Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

22.5.2022. KiPalle sattui huono päivä ja Roope Korhosen viisi lyötyä veivät pisteet Kainuuseen. KiPa-Jymy 0-2 (3-4, 0-2)

KiPa oli pelannut kolme hyvää ottelua ennen koleaa kohtaamista sarjakärki Jymyä vastaan. Sisäpeli oli nyt täysin jumissa ja avausjaksolla ei kolmeen ensimmäiseen sisävuoroon saatu edes yhtään kolmostilannetta. Viimeisessä niistä saatiin neljä, joista kolmesta lyötiin myös etenijä kotiin. Toisella jaksolla ainoat kolme kolmostilannetta rakennettiin ensimmäisessä vuorossa, mutta huonoilla etenemisillä juoksut jäi ottamatta.

Toisella jaksolla taas kaikki kolme kolmostilannetta saatiin ensimmäisessä sisävuorossa, mutta niistä jäi huonoilla lähdöillä kaksi juoksua tekemättä.

Katso kuitenkin kuvat ottelusta

KiPan ykköspalkittu, kaksi juoksua lyönyt Jiri Pippola ei selitellyt ottelun jälkeen:

– Oltiinhan myö ihan p…skoja. Ei hirveästi selittämistä jos 7 kolmostilannetta, tokaisi Jiri.

KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko pystyi hieman enemmän analysoimaan tappion syitä:

– Nolla- ja ykköstilanteessa oli todella vaikeaa. Ei ollut vastuun kantajia Jirin lisäksi. Ei osuttu keskelle mailaa kertaakaan, hyvällä ulkopelillä olisi voitu paremmilla osumilla jaksovoitto ottaakkin. Ei tuollaisella sisäpelillä voi voittaa. Ruvettiinko ihmettelemään Juuso Latun (2/7 kärkilyöntiä ja Jesse Eskelisellä 2/6) heikkoa päivää, kun kukaan ei pystynyt nostamaan päätään, arvioi Kaikko. Ennen Jymy-ottelua kolmen pelin jälkeen Latun kärkilyönnit olivatkin huimat 17/19!

Ottelun ainoassa kohokohdassa 1. jakson lopulla taululla oli jo kaksi ristiä. Viimeisenä lyöjänä takatilanteessa jokeri Jiri Pippola kotiutti merkatulla välilyönnillä Juuso Latun 1-3 ja heti perään varsilyönti keskelle riitti Samu Vainikaiselle 2-3. Jiri on nyt lyönyt neljässä ottelussa kahdeksan juoksua ja on lyöjätilastossa jaetulla viitossijalla.

Jiri Pippola lyönyt jo kahdeksan juoksua neljässä ottelussa

Toisella lyöntikierroksella viimeisenä lyöjänä Samu-Kalle Varonen kotiutti näpyllä Elmeri Purmosen ja tilanne jo tasan 3-3. Valitettavasti hyvä vire katkesi Jesse Eskelisen irrottua jo lukkarin nykäisyllä kolmoselta.

Samu-Kalle Varosen kääntönäpyllä Elmeri Purmonen toi KiPan tasoihin 3-3 ensimmäisen jakson viimeisen alkavalla

Jakso meni kuitenkin Jymylle kun Roope Korhonen löi jo kolmannen kerran juoksun arvoisesti pallon väliin kolmospuolelle ja voittojuoksun toi Joni Rytkönen. Yhden Jymyn juoksuista löi kolmannessa vuoroparissa Jussi Korhonen, jonka kakkospussinpohjalyönti poltteli ulkopelaajan näpeissä.

Roope Korhonen löi vielä toisen jakson molemmat Jymyn juoksut, joten lyöjätilaston kärkimiehellä on jo 19 lyötyä juoksua viidestä ottelusta.

Toisella jaksolla KiPalle vain kolme kolmostilannetta
eikä yhtään juoksua.

Ensimmäisen vuoroparin alkavalla Jymyn Roope Korhoselle merkittiin ensimmäisessä vuoroparissa lyöty juoksu kun Samu-Kalle Varonen sähläsi kopin pudotuksessa ja Niilo Piiponniemi karkasi kotiin 0-1.

KiPa oli omassa sisävuorossaan lähellä tasoitusta ja johtojuoksuakin. Varonen löi pallon väliin, mutta myöhään lähtenyt Purmonen paloi niukasti kotiin. Pippola löi ajolähdöstä hyvän lyönnin kakkospuolelle, mutta Eskelinen empi kotiin lähdössään palaen kotipesän kynnykselle. Joni Lehikoinenkin pääsi purkamaan ajolähtöä, mutta lyönti kantoi kopiksi. Valitettavasti tässä olivat kaikki toisen jakson kolmostilanteet, joten se KiPan esityksistä tänään.

Toisen alkavalla Roopen merkattu lyönti jälleen väliin kolmospuolelle ja tuojana jälleen Niilo Piiponniemi 0-2.

Koko ottelussa kolmostilanteet selvästi Jymylle 7-18, mutta KiPan kotiutusprosentti sentään 3/6 = 50 % kun Jymyllä se oli 6/15 = 40 %.