Osallistu Hankifutis 2024 -turnaukseen!

28.5.2022 Tahko tasasi keskinäiset voitot Pihkalassa Juha Niemen lyönneillä. Tahko-KiPa 2-0 (4-2, 2-1)

Hyvinkään Tahko hävisi pari viikkoa sitten Kiteen Rantakentällä huikean kotiyleisön kannustaessa joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen 2-0 (3-0, 4-2).

Toisessa jokereiden taistossa Hyvinkään Pihkalassa KiPan Jiri Pippola jäi kahteen lyötyyn juoksuun kun Tahkon sankari, kovassa lyöntivireessä oleva Juha Niemi onnistui neljästi. Niemi onkin nyt lyöjätilaston kärjessä 1+19 lyödyllä juoksullaan. Katsojia ottelussa oli vain muutama sata, sillä Suomen jääkiekkojoukkueen välieräottelun meni osittain tämän ottelun päälle.

KiPan ykköspalkinnon sai lukkari Jesse Eskelinen (3/5 KL) ja kakkospalkinnon 5/7 kärkilyöntiä vaihtanut ja yhden juoksun tuonut Juuso Lattu. Juha Niemi sai Tahkon ykköspalkinnon ja kakkospalkinnon Eero Kuitunen, neljä juoksua tuonut Jere Vikström jäi palkitsematta. Kolmostilanteet ottelussa menivät 14-9 Tahkolle.

Toisella jaksolla
KiPa taisteli voitosta

Toisella jaksolla KiPa meni kolmannen vuoroparin alkavalla 0-1 johtoon Hannes Pekkisen kotiuttaessa polttolinjan puhkaisulla Samu Vainikaisen.  Tasoittavalla sisävuorollaan Tahko tuli tasoihin Juha Niemen kotiuttaessa Eero Kuitusen. Viimeisessä sisävuorossaan KiPa sai kärjestä yhden palon ajolähdön, josta Hannes Pekkisen kotiutusyrityksestä Elmeri Purmonen kuitenkin paloi kotipesään. Jatkoajoista Pippolan lyönnillä myös Jesse Eskelisestä risti kotiin, joten KiPa ei enää voinut venyttää ottelua supervuoroon.

Tasoittavallaan myös kTahko rakensi kärjestä ajot ja Juha Niemen viimeinen varsilyönti pysähtyi kuin täi tervaan seitsemän metrin päähän kotipesästä. Näin kolmospesältä hyvin lähtenyt Jere Vikström toi Tahkon voittojuoksun 2-1.

Avausjaksolla KiPan
sisäpeli sakkasi

Ensimmäisellä jaksolla Tahkon Santtu Patova löi välilyönnillä Jere Vikströmin tuomana isännät 1-0 johtoon. Toisessa vuoroparissa Juha Niemen kumuralla Jere Viktröm toi 2-0 ja Santtu Patovan lyönti sirvahti ulkokentän räpylästä ja Valentin Ikonen toi 3-0.

Ottelun alussa KiPan kärki takkusi pahasti, eikä etenijää saatu avaussisävuorossa kolmospesälle ja toisella edes kakkospesälle. Kolmannessa ja neljännessä vuoroparissa Jiri Pippola löi välilyönneillään Matias Litmasen ja Juuso Latun tuomina KiPan kavennukset 4-2:een. Kolmannessa takapalot estivät kotiutusmahdollisuuksien jatkumisen ja viimeisessä Pippola oli viimeisenä lyöjänä.

Katso ottelun kaikki tilastot