Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

15.5.2022 Huikean kotiyleisön edessä voitto kotiavauksesta! KiPa-Tahko 2-0 (3-0, 4-2)

Katso kaikki kuvat kotiavauksesta

KiPa kävi perjantaina ryöstämässä voiton Kempeleestä ja sama ote jatkui kotiavauksessa. Kiteen kaupungin 30-vuotisjuhlavuonna tarjoamassa ilmaisottelussa 1914 katsojaa sai nauttia koleasta säästä huolimatta KiPan puhtaasta voitosta Hyvinkään Tahkosta. Näin kahdelta päävastustajalta on napattu jo viisi sarjapistettä. Sarjataulukossa KiPa on komeasti kolmantena, mutta otteluita on eri joukkueilla vasta 1-3 pelattuina.

KiPa tuulettaa avausjaksolla Jiri Pippolan kahta peräkkäistä juoksua ja 3-0 johtoa

Tahkon ykköspalkitun Miikka Matikan (1 lyöty, 4/5 KL) kommentti oli huokailun jälkeen lyhyt:

– Harmittaa, mutta viidellä kolmostilanteelta on vaikea voittaa tai saada pisteitä.  

Kolmostilanteet olivatkin selvästi KiPan hyväksi 13-5. KiPan ykköspalkittu oli kotiuttajajokeri Jiri Pippola (4 lyötyä, 1 tuotu ja 5/5 KL),  joka iski ajolähdöstä kahdella peräkkäisellä kumuralla avausjakson 2-0 ja 3-0 juoksut kolmannessa vuoroparissa. Juoksut toivat Jesse Eskelinen ja Samu-Kalle Varonen.

Jiri Pippolan kumura väliin ja Jesse Eskelinen toi täpärästi KiPalle 2-0 avausjakson kolmannessa vuoroparissa

KiPan 1-0 johtojuoksun iski toisessa vuoroparissa Hannes Pekkinen kakkosrajanäpyllä, jolla Jesse Eskelinen ehti kotiin heiton mentyä ohi lukkarin räpylästä.

Toisen alkuun Jiri Pippola vei KiPan 2-0 johtoon syöksykoppia yrittäneen Teemu Nurmion hukattua pallon ja Samu Vainikainen sekä Juuso Lattu ehtivät kotiin saakka. Nurmion virheet jatkuivat, sillä pian myös Otso Mäkelä  (2 lyötyä, 4/5 KL) iski kaksi jouksua lisää ja taululle jo 4-0 kopparin kauhottua ohi pallon. Juoksun tuojina Hannes Pekkinen ja Jiri Pippola.

Jiri Pippola, neljä lyötyä juoksua

Kakkospalkinnon pokkasi vaihtajajokeri Juuso Lattu (1 tuotu, 6/8 KL) ja Ruutu-Tähtipelaaja oli laajalla tontilla onnistunut Samu Vainikainen (1 tuotu, 4/5 KL).

– Kauden avauksesta otettiin tärkeä voitto [Kempeleestä] ja päätettiin, että lähdetään samalla fiiliksellä kotiavaukseen. Ulkopeli pitää hienosti ja sisälläkin alkaa pikku hiljaa homma toimimaan, kertoi Pippola.

Pippolalla on ollut hyvä alku kasvattajaseuraansa palattuaan: kahdessa ottelussa jo viisi lyötyä juoksua.

Tahkon pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki soimasi koko joukkuettaan:

– Ala-arvoinen vierailu tänään, sisäpeli täysin surkeaa, sekoilua, outoa, laatu tipotiessään. Iso peiliin katsomisen paikka koko joukkueelta.

KiPan pelinjohtaja Juho Kaikko oli syystäkin tyytyväinen.

– Sellainen peli kuten haluttiinkin, ulkopeliä on hierottu koko talvi ja kevätkin, palikat alkaa olla hyvin kohdallaan. Vaikka Elmerillä oli tänään kentällemenot 1/6, niin pystyttiin tekemään keskipalkilla tilannetta. Mailan varressa Otso Mäkelä 2/2 ja Jiri Pippola 4/4 kotiutukset. Juuso Lattu (6/8 KL) on tällä hetkellä varmasti Suomen paras ykköstilanteen purkaja. Päätettiin että kun Jere Vikström ja Kalle-Tapio Huusko saadaan kiinni, niin ei isoille pojille jää kotiutettavaa. Siinä onnistuttiinkin kun kärkilyönnit olivat 2/7 ja 1/6.

KiPan seuraava kotiottelu on Supermaanantaina 30.5.2022 klo 18 ja vastaan tulee Kouvolan Pallonlyöjät.

Sitä ennen KiPa matkustaa lauantaina 28.5.2022 Pihkalaan Hyvinkään Tahkon vieraaksi.