Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

12.6.2022 KiPa palasi voittokantaan lyömällä JymyJussit superissa. KiPa-SJJ 2-1s (6-1, 1-4, 1-0s)

Katso kuvat ottelusta

JymyJussien tuplareissu Pohjois-Karjalaan tuotti vain yhden sarjapisteen. Eilen Pohjanmaan pojat laittoivat JoMan tiukille riistäen avausjakson pisteen Liitolle pelaamalla sen tasan 8-8 ja häviten toisen jakson vain yhdellä juoksulla 4-3.

– Tuplapelireissulla ei se ensimmäinen peli enää toisessa pelissä jaloissa tunnu. Jos kaksi ekaa vuoroparia otetaan pois, oltaisiin tyytyväisiä, kertoi JymyJussien ykköspalkittu kärkietenijä Tuomas Raunio (3 tuotua, 8/10 KL).

Edellinen kohtaaminen Seinäjoella päättyi myös supervuoropariin kun Jymyjussit voitti 2-1s (2-0, 0-1, 2-0s)

KiPa kiittää Rantakentän 790-päistä yleisiöä kannustuksesta

– Eka jakso oli meiltä hyvää pesistä. Toisen jakson alkuun sitten harmittavasti räpylän reunasta kunnari ja sitten annettiin vähän helpon näköisesti lisäjuoksut. Tärkeintä oli kuitenkin se, että päästiin vottokantaan. Juoksuja saatiin useamman miehen lyöminä, mutta aineksia olisi ollut enempäänkin (kolmostilanteet 19-12 KiPalle). Purmosen Elmeriltä (1+0 lyötyä, 4 tuotua juoksua ja 10/11 kärkilyönnit) kauden parasta peliä, tiivisti helpottuneena KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko.

– Mutta jatkoa ajatellen ei ilmaisia lounaita ole. Pattijokikin voitti Vimpelin, varoitteli Kaikko kenttähaastattelussa odottamasta automaattisia pisteitä miltään joukkueelta.

Elmeri Purmonen iski toisessa vuoroparissa kunnarin tyhjään kenttään ja KiPalle 2-0 johdon pallon luiskahtaessa syöksykoppia hakeneen Benjamin Laaksoharjun mahan alta

– Ekalla jaksolla sain kaverin räpylästäkin apuja omiin lyönteihini. Toisella jaksolla löin laatulyöntejä ja tosi tyytyväinen olen siihen, että tuo supervuoro klaarattiin, kertoi KiPan ykköspalkittu Elmeri Purmonen. Kakkospalkinnon sai KiPan ensimmäinen ja kolmannen juoksun lyönyt Hannes Pekkinen (2 lyötyä, 5/9 KL). Pekkisen hihassa oli nyt numero kolme ja Samu Vainikainen pelasi numerolla viisi. Ruutu Tähtipelaajaksi raati valitsi KiPan lukkari Jesse Eskelisen, joka haki hyvin näpyjä, mutta päästi kuitenkin viisi kertaa vapaataipaleella lyöjän kentälle.

– Kaksi ensimmäistä ulkovuoroa oli meillä tosi heikkoja. Latun vaihtolyönnit, Pekkisen keskinäpyllä 1-0 osoittivat, ettei oltu ihan hereillä. Saatiin kuitenkin parannettua ja pelattiin nousujohteisesti. Kuusi vuoroa oli hienoa pesistä, ulkopeli on ollutkin ihan jees koko kauden ja sisäpelissäkin on valoa jo näkyvissä, arvioi JymyJussien pelinjohtaja Jussi Parvi.

KiPa teki toisessa
sisävuorossaan 5 juoksua

Hannes Pekkinen voitti hutunkeiton ja valitsi aloittavan sisävuoron. Kärki Purmonen – Lattu – Eskelinen rakensi heti palottomat ajot, joista numerolle kolme siirretty Hannes Pekkinen nappasi keskinäpyllä Elmeri Purmosen kotiin ja KiPa 1-0 johtoon. Kolme jatkoajoa ei kuitenkaan lisäjuoksuja tuottanut.

JymyJussien kärjestä kolmen lyöjän jälkeen oli taululla jo kaksi ristiä ja kolme viimeisinä lyönyttä jokeri saivat aikaan vuoron kaikki kolme kärkilyöntiä kun Riku Utanen pääsi kentälle ja Markus Hallasuo vaihtoi hänät kaksi pesäväliä kolmoselle. Viimeisenä lyöjänä Jaakko Hautaniemi, jonka lyönti jäi Elmeri räpylään ja kolmas palo kotiin.

Toisen vuoroparin alussa Elmeri Purmosen kunnarilla 2-0 ja Hannes Pekkisen tekemän takavaihdon jälkeen yllätysmerkki päälle ja näpyllä Elmeri Purmonen toi tuplajuoksun 3-0. Pesät täyteen ja Jiri Pippolan viimeinen laittomaksi ja risti taululle. Samu Vainikainen löi pallon kakkospussiin ja ulkopelaajanhieman viritellessä heittoaan, kipitti Jesse Eskelinen kotiin 4-0. Samu-Kalle Varonen joutui lyömään taktisesta väärästä, toinen palo kotiin, mutta Sami Partanen löi pallon kakkosjatkeelle ja Otso Mäkelä toi 5-0. Ajot jatkuivat ja Lassi Vasarainen käänsi taktisesta väärästä kierrenäpyn ykkösrajaan, jolla Samu Vainikainen toi 6-0. Kuudes ajolähtö päättyi Joni Lehikoisen takalaittomaan.

Lassi Vasarainen käänsi taktisesta väärästä kierrenäpyn, jolla Samu Vainikainen KiPalle jo 6-0

Ottelun hauskin tilanne nähtiin kolmannessa vuoroparissa. Pekkisen lyöntivuorolla KiPa huusi korkean syötön vääräksi, mutta se olikin suora ja samaan aikaan Purmonen oli karaanut jo lähelle kolmospesää JymyJussien lukkarin vain levitellessä käsiään.

KiPa ei avausjaksolla enää juoksusaldoaan kasvattanut, mutta JymyJussien Markus Hallasuo onnistui kolmannen tasoittavalla kaventamaan 6-1, kun kumuralla Tuomas Raunio toi juoksun.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet olivat selvästi KiPalle 13-4, kärkilyönnit tasaisesti 18-19. KiPan kolme ensimmäistä lyöjää onnistui 100-prosenttisesti kun JymyJusseilla vastaavat luvut olivat 67%, 33% ja 0%.

Lyöntijärjestyksen vaihto
auttoi JymyJusseja 2. jaksolla

JymyJussit tulivat toisen jakson alkuun onnekkaina: Tuomas Raunion laittomaksi menevä lyönti osui Otso Mäkelän räpylän reunaan, pallo rantapusikkoon ja kunnarilla 0-1 johto. JymyJussit pääsivät vielä purkamaan kahdesti ajolähtöä, mutta Lehikoinen ja Mäkelä torjui ne yritykset.

KiPan alku taas oli epäonninen: Purmosen jalka irtosi kotipesästä kun pallo napsahti kopiksi ja heti risti taululle. Eskelinen, Lattu ja Pekkinen rakensivat ajolähdön, mutta Pippola ja Mäkelä eivät onnistuneet jakson lyöntitiliä aukaisemaan.

JymyJussit puolestaan menivät toisessa vuoroparissa 0-2 johtoon, kun Toni Marjamäen kakkosrajanäpystä pallo ei tarttunut käteen ja Tuomas Raunio ehti helposti kotiin. Kolmannessa vuoroparissa Riku Utanen löi kolmossaumasta Atte Kontion tuomana 0-3 ja viimeisenä lyöjänä Toni Marjamäki kotiutti Riku Utasen 0-4 pallon pudotessa kakkosjatkeelle.

Kolmannen tasoittavalla KiPa sai palottoman jolähdön, josta Samu-Kalle Varonen kotiutti Matias Litmasen 1-4. Tämä jäi jakson lopputulokseksi, joten edessä oli supervuoropari.

Toisen jakson kolmostilanteet 4-8 JymyJusseille ja kärkilyönnit 10-20 myös selvästi JymyJusseille.

Superissa Jiri Pippolan
varsilyönnillä voitto kotiin

KiPa joutui huonon viimeisen sisävuoronsa jälkeen aloittamaan supervuoroparin sisällä. Nyt kärki taas kulki ja palottomasta ajolähdöstä jiri Pippola löi hienon varsilyönnin linjaan, jolla Elmeri Purmonen syöksyi voittojuoksun 1-0. Samalla kuitenkin takapalo kolmoselta, eikä KiPa päässyt jatkamaan painostusta. Kakkoskärjestä Litmanen löi pallon takaa keskeltä läpi, mutta harmittavasti pallo osui tulostaulun jalkaan ja Matias paloi kakkospesälle. Varonen saatiin vielä kolmoselle, mutta viimeisen lyöjän Lehikoisen lyönti jäi linjaan ja lisäjuoksu tulematta.

Jiri Pippolan hienolla varsilyönnillä Elmeri Purmonen toi voittojuoksun 1-0 supervuoroparissa

Superin ulkovuoro alkoi Samu-Kalle Varosen syöksykopilla, jolla kärkietenijä Rauniolle haavat. Tyynelä paloi ja kolme seuraavaa lyöjää haavoittui. Lehikoinen nappasi Kettusesta toisen palon ykköseltä ja kolmas tuli Purmosen polttaessa Salmelan kolmoselle, joten vieraat eivät saaneet edes kolmostilannetta aikaan.

Joni Lehikoinen nappasi kovia vetoja siepparin tontillaan

Ottelun tilastot