Tervetuloa KiPa90-sivustolle!

8.5.2022 KiPan kenraalissa Kouvolassa Elmeri Purmonen ja Samu Vainikainen säväyttivät. KPL-KiPa 2-0 (5-1, 3-2)

Avausjaksolla KPL:n kotiutukset toimivat hyvin ja etenkin Janne Kivipellon lyönnit upposivat KiPan ulkokenttään. Kivipelto iskikin jakson viidestä isäntien juoksusta kolme. KPL pelasi sisällä tasaisen hyvin, sillä kuudessa ensimmäisessä sisävuorossaan juoksumäärä kasvoi tulostaululla.

Ensimmäisellä jaksolla KPL:n kotiutusprosentti oli hyvä, sillä kotiutukset onnistuivat 5/8 kertaa 63-prosenttisesti. KiPakin pääsi yrittämään etenijää kotiin kuusi kertaa, mutta vain yksi lyönti tuotti tulosta.

Avausjakson KiPan ainoan juoksun löi Hannes Pekkinen ja kotiin kirmaisi Elmeri Purmonen pallon sirvahdettua kakkosvahti Matti Latvalan räpylän reunasta.

Elmeri olikin KiPan tehokkain koko ottelussa, sillä hän roolinsa mukaisesti toi kärkipelaajana kolme eli kaikki KiPan juoksut.

Samu Vainikainen liekeissä 2. jaksolla

Toiselle jaksolle KiPa vaihtoi lyöntijärjestystään: seiska Samu Vainikainen ja kolmonen Samu-Kalle Varonen vaihtoivat paikkaa sekä kasi Otso Mäkelä ja vitonen Sami Partanen samoin.

Avausjaksolla Samu-Kalle onnistui vaihdoissaan hyvin, 4/5 kertaa. Samu puolestaan oli ollut pimennossa kun kärkilyöntien kohdalla lukio 0/4. Mutta toisella jaksolla Samu vaihtoi kärkeä peräti 6/7 kertaa ja toi selvästi lisävirtaa KiPan sisäpeliin.

Toisella jaksolla KiPa karkasikin heti johtoon 0-1 Otso Mäkelän pussinpohjalyönnillä, tuojana Elmeri Purmonen. KPL kuittasi välittömästi kun Teemu Nikkasen kaksi peräkkäistä kolmospuolelle suunnattua kotiutusta veivät isännät 2-1 johtoon. Toisen tasoittavalla KPL:n lyöjäjokeri Ossi Meriläinen pisti kumuran väliin ja Matti Latvala toi KPL:n jo 3-1 johtoon.

KiPa kuitenkin taisteli ja neljännen aloittavalla kahden palon tilanteessa Samu Vainikaisen kova kakkosluukkulyönti toi KiPan jo juoksun päähän 3-2 kun kakkospesältä lähtenyt Elmeri Purmonen kiiti kotipesään saakka. Jiri Pippola vaihtoi vielä takapesät täyteen, mutta Juuso Latun viimeinen meni laittomaksi ja ottelu päättyi siihen.