Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

7.6.2022 Jiri Pippolan yksi juoksu toi yhden sarjapisteen Koskenkorvalta. KoU-KiPa 2–1k (6–3, 0–1, 0–0s, 4–2k)

KiPan kahden ottelun Länsi-Suomen reissu alkoi Ilmajoelta, jossa Koskenkorvan Urheilijat jätti KiPalle vain yhden sarjapisteen. Se ansaittiin toisella jaksolla jo ensimmäisessä vuoroparissa kun KiPan ykköspalkittu lyöjäjokeri Jiri Pippola (3 lyötyä juoksua, 5/7 KL) kotiutti vapaalla kumuralla kakkospalkitun lukkari Jesse Eskelisen (3 tuotua, 5/8 KL). Tämä 0-1 johto kesti KiPan hyvän ulkopelin ansiosta toisen jakson loppuun saakka.

Ensimmäisen vuoroparin jälkeen Sami Partanen oli Ruudun haastateltavana:

– Pinna per vuoropari olemme yrittäneet pelata. Ajoittain se toimii, ja ajoittain ei. Totta kai näkee, että se vähän kutittelee mielen päätä monella miehellä. Mutta pitää olla kärsivällinen, runkosarja on kuitenkn pitkä juoksu.

Supervuoroparissa KoU sai kolme ajolähtöä, jotka kaikki KiPa torjui. Näin tasoittavalla KiPalla olisi ollut mahdollisuus ottaa toinenkin sarjapiste, mutta kärki ei kulkenut ja vuoro loppui jo numero neloseen kun Hannes Pekkinen löi kolme laitonta lyöntiä.

Kotareissa KoU oli taas kova: neljä välilyöntiä ja neljä juoksua. KiPalta onnnistuivat vain Pippola ja Varonen, joten kaksi sarjapistettä jäi Ilmajoelle.

Avausjakso kääntyi
Ekon harhaheittoon

Jiri iski heti KiPan 0-1 johtoon kakkospussinpohjalyönnillä, jolla Samu Vainikainen ehti kotiin. Toisen tasoittavalla Hannes Pekkisen kierrenäpy kakkosrajaan puri ja Jesse toi KiPan toiveita herättävästi 0-2 johtoon. Tätä ennen Samu Vainikainen oli jo ajolähdöstä lähellä ratkaista jakson, mutta kova leikkuri kohti Antin monttua pysähtyi kuin ihmeenkaupalla sieppari Ville Veittikosken räpylään! Huono tuuri oli myös Joni Lehikoisen läpilyönnissä takaa keskeltä, joka lopulta tuomittiin niukasti laittomaksi ja kunnari tyhjään kenttään jäi syntymättä.

Mutta KoU tuli seuraavassa vuoroparissa tasoihin 2-2 kahdella kakkosjatkeelle pudonneella välilyönnillä.

KiPa meni vielä kerran johtoon 2-3 kun Jirin kääntö kakkossaumaan kotiutti Jessen. Tässä vaiheessa Ruudun kommentaatori Antti Tokkari hehkutti KiPan kahta viimeistä juoksua:

– Hieno suunnitelma kuten se Pekkisen kakkosrajanäpy kotiutus!

Mutta viimeisessä vuoroparissa KiPan kokeneimmalle Sami Partaselle kävi kallis vahinko: turha heitto kakkospesälle luiskahtikin Antin montuun ja tilanne tasan 3-3. Samalla kärki pääsi kolmospesälle ja takatilanteessa Jaakko Erkklän laaka taakse keskelle meni koppareiden välistä maisemiin 1+2 juoksun arvoisesti. Taululle 6-3 eikä KiPa pystynyt enää jaksoa kääntämään.

KiPan kopparipari Samu-Kalle ja Lassi auttamattomasti myöhässä Jaakko Erkkilän laakalynnillä, joka tuotti 1+2 juoksua (Kuvakaappaus Ruudun lähetyksestä)

Tilastot ottelusta