Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

19.5.2022. Äärimmäisen laadukkaan pesäpallo-ottelun tulos oli pienestä kiinni. KiPa johti molempia jaksoja jääden pisteittä. KPL-KiPa 2-0 (7-4, 3-2)

Vielä lentää pallon eteen ikinuori Eko!

Ennen ottelun alkua Kouvolan 1177-päinen yleisö kunnioitti seisaaltaan taputtaen myös KPL:ssä kausilla 2010 ja 2011 pelanneen Sami ”Eko” Partasen 26:nnella Superpesiskaudellaan kenties viimeistä vierailua Kouvolassa Superpesispelaajana.

Katso (aamupäivän mittaan täydentyvät) kuvat ottelusta

– Vastustaja kotiutti kovalla prosentilla (10/16 kotiutusta, 63 %). Ulkona jäi muutama palo ottamatta, pienestä tämä oli kiinni, harmitteli KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko.

– Pystyttiin haastamaan Kopla, mutta tyytyväinen ei voi olla, kun pistepotti ei kasvanut, kiteytti Kaikko.

KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi intoutui kehumaan vastustajaansa:

– Juho on laittanut KiPan kovaan iskuun. Äärimmäisen laadukas pesäpallo-ottelu molemmilta. KiPa pääsi kuskin paikalle molemmilla jaksoilla. Ensimmäisen jakson taitekohta oli 4-4 -tilanteessa KiPan ottama aikalisä, josta KiPa ei juoksuja saanut. Toisella jaksolla päästiin niskan päälle kolmannessa vuoroparissa, kertoi Haimi.

– Oma peli sisällä oli OK. Ei saatu virettä pidettyä yllä koko jaksoa, harmitteli KiPan ykköspalkittu, lukkari Jesse Eskelinen (1 lyöty, 2 tuotua, 9/11 KL).

Jesse Eskelinen oli mailan varressa vedossa iskien yhden juoksun, tuoden kaksi ja kärkilyöntejä yhdeksän

KiPa voitti hutunkeiton ja valitsi aloittavan sisävuoron mennen 0-2 johtoon. Juoksuista vastasivat häntäpään miehet Joni Lehikoinen ja Lassi Vasarainen. Lehikoisen kolmossaumalyönnillä kotiin juoksi Samu Vainikainen ja viimeisenä lyöjänä Vasaraisen hermopallosta heitto yli kotipesän ja juoksun toi Hannes Pekkinen.

Lassi Vasaraisen raameilla on odotettavissa lisäjuoksuja kauden edetessä

Tasoittavalla Koplan ykköspalkittu Matti Latvala (2 lyötyä, 1 tuotu, 9/9 KL) ja Janne Kivipelto iskivät isännät tasoihin, mutta toisen alkavalla KiPa uudestaan kahden juoksun johtoon.

Hannes Pekkinen pudotti pallon kolmosjatkeelle ja viimeisenä lyöjänä jokeri Jiri Pippolan vapaa lyönti putosi kakkosjatkeelle. Tuojina oli KiPan ykköspalkittu Jesse Eskelinen ja Samu-Kalle Varonen. KiPa oli jo saanut kärjestä palottomat ajot Vainikaiselle, joka löi Kivipellon taktisesta väärästä ja Kivipelto nappasi pallon kopiksi. Syöttötuomari vihelsi vahingossa laittoman ja pienten turpakäräjien jälkeen tuloksena risti kotiin sekä kolmoselle. Lyönti ei suuntautunut ulkokentälle vaan katsomoa kohti, joten estämisestä ei vapaataivalta tullut. Väärän vihellyksen jälkeen sääntöjen mukaan uusi syöttö, mutta koska vihellys ei vaikuttanut pelitapahtumiin, niin tuomariohjeiden mukaan ratkaisu oli tämä.

Jiri Pippola on iskenyt vähintään yhden juoksun jokaisessa kevään ottelussa

Tasoittavalla Koplan toi tasoihin 4-4  Janne Kivipelto kakkospussinpohjalyönnillä ja Ossi Meriläinen KiPan ulkokentän avustuksella.

Kolmannen alkavalla KiPa rakensi kärjestään taas palottomat ajot Vainikaiselle. Haimin mainitseman aikalisän jälkeen Vainikaisen viimeinen meni laittomaksi, Varosen keskipompusta risti kotiin ja Pekkisen välilyöntiyrityksen haki Koplan koppari syöksykopilla pois.

Tasoittavalla KPL:n Latvala, Meriläinen ja Matti Saukko löivät jakson päätösnumeroiksi 7-4.

Ensimmäisellä jaksolla KPL:n vaihtopeli oli tehokasta: kärkilyöntien onnistumiset 78 % ja kotiutukset yhdeksästä kolmostilanteesta 7/7 kertaa kotiin.

Toinen jakso
vielä tasaisempi

Toisella jaksolla KiPa sai paremmin Koplan vaihtolyöntejä kuriin ja isäntien kärkkäreiden onnistumiset olivat enää 56 %. Kaksi enimmäistä vuoroparia olivat Koplalta juoksuttomia, mutta KiPa teki molemmissa yhden juoksun. Etenkin avausvuorossa KiPa nappasi komeasti kärjen jatkuvasta ajolähdöstä ensin Eskelisen lukkaroinnilla kaksi palo laittomilla ja sitten Partasen näpyn haulla kolmannen.

Ensin vähitellen lyöntiään löytävä Samu-Kalle Varonen kotiutti keskipompulla Jesse Eskelisen 0-1. Toisessa sisävuorossa Jesse Eskelinen vaihtoi ensin kolmossaumasta kärjen kolmoselle ja heti perään kova laaka keskelle saatteli Elmeri Purmosen kotiin 0-2.

Kolmannen alkavalla KPL:n voiton ratkaisijaksi nousi nro 8 Valtteri Luoma. Ossi Meriläinen kavensi ensin välilyönnillä 1-2 ja heti perään Luoman vapaa lyönti kakkosjatkeelle tasoitti 2-2:een. Toisella lyöntikierroksella viimeisenä lyöjänä Luoman lyönti keskelle pomppi erikoisesti kahden ulkopelaajan ohi ja voittojuoksun toi Teemu Nikkanen.

Tässä vuoroparissa nähtiin illan huikein ulkopelisuoritus kun Lassi Vasarainen katkaisi Kivipellon läpilyönnin ja poltti vielä etenijän kotipesän kynnykselle.