksella, juoksun toi Samu Vainikainen.

Toisella jaksolla ilmeisesti puuskainen tuuli ja vihmova vesisade hyydytti KiPankin kotiutukset. Kolmostilanteet 6-4 KiPalle ja kun KiPan ulkopeli oli kuosissa, riitti 1-0 KiPalle kauden toiseen kolmen pisteen voittoon

Tilastot ottelusta

Kaverikuvassa Toni Kohonen ja Sami Partanen (kuva Elina Partanen)