Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

13.5.2022. Nousujohteisesti pelannut KiPa haki supervuoroparissa voiton Kempeleestä. KeKi-KiPa 1-2s (2-0, 1-4, 0-2s)

KiPan parhaana palkittiin vaihtaja-/etenijäjokeri Juuso Lattu (6/11 KL) ja kakkospalkinto  lukkari Jesse Eskeliselle (3/5 KL). KiPalta olisi voinut palkita myös Samu Vainikaisen, joka löi kaksi juoksua, toi yhden ja vaihtoi 5/9 kärkilyöntiä sekä pelasi ulkona terävästi. Myös Otso Mäkelän tehot olivat kaksi lyötyä ja yksi tuotu juoksu.

KeKin ykköspalkinto meni lukkari/kärkietenijä Jani Lassilalle (1 tuotu, 4/6 KL). Kakkospalkinto Tommi Koivistolle (3/7 KL). Ruutu-tähtipelaajan palkinnon sai ulkopelistään Sami Haapakoski (1 lyöty, 2/8 KL), joka avausjaksolla oli yhtä pimennossa kuin kaimansa Sami Partanen.

Avausjaksolla KiPan nollatilannepelaaminen ontui pahasti: kärki Elmeri Purmonen pääsi vain kerran ykköselle ja senkin vapaataipaleen turvin.  Kärkilyöntejä ykköselle tuli 1. jaksolla koko joukkueelle yhteensä vain kolme. Kolmostilanteiden valossa jakso oli tasainen: kolmostilanteet 6-4 Kirille.

KiPa oli lähellä päästä 0-1 johtoon toisen vuoroparin tasoittavalla. Juuso Lattu vaihtoi ensin rajakovalla Elmeri Purmosen kakkoselle ja heti perään Juuso iski pallon kolmosrajasta läpi, mutta kakkoselta lähtenyt Elmeri paloi ennen kotipesää.

Kolmannen alkavalla isännät saivat hetken hurmoksen päälle ja menivät 2-0 johtoon. Onni Määtän vaihtolyönnistä heitto lipsahti ohi kakkospesän ja takapesät täyteen. Syntyneestä palottomasta ajolähdöstä Antti Korhosen maalyönnistä hankala heitto ei pysynyt lukkarilla ja Jani Lassila toi 1-0. Jatkoajoista lentomerkistä Matti Korhonen löi kakkospussiin ja Onni Määttä toi 2-0 välipalon hinnalla.

Tasoittavalla KiPalta alkoivat lyöjät jo etutilanteessa loppua, mutta B-ikäisen Jonne Matikaisen ensiesiintyminen Miesten Superpesiksessä alkoi hyvin kun kova kolmossaumalyönti saatteli Samu-Kalle Varosen kolmoselle. Valitettavasti Jonnen viimeisellä lyönnillä kotiutusyritys nousi kopiksi, joten avausjuoksu jäi vielä lyömättä.

Jonne Matikainen tiistaisessa Poikien Superpesisottelussa

Kiri ei tehnyt enää lisäjuoksuja, joten viimeisen tasoittavalla olisi KiPalla ollut vielä mahdollisuuksia vaikka kärki Elmeri Purmonen paloi ykköselle. Jesse Eskelinen, Juuso Lattu ja Samu Vainikainen täyttivät pesät. KiPan aikalisän jälkeen yhden palon ajoa purkamaan tulleen  Samu-Kalle Varosen näpy oli ihan liian lyhyt, risti Jessestä kotiin ja viimeinen näpy suoraan ykköspesälle ja takapalon myötä jakso oli siinä.

KiPa heräsi
toisella jakolla

Elmereri Purmonen nollasi ensimmäisen jakson tauolla kuten pelimiehen kuuluukin ja meni jatkossa 4/5 kertaa kärkenä ykköselle. Tilanteidenkin valossa KiPa oli toisella jaksolla Kiriä edellä: kolmostilanteet 4-7 KiPalle.

Toisen alkavalla KiPa jätti pari miestä väliin, Elmeri Purmosen pystäri keskelle ja etenemään. Juuso Latun koukkunäpyllä etupesät täyteen ja harhaheitto ohi kotipesän loi jo takatilanteen. Jesse Eskelinen meni näpyllä ykköselle, paloton ajoähtö Samu Vainikaiselle ja Elmeri Purmonen toi KiPan 0-1 johtoon. KiPa sai vielä kahden palon ajot Jiri Pippolalle, mutta hyvin pelannut lukkari Lassila tylsytti lyönnit ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla Kiri sai kaksi ajolähtöä. Jälkimmäisestä Pattijoelta Kiriin siirtynyt kokenut Sami Haapakoski sai ottelun ensimmäisen kärkkärinsä pistäen palloa väliin ja Aatu Saatamoinen toi 1-1.

Kolmannen alkavalla KiPan häntäpäästä oli tullut jo kaksi ristiä taululle. Mutta joukkue jaksoi yrittää ja Otso Mäkelä pääsi vapaalla kärkeen. Eko vaihtoi kärkeä kaksi pesäväliä näpyllä ja välilyönnillä. Lassi Vasaraisen kopinnosto pudotettiin ja kahden palon ajolähdöstä Jiri Pippola sai tärkeän onnistumisen KiPan paitaan Siilinjärveltä palattuaan iskemällä merkatun laittoman lyönnin jälkeen viimeisellään pallon kylmästi kakkoskkopparin eteen ja Otso Mäkelä toi KiPan 1-2 johtoon.

Tasoittavalla KeKin ei saanut edes kolmostilannetta, joten KiPa pääsi johtoasemassa viimeiseen vuoropariin.

Viimeisen alkavalla KiPa lyöjät lähti kärjestä tehden heti palottoman ajolähdön Samu Vainikaiselle, jonka pitkästä näpystä pallo pomppi ulkopelaajalla ja Elmeri Purmonen toi 1-3. Samalla takavaihdot ja kopin pudotuksella uudet ajot Samu-Kallelle, näpy osui lyöjän peukaloon ja laittomalla lyöjästä palo. Kolmas ajolähtö Hannekselle, koppi linjaan, mutta lukkari pudotti pallon ja haavoilla tilanne raukesi. Uusi etutilanne Hanneksen ja Joni Lehikoisen rakentamana, siitä Otso Mäkelän lyönti karkasi takaa läpi ja kakkospesältä lähtenyt Hannes Pekkinen toi jo 1-4 KiPalle.

Viimeisen tasoittavalla KeKi ei saanut mitään aikaan ja Superuoropari oli edessä.

KiPa iski Superin alkavalla
luun Kirin kurkkuun

KiPa aloitti sisällä, mutta kärkimiehet Elmeri, Jesse ja Juuso joutuivat kopeilla pois. Samu Vainikainen meni pystärillä kärkeen, Samu-Kallen koukkunäpyllä Samu kakkoselle. Ykkös-kakkostilanteessa Hannes Pekkinen iski ensin tarkasti pallon kolmosluukkuun, takapesät täyteen ja toisella komea kumura keskelle, jolla Samu Vainikaisen toi KiPan 0-1 johtoon.

Katso Hanneksen loistava lyöntivuoro, jonka teille tarjoaa Ruokkeen Lomakylä Oy, olkaa hyvät! 👏

Joni Lehikoinen vaihtoi etutilanteessa palttomat ajot Otso Mäkelälle, jonka hermopallo riitti A. Korhosen räpeltäessä saattelemaan Samu-Kalle Varosen kotiin 0-2. KiPa pääsi jo tieselle lyöntikierrokselle, mutta lisäjuoksuja ei tullut.

Tasoittavalla kolmen lyöjän jälkeen oli jo kaksi ristiä taululla. Lassila pääsi vapaalla kärkeen mutta Määtän kopilla risti kakkoselta ja etenijäjokeri Sebastian Lahdesta toinen risti ykköseltä. Antti Korhonen, Haapakoski ja  Matti Korhosen rakensivat vielä kahden palon ajot Tommi Piiraiselle, jonka toisella lyönnillä koppi Varoselle  ja haavat kotiin. Viimeisellä myös koppi ja pesät tyhjiksi. Illan saldo jäi Tommi Piiraiselle kehnoksi: 0/ 5 kärkilyöntiä. Kun Kiri ei tilannetta enää saannut, sai KiPan ansaitun voiton jaksoin 1-2 (2-0, 1-4, 0-2s).

Ilmaisottelussa Kempeleessä oli aurinkoisessa kevätsäässä vain 1220 katsojaa. Ainakin kaksi oli myös Kiteeltä, moottoripyörällä saapunutta katsojaa.