Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

1.6.2022 KiPan Seinäjoen reissu tuotti vain yhdellä juoksulla yhden sarjapisteen. JymyJussit-KiPa 2-1s (2-0, 0-1, 2-0s)

KiPa lähti JymyJussien vieraaksi samalla voittavalla kokoonpanolla, jolla maanantaina kaatui sarjakakkonen KPL. JymyJussit on sarjataulukossa viimeisenä, mutta sen ulkopeli on ollut hyvää, sillä annettuja juoksuja on yksi vähemmän kuin KiPalla.

JymyJussien lukkari Joona Lehtinen sai hyvin KiPan kotiutuslyönnit kuriin. Kolmostilanteet 8-10 KiPalle, mutta kotiutukset 3/6 – 1/10 isännille.  Myös kärjen kentällemeno sakkasi ensimmäisellä jaksolla kun Elmeri Purmonen pääsi ensi kerran ykköselle vasta neljännessä vuoroparissa.  Jatkossa Elmeri palasi tasolleen mennen 4/5 kertaa kärkeen.

KiPan ykköspalkittu oli jälleen 8/9 kärkilyönti nakuttanut Juuso Lattu,  kakkospalkittu Elmeri Purmonen, 5/8 KL. JymyJussien ykköspalkinnon sai Veeti Kettunen, 4/5 KL ja kakkospalkinnon sai kaksi makeaa kärpästä kolmostaipaleelta napannut lukkari Joona Lehtinen, 2/2 KL. Jiri Pippola jatkoi lyötyjen juoksujen sarjaansa iskien KiPan ainoan, toisen jakson voittojuoksun. Yrityksiä Jirillä oli kuitenkin kuusi.   

– Lyhykäisyydessään kaveri ja me pelattiin ulkona hyvin. Me tehtiin kymmenisen merkkivirhettä sisäpelissä. Sisäpeli on nyt ala-arvoista, siihen pitää keksiä lääkkeitä. Omassa pelissä Juho antaa toteuttaa, vaikka välillä tulee heikompia jaksoja, saan vetää omalla tavallani. Olen peluriluonne, on parempi ettei käsketä, hyvä että saan  vetää omalla tavallani. Nyt on mennyt ihan hyvin, mutta se ei nyt tyydytä tippaakaan. Mie en tiedä mikä tuossa nyt mättää. Tein myös omilla huonoilla etenemisillä Hanneksen ja muiden pelaamisen vaikeaksi. Otan myös omasta sisäpelistäni myös vastuun, analysoi KiPan ykköspalkittu Juuso Lattu (1+1 lyötyä, 2 tuotua, 8/13 KL).

– Aika selkeet paikat oli katottu mistä juoksut lyödään. Kotiutukset 1/10 näyttää että liikaa päin pelaajaa on mennyt. Lyönnit ollut laaduttomia ja muutama merkkivirhe pahaan paikkaan ekalla jaksolla ja siitä vastustaja sai käännettyä peliä itselleen. Liian pienellä prosentilla pelataan meidän pelin ytimessä, harmitteli KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko.

– Ulkopelin kautta on pystytty pätkimään ihan kenet vaan kuten Kouvolakin, nyt on pyritty kääntämään katseet sisäpeliin. Tällaisella sisäpelillä ei voiteta ketään. Nopeasti pitää reagoida  jotta pisteitä kertyy, jatkoi Kaikko.  

– Juho tiivisti hyvin omatkin tuntemukset, samat sanat voisi sanoa meidänkin ulkopelistä. Sisällä riittävät suoritukset ja superissa Tepolta jäätävä pomppu kakkosrajaan,  kertoi JymyJussien pelinjohtaja Jussi Parvi.

Ensimmäinen jakso
sisällä hankalaa

JymyJussit aloitti sisällä saaden aikaan kahden palon ajot jokeri Markus Hallasuolle. Komea kumura keskelle kotiutti Tero Tyynelän 1-0. Jatkoajoista toinen jokeri Jaakko Hautaniemi löi hyvin kakkospuolelle väliin, mutta Lassi Vasaraisen heittokäsi riitti.

Tasoittavalla KiPan kärjestä kahdet haavat ja Samu Vainikainen meni väärällä kentälle. Juuso Lattu ja Hannes Pekkinen täyttivät pesät. Jiri Pippolan veto lensi kopiksi, haavat kotiin, mutta näpyllä uudet ajot. Otso Mäkelän viimeinen etulaittomaksi. Samu-Kalle Varosen viimeinen tyhjenis pesät kun Lattu ei edennyt hyvällä kakkossaumalyönnillä. Kakkoskärjestä Matias Litmanen haavoittui kolmoselle Vasaraisen lyönnillä. Viimeisenä lyöjänä Joni Lehikoinen ei saanut Lasse vaihdettua, joten KiPalla kolme kolmostilannetta, mutta juoksutili vielä avaamatta.

Toisen alkavalla JymyJussien kakkoskärjestä Eko Partanen nappasi haavat takapesille. Keulasta Vainikainen nappasi kaksi paloa kakkoselle ja Pekkinen yhden kolmoselle, joten isäntien sisävuoro loppui lyhyeen ja numero 4 jäi lyömään.

Tasoittavalla KiPan kärki haavoittui mutta Eskelinen meni kärkeen. Lattu täytti etupesät, Vainikaisen näpyllä Jesse kolmoselle välipalon hinnalla. Jokeri Litmanen löi itsensä kärjen taakse ykköselle ja Pekkinen täytti pesät. Ajolähdöstä Jiri Pippolan koukkunäpystä Atte Kontio ja kumurayrityksestä Veeti Kettunen poltti etenijät kotiin.

Kolmannen alkavalla JymyJussien kakkoskärki rakensi kolmostilanteen välipalon hinnalla. Kaksi risti oli jo taululla, Atte Kontio yksin kolmosella ja KiPa otti muutaman etenijän kopilla pois. Vuoro loppui Hallasuon laittomaan lyöntiin.

Tasoittavalla KiPan lyönnit lähtivät viitosesta. Mäkelä jätettiin väliin ja Litmanen paloi ykköselle. Lattu meni kärkeen ja Varonen iski hyvin kakkosluukkuun, mutta kakkoskoppari Tuomas Raunio poltti Juuson kakkoselle. Eko vaihtoi vielä Samu-Kallen kakkoselle, mutta kolmostilannetta ei enää saatu.

Viimeisen aloittavalla JymyJussien Viljo Sillanpää rakensi yhden palon ajot. Aikalisän jälkeen Hallasuo purkamaan ajo. Ensimmäinen lyänti niukasti takalaiton, sitten lipsahti lukkarilta asennoton syöttö ja vapaataipaleella Atte Kontio toi 2-0. Vaihtoyrityksestä Kettusesta toinen risti kakkoselta, mutta pesät vielä täyteen. Ajolähdöstä Hautaniemen viimeinen laittomaksi ja KiPa sisään.

KiPan kärki Purmonen ensi kertaa kärkeen, Elmeristä risti taktisella väärällä kolmoselle ja Juusolle haavat kakkoselta. Raunio haki kopiksi Jessen viimeisen ja Matias poltti itsensä heikolla etenemisellä ykköselle. Samu meni kentälle, mutta Hanneksen vaihtolyönti jäi linjaan, kolmas palo ja jakso 2-0 JymyJusseille.

Toinen jakso
Jiri Pippolan juoksulla KiPalle

Toisen jakson ensimmäisen alkavalla KiPa teki oppikirja-ajot kärjestä, mutta Elmeri paloi niukasti Vainikaisen lyönnillä. Jatkoajoista Pippolan merkattu kumura tappimiehelle kopiksi, Juusosta toinen palo. Kopinnostolla pesät tyhjiksi. Vuoro loppui Ekon pystäri leijuessa laittomaksi.

Tasoittavalla JymyJussien Kontio vaihtoi ykköseksi siirretyn Sillanpään yksin kolmoselle. Vasta numero ysi pääsi ykköselle kärjen taakse, mutta Hautamäen näpystä takapalo kakkoselta.  Viimeisenä lyöjänä Hallasuon kopilla lyöjät loppuivat.

Toisen alkavalla KiPan kärki takkusi: Elmerille haavat, Jessestä risti kakkoselle ja haavat Juusolle ja Samulle. Kakkoskärjestä Samu-Kalle vaihtoi Mäkelän kakkoselle ja Eko varrella kolmoselle. Viimeisenä lyöjänä Jiri Pippola löi kakkospesän kaarelta pallon osittain läpi ja Otso Mäkelä toi KiPan johtojuoksun 0-1 kesän toisella tuodulla juoksullaan.

Tasoittavalla myös JymyJussien kärki takkusi eikä etenijää saatu edes kakkoselle.

Kolmannen alkavalla KiPan kärki Elmeri paloi kolmoselle ja lukkari Joona Lehtinen nappasi jo illan toisen kärpäsen kun Juuso paloi väärällä kolmoselle. Kakkoskärjestä JymyJussit luki hyvin Ekon kolmossaumakäännön ja Matiaksesta kolmas palo kolmoselta.  

Tasoittavalla JymyJussit eivät päässeet edes kakkoselle.

Viimeisen alkavalla Juuso Lattu jatkoi hyviä vaihtolyöntejään, 7/8 kärkkäri täyttäen etupesät ja Jessen näpyllä takapesät täyteen. Aikalisän jälkeen paloton ajolähtö, Vainikaisen lyönti linjaan ja risti kotiin. Pekkisen veto kolmospuolelle linjaan ja toinen risti kotiin. Pippolan viimeinen hermopallo liian kovana ja kolmas risti.

Viimeisen tasoittavalla JymyJussit sai jokerinsa Justus Tepon kärkenä kakkoselle, mutta hän oli irti Tyynelän kopin aikana, risti taululle. Kettunen vaihtoi takapesät täyteen ja yhden palon ajot Hallasuolle, josta laittomalla toinen risti. Hautaniemen merkattu kopiksi linjaan ja supervuoropari edessä.

Supervuoropari Justus Tepon
kunnarilla isännille

JymyJussit aloittivat sisällä. Sillanpään kopin jälkeen jokeri Justus Teppo iski kakkosrajasta pompun ja pallo vieri ulos kentältä. Tepon uran ensimmäisellä kunnarilla heti taululle 1-0. Paloton ajolähtö Hallasuolle, laittomalla risti taululle. Hautaniemelle kävi samoin, mutta Joona Kettusen välilyönnillä tuplajuoksu Justus Tepolle 2-0.

Tasoittavalla Elmeri Purmonen kärkeen ja Juuso Latun 8/9 kärkilyönnillä etupesät täyteen. Jesse paloi kolmella laittomalla lyönnillään ja Tyynelä poltti Samun lyönnistä Elmerin kolmoselle. Samun toinen kopiksi ja kolmas palo.

Näin sarjapisteet jäivät Pohjanmaalle 2-1s (2-0, 0-1, 2-0s).

KiPan seuraava, kolmas ottelu viiden päivänsisällä, on ensi perjantaina 3.9.2022 Rantakentällä, jolloin vastaan tulee Kempeleen Kiri.

Tilastot ottelusta