Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

30.5.2022 Juuso Latun 1+1 juoksun kunnari avasi KiPan sisäpelin ja loistava ulkopeli jätti Koplan nollille. KiPa-KPL 2-0 (1-0, 6-0)

Pelituomari Tommi Nupponen ensimmäisenä 500:s Miesten Superpesisottelu pelituomarina

Katso kaikki kuvat ottelusta

KiPan ykköspalkinnon sai iloinen ja onnellinen vaihtajajokeri Juuso Lattu (1+1 lyötyä, 2 tuotua ja 8/13 KL), jonka läpåpilyönti ratkaisi toisen jakson. Kakkospalkinnon sai ensimmäisen jakson ainoan juoksun lyönyt kotiuttajajokeri Jiri Pippola (2 lyötyä, 2/4 KL). Palkita olisi voinut koko KiPan ulkokentänkin, sillä harvoin KPL jää kokonaan ilman juoksuja ottelussaan. Ruutu Tähtipelaajaksi valittiin kakkosvahti Otso Mäkelä.

Tämä oli neljän voiton jälkeen KPL:n kauden ensimmäinen tappio. Harmittavasti samaan aikaan televisiossa oli Suomen MM-lätkän voittojuhlat myös Ruudun monikameralähetys verotti Rantakentän katsojamäärää, joka jäi noin 800 henkeen.

– On ollut nihkeätä, ja on ollut vähän jumissa meidän sisäpeli myös keulan osalta. Kouvola jätettiin nollille, pitää olla erittäin tyytyväinen. Toiselle jaksolle paransimme vähäsen sisäpeliä. Juoksuja tuli sitten onneksi ryppäissä. Ulkopeli erinomaista koko pelin, saatiin keulaa kiinni tosi hyvin. Olen niin iloinen ja onnellinen tästä voitosta, iloitsi KiPan ykköspalkittu Juuso Lattu.

–  Oli aika luokaton sisäpeli meillä tänään, ei saatu pyörimään mitenkään ja tuli typeriä paloja. Ulkona oltiin hyviä viimeistä KiPan sisävuoroa lukuun ottamatta, harmitteli KPL:n ykköspalkittu, kokenut Matti Latvala (6/7 KL) .

– Pitää olla tyytyväinen, jos tuon tasoisen joukkueen pystyy nollille jättämään. Taistelimme ulkona todella hienosti, ja oli erittäin laadukasta ulkopeliä meiltä, iloitsi KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko.

– Tappio voi tulla joskus hyvälläkin pelillä, nyt harmittaa tuo tapa millä hävittiin. Ulkopeli oli hyvää yhtä vuoroparia lukuun ottamatta. Kaveri pelasi hyvin tehden muutamia hyviä paloja. Ei ollut paremmasta epäselvyyttä, KiPa oli tänään parempi, tunnusti KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi.

Yksi juoksu
riitti 1. jaksolla voittoon

Ensimmäinen jakso oli hyvin nihkeätä sisäpeliä, mitä kuvastaa KiPan vain 9 kärkilyöntiä KPL:n 15 vastaan ja KiPan lyöjien numeroilla 4-6 jääminen täysin nollille.

Jakson voitto ratkesi jo KiPan ensimmäisellä alkavalla sisävuorolla kun kukas muu kuin Jiri Pippola kotiutti Jesse Eskelisen hidastetulla lyönnillä Koplan ulkokentän hienoisella avustuksella. Kolmostilanteet menivät tasaisesti 6-5 KiPalle ja kun KiPan ulkopeli oli loistava, tuli jaksovoitto niukasti 1-0.

Jiri Pippola on lyönyt kevään jokaisessa ottelussa vähintään yhden juoksun. 1-0 tuojana Jesse Eskelinen

Juuso Lattu räväytti
2. jaksolla

Toisen jakson alussa ei kumpikaan saanut sisällä mitään aikaan ja vuorot vaihtuivat nopeasti. Toisen tasoittavalla KiPa sai kärjen haavoituttua jokereiden Matias Litmanen ja Juuso Lattu saumalyönneillä sekä Samu Vainikaisen näpyillä palottomat ajot. Aikalisän jälkeen Pippola sekä Pekkisen yritykset toivat kaksi ristiä taululle, mutta Otso Mäkelä löi kovaa kakkosrajaan ja kun lukkari ei saanut palloa kiinni, niin Samu Vainikainen toi KiPan johtojuoksun 1-0.

Lassi Vasarainen tuulettaa Otso Mäkelän kotiuttaman Samu Vainikainen 2. jakson 1-0 juoksua

Kolmannen alkavalla KPL sai myös palottomat ajot, mutta Hacklinin viimeinen meni laittomaksi, Kivipellon lyönnin torjui Pekkinen ja Ossi Meriläisen Vainikainen.

Tasoittavalla KiPn kärki Elmeri Purmonen näpytti itsensä ykköselle ja vaihtajajokeri Juuso Lattu löi pallon kakkosluukusta rantapusikkoon. Näin pöytäkirjaan merkittiin 1+1 juoksua ja taululle numerot 3-0.

Tämä oli Latun ensimmäinen kunnari Rantakentällä.

Iloinen ja onnellinen Juuso Lattu Sutkin haastateltavana

– Mie lupasin että lyön kunnarin ja kauheat paineet on ollut, mutta nyt se onnistui, kertoi Lattu kenttäreportteri Sutki Sutisen haastattelussa.

Pesät saatiin täyteen ja palottomasta ajolähdöstä Jiri Pippola löi pallon väliin ja Juuso Lattu hölkkäsi tuplajuoksulla 4-0. Jatkoajoista Hannes Pekkisen kakkosrajanäpyllä Jesse Eskelinen toi 5-0 ja Samu-Kalle Varonen kotiutti Samu Vainikaisen 6-0 Koplan etukentän räpeltäessä.

Viimeisen vuoroparin alkavalla KPL Eko Partanen ja Joni Lehikoinen nappasivat jo kaksi ristiä taululle. Koplan ykköspalkittu Matti Latvala sai täytettyä etupesät, mutta Lassi Vasarainen haki kopiksi Hacklinin vaihtolyönnin. Siihen loppui Koplan rypistys ja KiPa otti makean kolmen pisteen voiton.

KiPa kiittää Rantakentän yleisöä

KiPan seuraava ottelu on jo keskiviikkona Seinäjoella JymyJussien vieraana ja perjantaina 3. kesäkuuta Kempeleen Kiri saapuu Rantakentälle.